Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 1 432
Имам една кутийка кокосова сметана,която се помещава в хладилника доста време и почва да ме дразни  Mr. Green
 Има ли някой предложение как да я изконсумираме? Някаква рецепта за десерт ,или пък манджа ако щете /ама да е изпитана /
 Не е сладка ,аз мислих 4е ще сладни  Thinking
Хелп  Crazy
Цитирай

София

Мнения: 2 636
А какво количество е? Ако е поне 1/2 л. я разбиваш на твърд сняг с пудра захар на вкус, стягаш я с 1 пак. желатин /надлежно приготвен според инструкцията върху пакета/ и изсипваш върху предварително облепена с шоколадови рула полукръгла купа /по модела тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141085.0/ Оставяш в хладилника да стегне поне 4 часа, обръщаш и е готова! При желание може да разтопиш на водна баня 2 шоколада с 150 гр. масло и като леко поизстине и се посгъсти да залееш рулата. Че и с кокос да поръсиш отгоре  Peace

П.С. Хубав аватар  Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 1 432
Абе верно,4е мога да направя тортата с рулата  Shocked .Как не се сетих  ooooh! Мерси..
Давайте, давайте идеи   Mr. Green

п.с.Благодаря, аз го обожавам  Crazy
Цитирай

Варна

Мнения: 8
Аз лично бих я инвестирал в нещо подобно:
Цитат
Сьомга в сметанов сос
Продукти за 4 порции:
4 парчета почистено филе от сьомга
1 кофичка сметана
зехтин
лимон
сол
черен пипер
копър

Приготвяне:
Загрейте тигана и сложете 2-3 лъжици зехтин. Нарежете рибата и поставете в нагорещената мазнина. Обръщайте с вилица (внимателно, за да не се разпадне рибата на парченца) до запържване от всички страни. Добавете сметаната и оставете на слаб огън за още 5-6 минути. Преди сваляне от котлона подправете с лимонов сок, копър, черен пипер и сол на вкус.

Добър апетит!
Видях го тук.
Цитирай


Мнения: 1 720
Може да направиш мелба и да я вложиш като украса.
Цитирай

София

Мнения: 1 541
Имам рецепта с пилешко и кокосова сметана, но е вкъщи. Ако все още не си забъркала торта ще ти я пусна по- късно. Изпитана е и ако сте любители на екзотични манджи може да ви допадне.
« Последна редакция: сб, 12 яну 2008, 00:06 от *MILADY* »
Цитирай

Варна

Мнения: 1 432
Любител съм ,любител  Love Точно за пилешко със кокосова сметана си мислих да забъркам ....освен тората  Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 1 541
Дано ви допадне тогава  Wink То в общи линии си е обикновен stir fry.

Запържено пиле с броколи и кокосово мляко

1/2 чаша (125 мл) кокосово мляко (аз имах сметана в малка кутийка на Blue Dragon и сложих нея)
1 с.л. сок от лимон + настъргана кора
1 с.л. соев сос
1 1/2 настърган обелен джинджифил
1 с.л. кафява захар
1 ч.л. царевично нишесте
1/2 ч.л. къри паста (по желание)
2 1/2 с.л. раст. олио
1 глава крумид лук, разполовена и нарязана напречно на филийки с дебелина 1 см
6 скилитки чесън пресовани (аз сложих 3, защото не сме големи фенове на чесъна)
375 г броколи на малки парченца, а дръжките на филийки
250 г гъби, нарязани наполовина
375 г пил. гърди, без кости и кожа, нарязани на ивици  по около 3-5 см.
1/4 листа пресен босилек

Смесваме кокосовото мляко (сметана) с кората от лимона, сока, соевия сос, джинджифила, захарта, нишистето и къри пастата (ако слагаме такава). В умерено загрят уок запържваме в 1 1/2 от мазнината с лука и чесъна докато омекнат с постоянно бъркане. Прибавяме броколите и гъбите и запържваме още около 2-3 мин. Прехвърляме всичко в купа. С останалата мазнина запържваме в тигана пилето докато стане златисто, след което връщаме сместа с кокосовото мляко (сметана) и броколите. Похлупваме и оставяме да поври около 2 минути, докато се досварят пилето и зеленчуците (не трябва да се разваряват!).
Сервира се веднага, поръсено с малко босилек!
Бон Апети  Love
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.