Взимам 1 буркан стерилизиран зелен фасул (ако на някой му се вари - да си свари, аз предпочитам буркан)
Нарязва се на ситничко - надлъж, напряко - важното е да се нареже все едно е на мънички клъцки Пробвах веднъж с пасатор, защото не ми се клъцкаше, но става кашаво - не е толкова вкусно. Отделно преди това, съм сложила да се изцеждат 3 кофички кисело мляко - с висока масленост, защото е по-гъстичко. С готово цедено мляко също не ми хареса - някак си ми е по-кисело, по-друг му е вкуса.
И се обърква - наклъцкания зелен фасул, изцеденото мляко, половин кутийка майонеза (най-обикновената, може и по-малко), сол на вкус, чесън - скилидка-2, на вкус, връзка ситно нарязан копър.
Е много е яко. И на мъжовете Ви с ракийка като сервирате, надявам се да им хареса Страхотно мезенце е за ракийката. Аз лично ракия не пия, но аз си го мажа на препечена филийка, а и децата го обичат така.