Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Как приготвяте картофеното пюре? Дайте рецепта или линк към друга тема за хубаво картофено пюре. Иска ми се някакво по-различно да го направя. Да ми е по-пухкаво и да не се променя, когато изстине Rolling Eyes
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Картофите предварително обелени и ситно нарязани ги слагам в тенджера. Като омекнат ги пасирам и добавям чисто масло, сол и прясно мляко /предварително затоплено/ малко по малко. Винаги става много вкусно  Peace
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Благодаря! И аз го правя така, но слагам студено мляко и малко вода. Като изстине става твърдо и не ми харесва. Ще сложа този път топло мляко и без вода. Исккаше ми се нещо по-различно да е
  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 4 257
За да стане по-пухкаво аз не го пасирам с пасатора, а с бъркалките на миксера. Постепенно добавям топлото мляко и накрая - масълцето! Класика си е! Чувала съм за друг вариант на картофено пюре - вместо прясно мляко, се добавя някакъв от разтворимите бульони. Но аз лично си го харесвам повече с млякото  chef
Цитирай


Мнения: 6 095
имаше една голяма тема за картофеното пюре наскоро...там писаха, че е много хубаво, когато се прави с миксер - пробвах и наистина само така става пухкаво. аз лично го правя с кисело мляко, пробвах веднъж и ми беше по-лесно, не топля млякото и т.н. и пак става пухкаво.
само, че не знам като изстине щото при нас не остава, колкото и много да съм направила.
Цитирай


Мнения: 11 680
Вместо мляко слагам сирене понякога, баба ми така го прави. Само с пресата го мачкам, не включвам нито пасатор, нито миксер. Твърдо става заради маслото, няма как като изстине да не се втвърди, а и самите картофи си променят вкуса като престоят.
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
За всеки случай съм сложила да варя само 4 картофа. Дано да се изяде...иначе ще го хвърля.
Ще пробвам с бъркалките на миксера и без това нямам пасатор. Първо ще намачкам добре картофите и после ще пробвам с миксера. Дано да стане добре.
Praynig
Цитирай


Мнения: 4 437
Аз не го харесвам как става с пасатор.Беля картофите и ги варя в подсолена вода, докато се разварят вече.След това оцеждам от водата и просто си ги мачкам  с онова с дупките,дето в момента му забравих името  ooooh!,като добавям прясно мляко и маргарин,с масло не ми харесва,добавям да си го натъкмя според вкуса ми,слагам му и шарена сол,става страхотно.
Цитирай

Gabrowo->Sofia

Мнения: 1 431
Обелвам и нарязвам картофите на дрбно. Сварявам ги добре. Изливам водата. Врътвам картофите с пасатора, слагам малко сол и добавям майонеза. Пак разбърквам - става много вкусно, гладко, пухкаво.
Цитирай


Мнения: 7 473
Аз добавям прясно мляко и масло. Понякога за разнообразие запържвам лук в масло и заливам пюрето. Crazy
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Пробвайте докато е още топло пюрето вече готово да добавите топено сирене(аз слагам от това на триъгълниците),вкуса е невероятен.
Цитирай

у дома

Мнения: 1 553
сварявам картофите, обелени и нарязани на парчета. като се сварят изливам водата, добавям сол, пасирам с джиджавката на дупки, никакви пасатори не използвам  Naughty добавям топло прясно мляко, майонеза и мъничко масълце (или маргарин), става мноооооооооого вкусно  Peace  Hug
Цитирай

Варна

Мнения: 1 432
По различно картофено пюре не знам ,но моето го правя така:
Варя добре обелени и нарязани картофи. Отделям малко от водата и пасирам с онова с дупките /слав4е ав4е  Mr. Green/ . Консистенцията да е леко рядка. Слагам натрошено сиренце и чисто масло + половин /зависи от коли4еството/ бульон на куб4е. Правя го леко рядко,защото сле 15 мин то от самосебеси се посгъстява  Shocked и става супер пухкаво  Love
не слагам никакво мляко  Sick При нас не остава  Mr. Green

Майка ми го прави с един морков и прясно мляко /не ми допада /.
Цитирай

...

Мнения: 40
Аз сварявам  обелените картофи, намачквам ги и добавям топло мляко, масло, сол и млян чер пипер. Става много пухкаво Peace

Майка ми пък понякога стърже индийско орехче за аромат.
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Да споделя как го направих...

Обелих и нарязах картофите на не много ситно. Сварих ги почти до разваряване, по съвет от тук. После ги намачках добре с вилица, като добавих масълце, сол, малко гореща вода, а после се сетих за сметаната за готвене, та сипах и от нея малко. Пуснах миксера с бъркалките на най-силно и какво нещо се получииии. Облизахме си пръстите...  Laughing

Благодаря за всичките съвети. Ще пробвам и със сирене, шарена сол, майонеза, запържен лук в масло, бульон, топено сирене, чер пипер и всичко, каквото ми кажете още Peace

Толкова се хареса, че днес пак ще правя, но по-различен.

  bouquet  bouquet Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.