Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте! Надявам се да намеря отговор на въпроса си тук. Одобрени сме за осиновители, но на съпругът ми се налага да замине за 3 месеца в чужбина. Възможно ли е той да издаде пълномощтно, с което ме упълномощява ако през този период ни потърсят за детенце аз да мога да го осиновя без той да присъства и ако това е възможно нужно ли е той да си направи нови изследвания, които да са актуални или може само с мои. Незнам дали зададох правилно въпроса си... надявам се да ме разберете. Не ни се иска да изпускаме шанса си ако ни потърсят в негово отсъствие.
Благодаря ви! Надявам се някой да ми помогне! Rolling Eyes Cry

# 1
  • Мнения: 847
Говорете за това изрично със социалните от РДСП, към което сте.
Проблемът не е  в медицинските, той може да ги извади и преди да замине ... Може и всичките ви документи да са още актуални, във всеки случай може периодично да си ги подновявате.
Но социалните ще ви връчат официално писмо, че сте одобрени за конкретно дете и оттгоава тече едномесечен срок за изразите желание за осиновяване. Може би съпругът Ви да Ви има доверие за избора, но все пак е странно без контакт ... Освен това, при положение, че се съгласите да осиновите предложеното дете, се подават декларации с нотариална заверка на подписа, които са с оглед конкретното дете - няма как това да стане с пълномощно въобще!! Първо защото не се декларира по пълномощие, второ защото към момента на "упълномощаването" съпругът Ви няма идея кое е детето. Съдът също ще ви очаква и двамата в заседание.

Стискам палци да си напаснете графика! Успехи!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт