Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 363
Честита ни нова седмица. Радвам се на раздвижването, настъпило тук, на ентусиазма на новоприсъединилите се и стягането на "ветераните". Желая ви много усмивки, успехи и нека силата бъде с вас. И пак ще ви взема в ръце, този път да ви нагушкам  Hug

Каквото и да си кажем по повод волята и търпението, търпението и волята, все ще е малко. Възприемайки балансиран режим на хранене, трябва да сме наясно, че често резултатите идват бавно. Просто трябва да се живее с нагласата и мисълта, че с всеки ден ние правим нещо полезно и добро за себе си. А резултатите ще дойдат – ако всичко е както трябва, непременно ще дойдат.

Орденът служи за разтуха, за споделяне, за съветване, за обмяна на мнения, за разсъждения – това си е седянка, на която се обсъжда всичко. Като след всяка седянка, всяка Рицарка си отива с това, което е решила да вземе – да се възползва или не от даден съвет си е нейно право и решение.

И много ви моля, независимо от казано, речено, сторено в темата – не се оттегляйте от нея. Може да не сме съгласни с всичко, но имаме нужда една от друга – просто, защото в това сме спътници. Най-ценното нещо в Ордена е добронамереността – помагаме си, нали така? Най-доброто, което всички заедно постигнахме е свежият дух, свежото общуване и нека така да продължава.

Пожелаваме си взаимно успех и жизнерадост! И нека не звучи превзето - открехнете мисълта си на добра вълна и ще ви се върне


Това, което е важно за Ордена:
-   Рицарките не се ядат помежду си, при никакви условия, даже и в пристъп на вълчи глад.
-   Рицарките си помагат с каквото могат.
-   Рицарките пазят положителното отношение към живота при всички обрати на съдбата, ако ще да е тръгване на кантара в обратна посока.
-   Добре е новата Рицарка да се представи по – подробно, за да получава адекватни съвети.
-   Добре е новата Рицарка да попрочете и предходните теми – има доста полезни неща измежду многото празни приказки.
-   Добре е да си водите дневник – най-малкото, за да се вижда кога какво какъв резултат е давало.

Та, при нас е весело. И така и трябва да бъде.
Леки и спорни режими да си пожелаем. И повечко стриктност, за да има по – малко сълзи.


Гербът на Ордена на Рицарките на Бялото кантарче  , благодарение на Бет      bouquet


Имало едно време: Една история за Ордена на Рицарките - Приказка без край

"Имало едно време едни момичета. Живеели на различни места. Имали различни професии, различни интереси, различни съдби.
Но всички те, без да знаят една за друга, имали една и съща цел - да направят нещо за себе си. Да сложат край на омагьосания кръг, в който се въртят и който ги карал да се чувстват нещастни.

Искали да променят себе си. Не само външността си, но и вътрешната си нагласа за живота. Да го живеят такъв, какъвто винаги са искали, а не такъв, какъвто е най-лесно.
Поредното обещание "от утре", "от понеделник" вече не вършело работа. Защото било обещание пред самите себе си, обещание, което е най-лесно да не изпълниш, защото няма да се чувстваш виновен, че си наранил някого.

Имало в същото това време и едно виртуално местенце, в което няколко от тези момичета споделили намеренията и съдбите си. Лека полека идеята придобила очертания. От безплътна, имагинерна и неясна, тя се превърнала в нещо осезаемо, нещо, което всяко от тях приело като първа и водеща цел в живота си.
Намерили се тези момичета. Повярвали си, че този път всичко е различно. Че не са сами. Че този път "от утре" вече става " от днес, от този момент". Че този път обещанието и заявяването на целта не е само пред себе си, а пред хора, на които държиш и които няма как да излъжеш.

Тръгнали по общия път. Труден, трънлив, криволичещ. Зад завоите му често дебнели неща, които незнаели как да преодолеят. Но винаги успявали. Защото били заедно. Защото вкупом се навеждали над всяка дупка да издърпат затъналия, над всеки паднал - да му подадат ръка да стане, над всеки прегрешил - с прошка, над загубилия вяра - с част от своята вяра.

Днес те са много. Знаят как могат сами да променят живота си, така, че вече да им харесва и да го управляват те, а не той - тях.
Знаят какво и колко могат да постигнат. Знаят как да си помогнат, как да се подкрепят. Тъжат и се радват заедно. Мечтаят заедно. и заедно продължават напред. Към мига, в който всяка от тях ще си каже : "Аз успях. Можеш и ти!"

Това е тяхната приказка - приказката на Рицарките на бялото кантарче!"


Мариетка


 

Mъдрости на Ордена на Рицарките

"Не знам за вас, но през изминалата седмица аз тук открих толкова мъдрост, истини и откровения, колкото може би за десетилетие назад.
Опитах се да ги синтезирам, за да можем да си ги четем, когато ни се струва, че светлинката в края на тунела изчезва, че премрежените ни очи са толкова изморени, че нямат сила да видят дори ярката слънчева светлина.
Но тя е там - дали един-едничък малък слънчев лъч или огромно ярко сияние - тя е там, съществува въпреки всичко и заради всичко. Заради нас.
Трябва да си вземем мъничко от нея.
Да си я приберем някъде дълбоко в сърцето и в душата, та и в най-черната нощ да ни свети и да ни посочва пътя.
Ето - вземете си мъничко светлина.
Тя е наша.
Носим я в себе си.
И ако на някоя от нас пламъчето се мъчи да изгасне - друга ще й даде малко от своя пламък.
Защото огънят е вечен!

- АКО НЕ МЕ ХАРЕСВАШ ТАКАВА, КАКВАТО СЪМ, НЯМА ДА МЕ ХАРЕСАШ И ТАКАВА, КАКВАТО ИСКАШ ДА БЪДА!

- Ако достатъчно искаш нещо, никой и нищо не може да ти попречи да го постигнеш, а времето в тези случаи губи стойност.

-Единственото, което трябва да правиш е, да вярваш, че е за добро и да не се отказваш.

- Хората вярват, че който тренира побеждава и става лидер. Грешка! Който решава да стане лидер, тренира и става такъв!

- Нямаме контрол върху това, което се случва в животът ни, но решаващи всъщност са нашите реакции на това, което се случва.

- Момент на прелом е шанс за нов път.

- Това, което не ни убива, ни прави по-силни !

- Ден, в който не сте казали на любимите си, че ги обичате - пишете го пропуснат ден. А когато знаеш да даваш любов, научаваш се и да получаваш и не защото някой ти прави услуга, а защото я заслужаваш!

- Много от важните неща на света са били постигнати от хора, които са упорствали, когато е изглеждало, че изобщо няма надежда.

- Разликата между възможното и невъзможното е в това, доколко човек е твърдо решен да успее.

- Когато се опитваш да постигнеш нещо, ще срещнеш препятствия по пътя. Аз съм ги имал - всеки ги е имал. Но препятствията не трябва да те спират. Ако стигнеш до стена, не се обръщай назад и не се предавай. Измисли как да я прескочиш, да преминеш през нея или да я заобиколиш.

- Малко хора си дават втори шанс след неуспех. Провалят се веднъж и не опитват повече. Горчивото хапче на неуспеха често им идва в повече, отколкото могат да понесат. Ако си склонен да приемеш неуспеха и да се поучиш от него, ако си склонен да разгледаш провала като опакован подарък, да се оттласнеш от него и да тръгнеш наново, това една от най-мощните сили за постигане на успеха.

- Ако чуеш глас, който ти казва, че не можеш да рисуваш - рисувай на всяка цена - и този глас ще замълчи.

- Когато една врата пред теб се затвори, не оставай там, вторачен в нея. Огледай се и ще забележиш много други врати, които са се отворили - и си избери нова.

- Вървя напред. Животът няма как да го спреш. Всеки ден ни поднася усмивки и плесници. Плачем и се смеем. До другия ден. Отново. Не можем да спрем. Нима можеш да спреш полета на птицата? Да, ако й отрежеш крилата, но тогава тя ще е змия, а не птица.
Нима можеш да задържиш изгрева на Слънцето? Или поривите на вятъра?
Как ще накараш щурчето да спре да свири? Единствено като го размажеш с крак.

- Няма как сами да си отрежем крилете, нали?
Тогава какво ни остава?
Просто да продължим напред!

- И въпреки, че още стотици хиляди години може да продължат споровете "Какво е любовта", може би ще се окаже, че любовта е някой, който ни познава, помни ни и ни връща на самите нас малко по-добри, отколкото някога сме дръзвали да си мечтаем.

- 3 в 1
1. Всичко е в главата.
2. За да се отслабва, трябва да се яде.
3. Пием много вода."


Мариетка

Ще си позволя да добавя: Не става само с не/ядене, трябва и акъл!


И още нещо:
- Който си има проблеми - да му се решават. Яденето нито пречи, нито помага в това. Нека не се смесват нещата – благодарение на Асса

Както и „Тази нощ преди да си легна ще благодаря на Господ за всички хора които ме обичат , защото рядко се сещам ... обикновено се сещам само да му се оплаквам какъв е лош и защо не е извадил калориите от сладоледа и защо не удовлетворява искреното ми желание на сутринта да съм 60 кг .

Лека нощ момичета и се сещайте за хората около вас !" - ПукиА за завършек ще си позволя да цитирам Мила, нещо което осъзнавам, но не ми стигаха думи да го формулирам "...И аз имам една любов необяснима към разни малки-дребни-ситни и прекрасни... няма да назоваваме имена... Питам се, да се срамувам ли, или не? Май не ми иде много да се срамувам. Сори, ако развалям нечия дисциплина, но изпитването на чувство за вина ми се вижда прекалено висока вина за спазването на режима... Не съм готова да я платя, защото вината нанася много повече поражения върху психиката ни и целия ни живот, по мое скромно мнение. Нищо човешко не ми е чуждо, не съм от желязо и ми се случва да се "упущя". Понякога - често. Понякога - още по-често. Друг път съм в кондиция и всичко е наред и отслабвам. Радвам се, че има хора, с които да споделя и да ми е комфортно. Казах ли, че ви благодаря, че ви има?"

“…"Носете си новите дрехи..", т.е. важно е да изживеем всеки миг от този живот така, както ние искаме. Да се радваме на воля и на малките неща, да плачем наволя, когато ни боли, да не отлагаме нищо. Това са изконни истини, които често забравяме в забързаното ежедневие, а не трябва да е така.

Да говорим - за нас и любовта, за болката и радостта, които вървят редом ръка за ръка. Мъдрите хора казват, че ако го няма лошото, човек не може да оцени доброто. Вярно това лошо по-добре на никого и никога да не се случва, но... животът е изпълнен с различни цветове и нюанси, които просто съществуват и ни връхлитат без предупреждение….” - Джопче


Не знам защо сега се замислих как точно започнах да отслабвам.
Пропускам историите, които всички знаете и всички депресии, които се изживяват когато тежиш 90 кг., когато гледаш витрините с манекенските размери дрехи, когато отказваш покани за почивки и излизания с приятели, когато уловиш нечий двусмислен поглед.
Моето отслабване започна не с диети,хапчета, хирургични намеси и каквото се сетите още, а когато постигнах  хармония сама със себе си, когато се приех без упреци и критики, когато се научих да се обичам независимо от огледалото, когато осъзнах, че  имам качества, които са константни въпреки килограмите. И тогава разбрах колко е лесно да отслабна , не защото това ще ме направи щастлива, а защото заслужавам да се чувствам добре в кожата си. А правилният начин на хранене е една малка част от целият процес.
Харесвайте се повече, бъдете повече щастливи и тялото ви ще се отблагодари. Лека и спокойна вечер от мен.  Hug Hug Hug - Danielka1


"Краят е в съвършенството. Всички можем да го постигнем." - mimmy


Рицарки на Бялото кантарче - преброяване на опърничавите 07.01.2008 - 13.01.2008
Рицарки на Новата година 31.12.2007 - 06.01.2008
Рицарки на Коледното чудо 24.12.2007 - 30.12.2007
Рицарки на предколедната треска 17.12.2007 - 23.12.2007
Рицарки на Бялото кантарче 09.12.2007 - 16.12.2007
Рицарки на Бялото кантарче 02.12.2007 - 09.12.2007
Рицарки на Бялото кантарче 25.11.2007 - 02.12.2007
Рицарки на Бялото кантарче 18.11.2007 - 25.11.2007   
Рицарки на Червената чаша 11.11.2007 - 18.11.2007
Рицарки на Бялото кантарче 05.11.2007 - 12.11.2007
Рицарки на Бялото кантарче 29.10.2007 - 05.11.2007
Рицарки на Бялото кантарче 22.10.2007 - 29.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 15.10.2007 - 22.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 08.10.2007 - 15.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 01.10.2007 - 08.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 24.09.2007 - 01.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 17.09.2007 - 24.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 10.09.2007 - 17.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 03.09.2007 - 10.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 27.08.2007 - 02.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 20.08.2007 - 26.08.2007
Рицарки на Бялото кантарче 13.08.2007 - 19.08.2007
Рицарки на Бялото кантарче 06.08.2007 - 12.08.2007
Рицарки на Бялото кантарче 30.07 - 05.08
Рицарки на Бялото кантарче 23.07 - 29.07
Рицарки на Бялото кантарче 16.07 - 22.07
Рицарки на Бялото кантарче 09.07 - 15.07
Рицарки на Бялото кантарче 02.07 - 08.07
Рицарки на Бялото кантарче 25.06 - 01.07
Рицарки на Бялото кантарче 18.06 - 24.06
Рицарки на Бялото кантарче 11.06 - 17.06
Рицарки на Бялото кантарче 04.06 - 10.06
Рицарки на Бялото кантарче 28.05 - 03.06
Рицарки на Бялото кантарче 21.05 - 27.05
Рицарки на Бялото кантарче 14.05 - 20.05
Рицарки на Бялото кантарче 07.05 - 13.05
Рицарки на Бялото кантарче 02.05 - 13.05
Рицарки на Бялото кантарче 23.04 - 29.04
Рицарки на Бялото кантарче 16.04 - 22.04
Рицарки на Бялото кантарче 09.04 - 15.04
Рицарки на Бялото кантарче  - след срещата!
Рицарки на Бялото кантарче 26.03 - 01.04
Рицарки на Бялото кантарче 19.03 - 25.03
Рицарки на Бялото кантарче 12.03 - 18.03
Рицарки на Бялото кантарче  - първомартенска
Рицарки на Бялото кантарче 12.02 - 18.02
Рицарки на Бялото кантарче 05.02 - 11.02
Рицарки на Бялото кантарче 29.01 - 05.02
Рицарки на Бялото кантарче 22.01 - 28.01
Рицарки на Бялото кантарче 15.01 - 22.01
Рицарки на Бялото кантарче 08.01 - 15.01
Рицарки на празничното кантарче - 22.12 докъдето стигне 2006
Рицарки на Бялото кантарче 11.12 - 17.12 2006
Рицарки на Бялото кантарче 27.11 - 03.12 2006
Рицарки на Бялото кантарче 20.11 - 27.11 2006
Рицарки на бялото кантарче - 10 част 2006
Рицарки на бялото кантарче - 9 част 2006
Рицарки на бялото кантарче - 8 част 2006
Съмишленици за отслабване - 7 част 2006
Съмишленици за отслабване - 6 част 2006
Съмишленици за отслабване - 5 част 2006
Съмишленици за отслабване - 4 част 2006
Съмишленици за отслабване - 3 част 2006
Съмишленици за отслабване - 2 част 2006
Времето се стопля, да се стягаме, момичета! Търся си съмишленици да отслабваме! Началото   bouquet

Успех момичета    bouquet

Последна редакция: пн, 14 яну 2008, 09:16 от мечтаеща

# 1
 • Мнения: 2 956
Юхууу-отдана не съм била първа  Party

Обзело ме е желание за стриктност и сериозност. Да видим как ще я караме...най-мразя да ме обземат сериозните моменти точно ,когато портофеля е празен...  ooooh!

Успехи много ви желая и в тази темичка  Hug  bouquet

Закусвам:мляко 3,6% + ленено семе+ пшеничени трици + какао. Има няма по 5 гр всичко  Laughing освен млякото де  Laughing

# 2
 • Мнения: 4 116
Е, втора!  Пак е нещо  Joy
Да ви разправям снощи какво стана - посреднощите се събуждам аз и като един вампир съм се ококорила за сладкоо, спомням си, че някъде на закътанко има еднин Лаиън, ровя бързо, докопвам го, отварям го и какво разочарование - с бял шоколад е - гнусотия. Гризнах съвмес мъничко и разочарована до мозъка на костите си се върах в леглото  Joy
Такива ми ти работи.
След малко отивам на кормуване. пазете се!  Mr. Green

# 3
 • в резерват
 • Мнения: 3 291
 Whistling  

# 4
 • Мнения: 1 488
Добро утро и от мен  Hug
Пуснах машината слагайте чашите

Честит рожден ден на Калоян Да ти е жив и здрав Мариетке и много да те слуша

Последна редакция: пн, 14 яну 2008, 09:00 от Щък

# 5
 • Мнения: 1 363
ай, трета  Crazy дукът са публикувам и станах пета  Laughing

Честит рожден ден на Калоян! Мариетка, да е жив и здрав, да ви слуша, да гушка вас и Анди и много радост да ви носи  Hug


Диче, Тедка, Дани, Щък  Hug

Отчитам не съвсем режими почивни дни, поне замисъла с манджата действа  bowuu Разминах се с кантаря, но скоро трябва да направим една очна ставка, че да не упущам положението извън контрол  Crazy В събота движението беше за сметка на домашните задължения, вчера - 20 мин на степера, упражнения с гирички, напади, плиета и подобни. Щом имам мускулна треска на дупето и задната част на краката, значи съм я свършила няк'ва  Laughing За днес - мляко и пиУе, дано да се удържа  Crazy

Стискам палци, на който трябва и на всички ви пожелавам хубав ден  Hug

# 6
 • Мнения: 2 897
  bouquet

# 7
 • Мнения: 2 956
Честит рожден ден на Калоян. Да е жив и здрав, да расте много щастлив и да радва мама и тате до безкрай.

# 8
 • в резерват
 • Мнения: 3 291
Специални поздрави за Калоян и неговата прекрасна майка.

newsm59       newsm59       newsm59         newsm59       newsm59       newsm59         newsm59

# 9
 • в резерват
 • Мнения: 3 291

... имам мускулна треска на дупето и задната част на краката....


Това плиетата, нападите и подобните са голяма работа.  Whistling

Последна редакция: пн, 14 яну 2008, 10:23 от Danielka1

# 10
 • Мнения: 104
Добро утро ,рицарки!
Успешна и слабееща седмица за всички!
Честит празник на Мариетка и детенце !

# 11
 • Мнения: 684
ЧРД на Калоян на mari_eta, нека да ресте здрав, щастлив и да радва мама и татко и да гушка много Анди.   bouquet за мама.

Мила, ама то много гадно тъй компютър да те изпитва, друго си е да впечатлиш комисия от живи хора, защото и аз като теб едно време като учех или го знам, или не го знам, средно положение няма. Скоро не ми се е налагало да се явявам на изпити и сега не знам как бих се представила. Но като те чета и аз тъй прецених, че учиш както си го написала и за това знам, че просто няма начин да не издържиш изпита.

Да си дойдем на думата.
Аз съм изтеглен - 98 кг.
Приготвих си храна за работа, дори я премерих на кухненската си везна, че тя нещо май само прах събира. 120 гр. пушено пуешко филе и 40 гр. кашкавал + 400 гр. кисело мляко 1,5%, това до довечера, а за вечеря планирам да направя броколите + пилешко бутче.
До сега съм изпил 0,5 л вода, но още не съм ял. Ще се опитам и някъде да сметна като калории какво значи това, за информация.
Снощи прегледах някои разпечатки от ВМ НВД, там пише, че и хора, които не тренират имат успех и, че в началото може и без сметки да се получи спад в теглото, а когато се стигне до застой тогава да се почне смятането и корекция в режима. Та и аз така първо няма много да смятам, за да мога да свикна, а после ще видим. Хубавото на режима е, че има и млечни, дори и някой и друг плод позволява, т.е. голямо разнообразие.
Да видим аз как ще го приложа.
Този път твърдо съм решена да издържа достатъчно, за да ми стане навик и да не ме блазнят разни глупости (junk ли беше на английски). Знам, че всичко е въпрос на навик, защото както бях писала съм имала период в живота, когато сладкото не ме е изкушавало и дори ми накъртваше.
Първа цел да издържа мин. 3 месеца на този режим, за да свикна с правилния начин на хранене и да не ми прави впечатление вредната храна. Естествено и след това да продължа.
Втора цел да не очаквам бърз спад в килограмите и това да не ме кара да се тъпча, че няма смисъл от режим.
Трета цел да не го приемам като ограничение в храненето, а като здравословен начин на живот.
Ами това ми се върти в момента в главата и се радвам, че мога да го напиша тук и знам, че вие ще ме разберете и ако трябва нещо да се критикува клавиатурата е пред вас. Аз така си представям нещата, но толкова много съм изчела на тая тема, че най-много вярвам на вас, а не на поредния бестселър.

Щъки, много сладък бебешок, искам да го нагушкам.

# 12
 • Мнения: 2 492
Много съм доволна преборих се аз поне да си ровя из нета .
На кафето сутринта шефа , отбеляза , че доста съм отслабнала .
Каза , го пред всички и мен ми стана много приятно .
Използвах момента да се оплача , че без да си ровя в една тема за диети , отново ще си върна всичко .
Та така обещах , че ще се ровя тук само през почивките и през другото време най - съвестно ще работя .  Flutter
Айде и тук да се похваля , да не би някой да не прочете , - 900 гр от вчера .

Довечера предстой и тренировка , ахх това аз ли съм .  Laughing

ЧРД на малкия Калоян !
 newsm59Голям е сладур , пожелавам му много щастие и да слуша мама .    Gift

# 13
 • Мнения: 2 897
Ти си, ти си и ще продължиш да си ти, онова другото (нережимното и неспортуващото) не си тиии Heart Eyes!

# 14
 • Мнения: 2 492
Браво Миракъл , радвам се , че започна .
Аз съм с теб и ще те следя изкъсо .  Sunglasses
С НВД - ВМ ще сваляш , гарантирам ти го .
Аз си хапвам и свалям  .
Сега ще си пусна манджата от вчера , да ме видиш каква съм хиена . Joy

Момичета още 500 гр и правя - 20 кг свалени .  bowuu
Представяте ли си , аз несериозницата , го докарах до тук .
При това с доста , да не кажа прекалено много издънки .

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт