Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 13 ян. 2008, 16:35 ч.
  • Преглеждания  4 670  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 466
Здравейте, от скоро намерих тази рецепта  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119848.0 тук в форума и естествено питките станаха страхотни, и започнах да ги правя редовно вместо да купуваме хляб. Мъжа ми ми е купил достатъчно голямо количество жива мая на кубчета, но не мога да я изразходя наведнъж има ли някакъв начин за съхранение  по-дълго. Една комшийка ми каза, че е прибирала в камерата и като и дотрябва я изкарва предварително, но понеже не съм сигурна какво точно ще излезне от нея след това, реших да попитам и вас. Някой пробвал  ли е така? newsm78

Реклама
# 1
  • Мнения: 23
Правилно са те посъветвали. Независимо, че на кубчетата мая пише да се съхранява от 0 до 4 градуса ако не е в камерата бързо се разваля.

# 2
  • Под звездите
  • Мнения: 560
Аз също съхранявам маята само в камера.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 2 537
Слагам я във фризера. Като ми потрябва я изкарвам и както си е замръзена я слагам в затопленото пр.мляко. Досега не е имало проблем Simple Smile.

# 4
  • София
  • Мнения: 30 527
И аз съм слагала мая във фризера. Нищо й няма.

# 5
  • bg
  • Мнения: 126
Във фризера я съхранявам ,когато ми потрябва си изваждам.

# 6
  • Мнения: 466
EEEE, много ви благодаря, прибирам я веднага   bouquet

# 7
  • София
  • Мнения: 4 014
Обаче, не трябва да се съхранява повече от месец- два във фризера. После става течна  и безполезна.

# 8
  • Мнения: 466
Мерси за съвета, ще го имам в предвид  Hug

# 9
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 832
И ние в камерата я държим Peace Никакъв проблем няма.

# 10
  • Според сезона
  • Мнения: 296
Аз някой път съм я наронвала и сушила. После процедирам като при сухата мая.

# 11
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817
Аз моята я съхранявам в хладилника, веднага я местя, но после като ми потрябва за нещо да я чакам ли да се размразява или да я надробя така замръзнала в топличка вода?

# 12
  • Мнения: 762
Обаче, не трябва да се съхранява повече от месец- два във фризера. После става течна  и безполезна.
Аз с такава мая,която бях съхранявала във фризера си похабих питката по Коледа. SadДобре,че се слагаше и сода ,че се надигна малко и заприлича на недобре направен кекс Embarassed

# 13
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 370
Аз моята я съхранявам в хладилника, веднага я местя, но после като ми потрябва за нещо да я чакам ли да се размразява или да я надробя така замръзнала в топличка вода?

В малко вода и в микровълновата за 10-20 секунди Peace.

# 14
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Аз също я съхранявам във фризера,но тъй като си купувам разфасовка от 0.500кг.,преди да я сложа там си я разфасовам на 50 парчета от по 10 грама,завивам във алум.фолио и така си я съхранявам в найлонова торбичка.По принцип всеки ден правя хляб и винаги имам извадени поне 2 топчета на вратата на хлядилника,за всеки случай,че незнам какво ще ми шукне да направя с мая освен ежедневният хляб Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт