Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sofia

Мнения: 1 606
Момичета, давайте идеи за зеленчукови кюфтаци, че нещо ми е изчезнала музата:)
 Ето, пиша ви моята рецепта за кюфтета от тиквички и картофи:
 2-3 картофа (стари, защото не са толкова воднисти);
 1 кг. тиквички;
 3 яйца;
 2 супени лъжици ситно нарязан копър;
 1 чаена чаша натрошено сирене;
 1/2 чаена лъжичка пипер (може черен, може шарен, кой какъвто ще);
 2 супени лъжици брашно,
 1 кафена чашка мазнина.
  Сварявам картофите и докато са топли ги обелвам, а като изстинат ги настъргвам на едро ренде. Тиквичките също на едро ренде се настъргват и се смесват с картофите заедно с 1 разбито яйце, 2 разбити жълтъка, копъра, сиренето, сол и пипер. Оформят се кюфтета, овалват се в брашно (аз лично го смесвам с малко галета), полсе се потапят в разбитите 2 белтъка и се пържат.
Цитирай
Здравейте и от мен.
Аз правя кюфтенцата по тази рецепта но не слагам картофи.
Много са вкусни. Пробвайте.
Тиквичките могат да се заменят с пресен лук или задушен спанак.

Сетих се нещо.Когато се правят кюфтета с тиквички, за да не се разводнят солта се слага непосредствено преди пържене.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Аз правя и най-различни видове, като прибавям към сварени, настъргани или пасирани картофи напр. ситно нарязани кисели краставички или/и колбас, сварен грах, настърган кашкавал, сирене, зелен лук, моркови, подправки, яица.

Отделно съм правила и такива кюфтета (не e моя рецепта, а съм ги преписала преди доста време от една готварска книга на баба ми):

Вегетариански кюфтета

200 гр.  карфиол 200 г
200 гр. грах (консерва или дълбоко замръзен)
50 гр.  целина
200 гр. брашно
3 яйца
галета
магданоз, сол,
В подсолена вода се сваряват карфиолът, накъсан на цветчета, грахът и целината, нарязана на парчета. Отцеждат се от водата и пасират. Прибавят се брашното, двете яйца, ситно нарязаният магданоз и сол. От сместа се правят кюфтета, които се овалват в галета, а след това в разбитото яйце и се изпържват в сгорещената мазнина.

Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
Роза, Господ здраве да ти дава Very Happy  Снощи направих кюфтаци по твоята рецепта, само дето пак си сложих и малко картофи, че карфиолът ми беше малко и...станаха страхотни. Голямо благодаря. Ако се сетиш още нещо, казвай Very Happy
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Мерси, мерси  Embarassed  Радвам се, че ви харесаха. Laughing  В момента не се сещам За нови рецепти, но ако нещо ми хрумне ще пиша пак.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.