Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 13 ян. 2008, 11:22 ч.
  • Преглеждания  583  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 486
Много се извинявам , темата сигурно е обсъждана, но не успях да я отрия.Имам два въпроса.
1. Колко дълго мога да съхранявам домашни пюрета в хладилника?Приготвям ги със замразени зеленчуци и не ми се иска пак да ги замразявам после.ако ги затворя в бурканче веднага след като ги сготвя и после в хладилника дали може да стоят 4 дни?
2. Дали мога да използвам замразени плодове, за бебето?

Реклама
# 1
  • Между гори и планини
  • Мнения: 4 150
И аз готвя предимно със замразени зеленчуци.
По принцип едно готвено му го давам 2 дни, правя по 2 порции. Но ако излязат 3 порции, едната я замръзявам в пластмасови кутии (стъклото може да се спука при замръзяване или отмръзяване и е опасно) и давам това ядене до месец. До сега всичко е било ОК.
Замразени плодове давам само ягоди и ги слагам в киселото му мляко, но вие май-сте по-малки, за това давай сезонни, пресни плодове.

4 дена нещо престояло в хладилника и аз не бих яла, честно казано. А ако правиш пюретата с мляко, просто забрави да стават за ядене.

# 2
  • София
  • Мнения: 5 940
Винаги правя пюрето в същия ден, когато го давам, но според мен не е проблем зеленчуково или месно пюре да се дава до няколко дни. Плодовете трябва да се хапват веднага. Можеш да даваш замразени плодове. Ако топлинно ги преработваш трябва да ги слагаш във вече завряла вода, за да не се губят витамините.

# 3
  • София
  • Мнения: 5 778
Досега замразени плодове не съм давала.
За съхранението - сипвам ги врящи в бурканчета, затварям и обръщам. Съхранявала съм ги охладени в хладилник до 3 дни, повече не смея. Това, което е казала Олинце за кутия във фризера ми се вижда добра идея.

# 4
  • София
  • Мнения: 486
Благодаря за отговорите  Hug .
Олинце - не слагам мляко в пюретата.
Да май ще замразявам имам купички на Ажент за кърма , ще свършат работа.
Да ви питам, а като замразите пюрето и после го размразите, променя ли се на вкус?мен това ме притеснява при замразяването.

# 5
  • Между гори и планини
  • Мнения: 4 150
Не съм забелязала промяна във вкуса.
Е, не е като прясно готвено също. Аз отдавна проготвям граната във вид на супи и яхнии и това замразявам.
Топлинно обработени плодове също не съм давала.
Размразеният плод слагам точно преди консумацията в крема, или млякото

# 6
  • София, Горна баня
  • Мнения: 145
Вариант на замразяването е стерилизирането в бурканчета. Тогава може да изкарат дълго време (както купените).

# 7
  • София
  • Мнения: 4 073
Вариант на замразяването е стерилизирането в бурканчета. Тогава може да изкарат дълго време (както купените).

Да, аз така правех доскоро. Затварям по 7-8 бурканчета с различни видове пюре и после ги стерилизирам. Изяжда ги  в рамките на една седмица.
Но и аз се замислям за замразяване...

# 8
  • София
  • Мнения: 287
И аз правех нещо като стерилизация.
Изварявах бурканчетата и капачките. След това сипвам горещото, пасирано пюре и ги затварям. При охлаждането бурканчето се вакуумира. Съхранявам в хладилник. Приготвях количество за 5-7 дни. Бързо и лесно! Този начин на приготвяне на домашни пюрета го прочетох някъде тук из форума.

# 9
  • София, Горна баня
  • Мнения: 145
Ако наредиш бурканчетата в тенджера с вода и така поврят, капачката се вакуумира и не е необходимо даже да стоят в хладилник. Grinning Струва ми се, че така се запазват по-добре вкуса и качествата отколкото при замразяване...

# 10
  • София
  • Мнения: 3 245
1. Готвя, пасирам и наливам в бурканчета горещо. Като изстине, прави вакуум, но за по-сигурно ги държа в хладилник. Така мога да редувам храни и винаги да има разнообразие. Аз готвя на дъщеря си всичко - зеленчукови пюрета, супи, зърнени закуски, плодови десерти. Винаги действам така.

При отварянето, ако капачката не изпука, не давам яденето, но това ми се е случва много рядко.

Не замразявам сготвени храни. Naughty

Ако не налея горещата манджа веднага и се забавя по една или друга причина, стерилизирам на котлона в тенджера, вече са ти написали как.

2. Замразени череши е единственото, което съм давала - слагам й ги в овесените ядки. Peace

# 11
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 6 708
А за стерилизирането какви бурканчета взимате? И от къде? Че тези от пюретата не се затварят хубаво след отварянето.

# 12
  • София
  • Мнения: 5 778
А за стерилизирането какви бурканчета взимате? И от къде? Че тези от пюретата не се затварят хубаво след отварянето.
Има зва вида български пюрета с подходящи /метални/ капачки -Ам Ам и Мандев. Аз отвреме на време купувам по някое плодово на Ам Ам за да си събирам бурканчета.

# 13
  • София
  • Мнения: 486
Аз реших да замразявам , че по -лесно ми се вижда от стерилизирането.Пробвах да напълня бурканчетата вряли и да ги обърна, но после не ми пукат при отваряне и някак си не смея , а да ги стерилизирам допълнително, нещо ме мързи.
Благодаря за отговорите  Hug бяхте ми много полезни.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт