Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 440
Пускам тази тема,може би за да получа утеха и подкрепа от вас,че вече ми писна от всички около мен.
И така дъщеря ми се оказа много злоядо и инатесто човече.Но това е друга тема.Захраних я на 6 месеца,като от самото начало не потръгнаха работите...До ден днешен е голяма борба с нея.От доста време ми се правят намеци,че съм объркала всичко с "Ти с това късно захранване!".Ама напоследък не се търпи.Става въпрос за баби и дядовци,няма да изпадам в подробности.Е,вече ми писна! #Cussing out
Как да им обясня на тези хора,че детето ми е злоядоооо???Мъжът ми е на моя страна,но и той от толкова забележки взе да се обърква.
Сега бебка,разбира се пак от 6-тия месец ще захранвам.Няма да ви казвам,как ме гледат!
Е,това е,оплаках ви се,дано ми олекне!

# 1
 • Германия
 • Мнения: 7 100
Аз пък не съм съгласна!
Мартин по неволя трябваше да започне с пюрета в яслата на 6.5 месеца. Всеки ден са пазарлъци да яде повече.
Фабиан "захраних" педагогически преди коледа, яде по-охотно от брат си.
Имам позната с 5 деца, кое рано, кое по-късно захранвано. Всяко си има собствени вкусове и количеста за наяждане.
Веднъж наблюдавах една майка, хранеща бебата си (4 месеца) с морковено пюре.  Sick Бебата не знаеше какво става, просто и беше наложено да преглъща и да не протестира много.
А между другото в наръчник на бившия ни педиатър прочетох, че от медицинска гледна точка захранване се препоръчва при навършени 6 месеца. По-ранно захранване е безполезно за бебето и печелившо за търговията.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 050
Моето първо дете захраних по всички правила от преди 7 години - сокче на 2 месеца, пюре на 4, каша на 5. Чак сега това дете може да се каже, че яде. Беше си злоядо от самото захранване и до сега. А единственото нещо, което ядеше с видимо удоволствие беше кърмата  Peace

# 3
 • Монреал, Канада
 • Мнения: 1 198
Кажи им на вашите баби, че първото ми дете е пропило сок на 1 месец Embarassed, прояло пюрета на 3 месеца Embarassed Embarassed и на 5 месеца мляко у пило само по два пъти на ден  (останалото каша, пюре и попара), а беше изключително злоядо дете.

# 4
 • София
 • Мнения: 2 658
едното няма нищо общо с другото. Аз като малка съм била захранвана по старата схема и до 11 годишна не ядях нищо друго освен бонбони и кексове. Това си е до дете.

# 5
 • Мнения: 14 752
Как да им обясня на тези хора,че детето ми е злоядоооо???Мъжът ми е на моя страна,но и той от толкова забележки взе да се обърква.
Няма какво да обясняваш на никого, ако чувстваш, че си права. Не си длъжна да оправдаваш решенията си пред родата. Но злояди деца няма, има неправилен подход. Не мога да понасям деца да се определят като злояди.

# 6
 • Мнения: 6 461
От доста време ми се правят намеци,че съм объркала всичко с "Ти с това късно захранване!".Ама напоследък не се търпи.Става въпрос за баби и дядовци,няма да изпадам в подробности.Е,вече ми писна! #Cussing out
Как да им обясня на тези хора,че детето ми е злоядоооо???Мъжът ми е на моя страна,но и той от толкова забележки взе да се обърква.
Сега бебка,разбира се пак от 6-тия месец ще захранвам.Няма да ви казвам,как ме гледат!
Е,това е,оплаках ви се,дано ми олекне!
Човекът ,който трябва да те подкрепи ,го прави. GrinningМъжът ти е с теб.
А с бабите най-лесно можеш да се оправиш.Детето си е твое и ти решаваш как да се грижиш за него Heart Eyes

# 7
 • Стара Загора
 • Мнения: 423
И аз съм на мнение, че злояди деца по принцип няма, но често ние родителите ги правим именно такива (нищо лично към авторката на темата). А после става много сложно и обратния процес е труден и продължителен, но възможен според мен.
А иначе ранното или късно захранване няма нищо общо със злоядството. Малкия е захранен късно и е изключително ящно дете. Каката е захранена също сравнително късно, но е по-проблемна по отношение на яденето, но причината и изцяло в мен.

# 8
 • Dania
 • Мнения: 2 757
Пълни глупости - няма значение кога е захранено детето. Освен това не виждам как родителите могат да го направят злоядо. Близнаците ми, захранени на 4.5 месеца - едното яде горе долу по малко, а другото вече трети месец го уча да си отваря устата. Квото и да опита не му харесва и плюе. До дете си е и това е.

# 9
 • Мнения: 97
Аз също съм на мнение, че няма нищо общо с вида захранване.Има общо с отношението към процеса и към храната от страна на възрастните.Знам, че майките на злояди деца трудно се съгласяват с мнение, че злоядото дете не е такова  по рождение.Така излиза, че проблемът е в близките, а не в детето.Сега да споделя и аз  Wink .
Въпреки, че винаги съм мислила така(от личен опит), пак не можах да се справя със себе си и с бабите и единия дядо.Не можах да бъда последователна, а и понеже се наложи и гледане от бабата и дядото резултатът е: рано захранено, по  бг схемата, дете със слаб апетит и доста изисквания  ooooh!.Виж, бебето го гледам изключително аз и до сега, когато поиска кърмя, колкото поиска.Захранването му не е от най-късните, но вървеше бавно и комбинирано с педагогическото.От много месеци спря да яде пюрета и е на общата и подходяща за възрастта храна.Не яде предписваните количества на веднъж, но и никой не го кара.В момента, в който извърне глава яденето е приключило.За сметка на това дори и да мисля, че се е нахранил, ако види друг да яде или някаква нова храна веднага отива да проси.За мен е важно да не губи интерес към храната и да яде различните храни с  желание.За количеството и времето съм го оставила да отговаря той.   Peace
Като гледам, май се увлякох със споделянето Embarassed. Ако подразних някого, извинявам се.

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 913
Покажи темата на бабите и тям подобни вмешателски субекти.
Покажи им и няколко статии за "късното" захранване.
Питай ги преди 20-30 години имало ли е алергии, каквито и да било?
Питай ги искат ли внучето им да ака кръв примерно, щото днешните деца не са като ония деца.
Питай ги това дете сираче ли е, тебе за малоумна ли те имат, внучето им изнервена майка ли искат да има, та така ти се бъркат?
О, не - те ти нямат грам доверие, защото те са отгледали деца, а ти те първа има да се учиш... питай ги.
И накрая, ако трябва ги прати на м_____а .

Бясна съм!

# 11
 • София
 • Мнения: 230
..
И така дъщеря ми се оказа много злоядо и инатесто човече.Но това е друга тема.
..."Ти с това късно захранване!".
..
Явно твоите родители и другата рода са от хората, които търсят виновния за проблема, а не решаването му. Sad
Мисля, че захранването до голяма степен определя "злоядството", но не защото е ранно или късно,  а защото подходът е неправилен.
Потърси и прочети статии за педагогическото захранване.
И още във всяка една книга за отглеждане на деца и Спок и Додсън и  тн. пише да не са насилват децата да ядат и още, че родителите имат съюзник: детския глад.
Аз си признавам, че не мога да се оправя с педагогическото захранване всеки ден. И двамата с мъжа ми се храним изключително нездравословно. Едва от месец започнах да готвя по малко и да може Влади да се храни с нас. Гледа как ние се храним и имитира боде с вилица, гребе с лъжица. Ако в неговата чиния храната изглежда различно посяга към нашата. Такова хранене става бавно, но пък му прави кеф, че е като нас и получава положителна емоция.
Докато иначе го сгепцвам на тясно, набутвам пюрето с рекламния блок по GTV и детето е погълнало определеното количество храна, но какво е разбрало от това Thinking
За протокола захраних след 6-тия месец, още не съм въвела жълтъка (преди месец се изрина от трошица жълтък) и ще чакам до 18 месеца. Прясно и кисело мляко яде в бисквити, кърмя го.

# 12
 • София-Ливан
 • Мнения: 941
bini_og няма злояди деца има просто по капризни и такива с по инатлив характер, моята щерка и тя се прави на злояда, ама като реши че иска сандвич и сиго яде, или да видиш как налита на баници и разни меса навън, например кфс, но иначе в къщи може нищо да не яде от инат и проклетия, явно си е до възраст защото съм се опитала да я захраня на 5м, вярно показа си рогата но на 10тия месец прояде всичко и то с охота, като стана на година пак си стана проклето и неядящо, мисля че си е до дете а не до ранно или късно захранване, преди като всички бебета се захранваха на 2м да не би да не е имало злояди даца

# 13
 • София
 • Мнения: 1 440
Но злояди деца няма, има неправилен подход. Не мога да понасям деца да се определят като злояди.
Опс,простете,моля ви! Wink Вярно,тук става въпрос за дете с нарушен хранителен интерес.
Зная,че до голяма степен и аз имам вина,не че съм я насилвала,но наблягахме на играта,по време на хранене,което установих /ама късно/,че изигра лоша роля.
Сега съм се ориентирала към педагогическото захранване и с бебка ще го изпрактикуваме непременно.
Благодаря на всички ви за разбирането! Hug

# 14
 • София
 • Мнения: 2 658
искрено ти съчувствам, но не се притеснявай, а ги одрязвай своевременно. Ти си тази, която определя, как ще ти се гледат децата, защото отговорността е твоя.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт