Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
60-74 от 83 отговора


Мнения: 3 452
Да, Коте, защото и в Англия такава използват, или подобна - whipping cream - която е с масленост към 36 до 40 %  Smile
Цитирай

uk-kent

Мнения: 577
 Shocked
Tanetо,и аз пишман станах,че реших да споделя своето мнение и опит  bouquet
 Tiredизобщо не разбирам с какво те засегнах!?
айде чао    bouquet
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 160
  Направих го със собствен блат,обаче.....Утре ще докладвам за резултата! Smile
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 160
  Резултата е много хубав!Сметаната Хопла не е развалила сладкиша,както и собствения ми маслен блат!Друг път мисля и орехи да добавя.
   Благодаря за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet
« Последна редакция: пн, 03 мар 2008, 21:42 от Селма »
Цитирай


Мнения: 506
някой смесвал ли е тази сметана с шоколад/бял/?дали ще стане,защото веднъж ми се пресече при разбиване сметаната на Президент/само със захар я разбивах/ и сега първо питам за шоколада да не стане беля?
Цитирай


Мнения: 3 452
Първият път изобщо, когато разбивах Президент беше с пудра захар и на мен също ми се пресече....добре че пробвах с много малко количество.
За Банофи пая я разбих с кристална захар и се разби чудесно  Smile
Преди около две седмици пак я разбивах с кристална захар и нямах проблеми  Smile

Със шоколад съм я разбивала на принципа на ганаша - затоплих сметаната в подходящ съд, добавих шоколадов кувертюр настърган (стъргането ми беше трудоемко Wink), после охладих и изстудих в хладилника за една нощ. На следващият ден разбих с миксер. Самият ганаш ми стана обаче по-мек и течен, отколкото си го представях......

това е което, мога да споделя  Smile
Цитирай


Мнения: 506
благодаря Smile
аз не дочаках отговора и рискувах.Взех сметана/подсладена/ сложих я за малко във фризера ,защото пишеше,че трябвало да е студена и после я разбих и добавих два разтопени на водна баня бели шоколада и пак разбих с тел.Стана супер на вкус,а на вид не се промени остана си консистенцията на сметаната/пухкаво/
Цитирай


Мнения: 1 911
На мен ми е малко странно,че кутийките се варят неотворени Shocked Няма ли да стане нещо така..и после нищо не се добавя към млякото? Как става този карамел,че и с такъв цвят? Простете невежите ми въпроси,ама хич ме няма по сладкишите,а този специално искам да го направя добре! А може ли несмлени бисквити,че е се опасявам да не би да не се получи плътен блат от смлените..
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 160
  Sladurka,100 пъти съм варила кондензираното мляко,уверявам те,нищо "така" няма да стане! Laughing Става кафяво на цвят,защото захарта,която е в него,се карамелизира по време на варенето.Важното е кутийката да е покрита с вода през цялото време(сигурно си го прочела по-нагоре),изпълни това условие и всичко ще е тип топ! Peace
Цитирай


Мнения: 1 911
  Sladurka,100 пъти съм варила кондензираното мляко,уверявам те,нищо "така" няма да стане! Laughing Става кафяво на цвят,защото захарта,която е в него,се карамелизира по време на варенето.Важното е кутийката да е покрита с вода през цялото време(сигурно си го прочела по-нагоре),изпълни това условие и всичко ще е тип топ! Peace
Hug,задължително ще го направя аз тоя пай,макар не и днес Blush
Цитирай

Враца

Мнения: 484
Момичета, днес го направих.Направо е върхът.Варих млякото 2.5 и стана много гъсто и многоооооо карамелено.
Taneto,благодаря за рецептата!
« Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 23:38 от irinka28 »
Цитирай

Пловдив

Мнения: 813
Taneto, благодаря за рецептата!  bouquet  Днес направих пая и стана много вкусен! Всички го харесаха.   chef
Цитирай

Варна

Мнения: 490
Вчера направих 2 Wink Мммм в бисквитеното тесто сложих и разбити белтъци на сняг, масло и кондензирано мляко. А кондензираното мляко за карамела варих 7 часа
Цитирай

София

Мнения: 2 649
и аз го правих тази седмица и наистина е супер вкусно Smile Варих млякото 5 часа и стана много хубаво. Наистина има разлика във вкуса, в зависимост от времето на варене.
Цитирай


Мнения: 38
Има ли указание на кутията на кондензираното мляко как се вари - до къде трябва да е водата - да облива кутията или до половината? И като е затворена кутията - няма ли опасност като ври и не излиза парата да се получи бомба-ефект? Дано въпросите ми не звучат глупаво. Embarassed
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
60-74 от 83 отговора