Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 80 отговора


Мнения: 11 612
Тук, в готварския подфорум, има много рецепти за хляб, баници, пити, козунаци и пр. тестени вкусотии.....Наред с рецептите обаче са дадени и много интересни плетки........

В машина за хляб се зароди идея да се оформят само плетките на едно място за да може всяка съфорумка да направи дадена рецепта по различен начин оформена.....

Затова моля, всички хлебарки, баничарки и пр. дами с творчески умения и похвати, да сподели с нас начина, по който оформя своята тестена вкусотия!

Благодаря много!

Напр. да не ги посочвам, но те си знаят.... - Пина, Лебедуна и всички знайни и незнайни майсторки - споделете с останалите опита си!

Обещавам и аз ще споделя какво аз правя......
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Аз няма с какво да се похваля, моите плетки са до тройка на козунаците и охлювчета и възелчета на питките, но с удоволствие ще опитвам всичко, което предложите. Blush
Цитирай


Мнения: 9 729
Аз ще дам линк към подробно обяснение. Ето го
Чакам и аз за още вдъхновение! Peace
Цитирай


Мнения: 11 612
Аз няма с какво да се похваля, моите плетки са до тройка на козунаците и охлювчета и възелчета на питките, но с удоволствие ще опитвам всичко, което предложите. Blush

Сподели все пак....някой  може да не знае точно твоя начин на плетене....
Цитирай


Мнения: 1 282
С удоволствие се записвам в темата, като обещавам да покажа и аз някои интересни начина за оформянето на тестени изделия. Party
Цитирай


Мнения: 1 486
 newsm68 Супер темичка!
Очаквам да видя интересни неща!
Аз лично от тук съм пробвала разни варианти.
Цитирай


Мнения: 2 058
В момента рецепта за козунака не се сещам, но съм "плела" плитката с 4 ленти(които са си точно цилиндрични ама нейсе  Mr. Green )
редя ги така:

| | | |  4 са наредени
|  X  | премятам средните 2 едно върху друго образува се Х

После хвашам другите 2 крайни и пак на Х, като по този начин средните 2 стават крайни(минават под бившите крайни ленти  #Crazy ) незнам дали го обясних но е много лесно, пробвайте с конци или прежда първо  Cool  bowuu

Цитирай


Мнения: 3 452
От д-р Йоткер:

Плетене на 3-на плитка:
http://www.oetker.de/wga/oetker/html/default/debi-6mqjn2.de.html?Search=true

Плетене на 4-рна плитка:

http://www.oetker.de/wga/oetker/html/default/debi-6mqjql.de.html?Search=true

Плетене на 5-рна плитка:
http://www.oetker.de/wga/oetker/html/default/debi-6mqjrj.de.html?Search=true

ако случайно кликнете, изчакайте да се заредят хубаво снимките  Smile
« Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 12:34 от Taneto »
Цитирай

София

Мнения: 492
Аз за Коледа плетох козунак с 4-ри плитки. В последния момент се оказа, че нямам подходящ съд, в който да втасва. Сложих го в продълговата йена, наду се и реших, че там ще го и изпека... нямам снимка, но стана много сполучилв, хем плетен, хем нито кръгъл нито продълговат, а овален. Интересно се полчуи.
Цитирай

Варна

Мнения: 812
Ето рецепта и оформление на пита "Роза".
По същата рецепта правя и пита "Слънчоглед". Тестото се разточва на правоъгълна кора. Намазва се с масло и се завива на плоско руло. Реже се на парчета с ширина 2 -3 см. които се нареждат в тава с разреза нагоре. Двете крайчета на рулото се поставят в средата. След като втаса, се маже с жълтък, а на средната част се ръси черен мак, за да изглежда като пита слънчоглед. Ако няма мак, може да се забодат зърна черен пипер за декорация.
оформена в тавата и втасала
Цитирай


Мнения: 8 581

Айде и моята последна измишльотина, не стана лоша, почти цвете Embarassed



Това нещо също много си го харесвам, не помня откъде си копнах снимката, ако някой си я познае, да се обажда. В средата слагам топче тесто, или роза от тесто /като тези за тортите/, а първия път я пекох във форма за кекс и стана с отвор по средата. Вероятно е плетка за козунак, но и питка става хубава с ния.
Цитирай


Мнения: 3 452
А с какво темата ще се различава от другите подобни, освен че ще повтори-потрети пак нещата newsm78
Цитирай


Мнения: 11 612

Много ми хареса това...може ли по-подробно????
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Схеми на пита Хризантема:

Вид 1
Схема     Готова 

Вид 2
Схема    Готова 

Рецептата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=15579.0
Цитирай


Мнения: 8 581

Много ми хареса това...може ли по-подробно????
И аз така много си го харесах и, понеже нямаше обяснения, разделям тестото на три части - едно топче за средата, едно по-голямо за усукания фитил в края, а средната част я сплитам както се плете козунак - от три фитила. И ръся с мак или сусам. Става от тесто с мая. Не съм снимала, но ще я спретна и ще добавя снимка.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 80 отговора