Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

залив на орловия щит

Мнения: 4 003
http://www.recepten.se/recept/tahititaarta.html

Блат:
    * 100 масло
    * 2 яйца
    * 150 мл захар
    * ½ чл бакпулвер
    * 400 мл кокосови стърготини
    * 50мл брашно

крем:
    * 300 мл бита сметана
    * 1консерва ананас на парчета- 225 g
    * 1 консерва ананас на шайби -  200 g

разтопете маслото
разбийте яйцата със захарта, прибавете бакпулвер, кокосовите стърготини и брашното. Добавете маслото

Изсипете сместта вув форма, диаметър около 24см, предварително намаслена и посипана с кокосови стърготини и печете в долната част на фурната около 35 мин при 175град.
Оставете блатът да изстине във формата преди да го извадите и сложите директно на чинията за сервиране. Надупчете го с вилица, полейте обилно със сока от консервите ананас. Оставете да престои така поне 1 час.
разбийте добре сметаната и разпределете като венец по външния край на тортата, отвътре по средата сложете парченцата ананас.
украсете с шайбите ананас

ВНИМАНИЕ: блатът е хрупкав и чуплив, затова може да правите тортата директно във формата или ако го местите, то това да стане много внимателно.
сложете повече сок, ако обичате по-сочни сладкиши, иначе става доста сух

става и с ягоди, аз правих и 2-та варианта, но ананас най-добре се кмбинира с кокоса

на дадения линк има снимка
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Уффф, как обичам кокос и ананас...

Имам всички налични продукти, освен масло, кокосови стърготини и формата за печене Laughing


  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 379
Здр,
Изглежда много добре на снимката. Само да попитам, при рязане имаше ли проблем, защото ми се струва, че щом е трошливо, при отрязването на тия големите кръгчета на ананаса, може да се обезформи парчето и да стане грозно при сервиране? Само това ми е питането, защото смятам да я направя.
Цитирай

залив на орловия щит

Мнения: 4 003
няма проблем при рязане
само да имаш добра лопатка за сервиране
аз лично не е гарнирах така
сложих само ананас на малки парчета отгоре навсякъде и после един плътен слой сметана
нямах големи парчета ананас, иначе бих ги сложила отгоре да оформят всяко парче
Цитирай


Мнения: 2 379
Аз имам само на шайби ананас в една консерва и се чудех дали да не я оползотворя на бърза ръка, и затова попитах, ще взема май да я изпробвам. Благодаря.
Цитирай


Мнения: 2 379
Хей ама сте значи агитаторки. Смятах да мързелувам днес и само 1 гюведжета да сготвя за довечера, а сега да сменям чаршафи. Имам всички продукти, само че мойта консерва е 1 голяма от 800 гр.Ще нарежа част от шайбите за средата. Само дето нямам сметана заквасена. И понеже ме мързи да ходя до магазина видях че имам сметана на прах, която знам че не става същата, но вече сложих да се цеди 1 мляко и ще смеся със сметаната за да придаде леко киселия вкус. Дано да стане. Ще кажа, като я направя дали става за ядене в модифицирания вариант. Laughing Проблемът ми е, че не винаги мога да имам заквасена сметана в хладилника и предпочитам да имам разни продукти, дето съм си напазарувала като ходя в Метро. В тая гнусна мъгла не ми се излиза, а и децата не изявиха желание - така че - отивам да правя тортата.
Цитирай

залив на орловия щит

Мнения: 4 003
Krische, важното  е да има желание и фантазия
рецептите са затова да се променят
тази рецепта по принцип е за течна сметана
но съм сигурна, че и с квасена ще стане
даже така мислех да правя ягодовата торта, но имах само течна

пиши после как е
а ако сложиш повече плодове ще стане даже по-сочна и по-вкусна
самият блат е сухичък и добре ще му се отрази
успех
Цитирай


Мнения: 2 379
Сладкишът (тортата) стана чудесна. Ивчето - голямата ми дъщеря, като лапна първия залък миличката каза: "Божествен вкус, мамо!" На всички казах, че идеята е от БГ мама и нямаше някой, който да не я хареса. В интерес на истината не ме затрудни направата. Само че за кокосовите стърготини - пишеше 400 мл - аз имах всичко на всичко 200 гр кокос, та и по малко май беше - 5 пакетчета от по 25 гр и едно от 45 гр. И понеже реших, че няма да се опече добре, добавих и още 50 гр брашно, та го направих със 100 гр брашно и 200 без малко кокос. И така, прилагам снимките  Laughing за да докажа, че съм го направила Laughing

Пекох във форма, на която се маха дъното от страничната част, защото Жоел каза да внимаваме при ваденето и затова реших, че тази форма ще е най-подходяща
Цитирай


Мнения: 2 379
Не мога да се справя с прикачването на снимките, та ако някой ме открехне, ще е съм доста благодарна.
Цитирай


Мнения: 8 587
Не мога да се справя с прикачването на снимките, та ако някой ме открехне, ще е съм доста благодарна.

Опитай с http://www.radikal.ru/, с тоя rapidshare и при мен не се получи.
Цитирай


Мнения: 2 379
Благодарско много , пробвам сега

Това е изпечения блат - ако се види де.
Цитирай


Мнения: 2 379
Страхотно е че стана, продължавам аз с етапите на моето готвене, просто ми е много забавно тук.
предпоследен етап
и готовата торта
Много благодаря и за тортата, и за открехването как да слагам снимки тук.
Лека вечер на всички.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.