Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 86
Обръщам се най-вече към модераторите на форума и към всички потребители с надеждата в най-скоро време да получа отговори на няколко въпроса.

На съпруга ми скоро предстои операция от варикоцеле и понеже разбрахме, че на 60% от оперираните се подобрява значително спермограмата 5-6 месеца след операцията, но на останалите 40% дори се влошава, започнахме да се притесняваме дали наистина е така?
Моля ви, дайте някакво мнение за това-какво знаете.

Във връзка с това доктор от център за стерилитет ни предложи да замразим сперма, в случай, че нещата се влошат след операцията. Но той каза, че такав сперма се дава след 5-7 дни въздържание, а доколкото зная и други доктори казват, оптималният срок за даване на качествен спермален материал е 3-5 дни въздържание.
Въпросите ми са следните:
Колко време въздържание е най-добре да има, за да стане мъж донор на собствената си сперма (от 3 до 5 или от 5 до 7 дни), какво трябва да яде (напр. шоколад или др.подобни) или да пие (като трибестан и др. подобни) преди да даде еякулат?

Колко пъти трябва да даде еякулат (2,3,4 и повече) или само 1 път е достатъчно, за да сме сигурни, че ако има неуспешна операция от варикоцеле,то след време ще могат да се извлекат достатъчно брой качествени и годни за оплождане сперматозоиди от замразената му сперма (имайки впредвид, че спермограмата на мъжа ми е изключително лоша като количество - концентр. на сперм. е 0,22 млн./мл ; общ брой-1,43 млн./мл., подвижност - 5% активно подвижнир 5% -подвижни и 5% слабо подвижни и 85%х неподвижни; морфология - 3%  СЗО />30%  )?

Къде според вас е най-добре да се даде за замразяване еякулат-препоръчайте ми клиника, моля!

Надявам се силно да се включат повече хора в темата ми !
Благодаря на всички вас!

# 1
  • София
  • Мнения: 7 718
Ами аз като гледам тя спермограмата е достатъно лоша, така че освен да се подобри друго няма какво да стане. Peace
Оптималният срок на въздържание е 4-5 дни. Не трябва да злоупотребява с алкохола, да е здрав, да не пие лекарства. Шоколадът няма общо с качеството на спермата, а само има отношение към качеството на секса. Laughing
Най-добре е да замрази 2-3 дози.
Да се оперира от варикоцеле, вероятността от подобрение е голяма.
Аз харесвам клиниката на д-р Владимиров.

П.П. Модераторите на форумите са основно тук да не се избием. Wink Разбира се, биха и отговорили на въпросите ти. Laughing

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт