Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 261
как да го приготвя? Или пък тас кебап,едно от двете,разполагам с килограм свинско месо.
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Винен кебап правя така:

Нарязвам месото на кубчета, запържвам в малко мазнина и после доливам червено вино и го оставям да ври на слаб огън около 1 час. След това слагам доматен сок или доматено пюре + малко вода, босилек, накълцан на ситно чесън и черен пипер. Варя така още 15-тина минути.
Отделно правя варен ориз с масло и магданоз.
Сервирам месото с доматения сос с ориз  Smile
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Запържваш свинското нарязано на кубчета,махаш го и слагаш 2,3 скилидки чесън, и два три моркова нарязани на дребно.Слагаш нарязани на дребно 3,4 глави лук.Връщаш месото и слагаш вода да покрие(Аз го правя в тенджера под налягане)Прибавяш няколко зърна чер пипер,1 дафинов лист един ,един зеленчуков бульон.Като заври затваряш за 40 минути.После се прибавя една чаша червено вино, и червен пипер и малко целина.Накрая в една чаша размивам една лъжица салца и една лъжица брашно.
Цитирай

под звездите

Мнения: 3 438
Винен кебап правя така:

Нарязвам месото на кубчета, запържвам в малко мазнина и после доливам червено вино и го оставям да ври на слаб огън около 1 час. След това слагам доматен сок или доматено пюре + малко вода, босилек, накълцан на ситно чесън и черен пипер. Варя така още 15-тина минути.
Отделно правя варен ориз с масло и магданоз.
Сервирам месото с доматения сос с ориз  Smile
И аз го правя така. Вместо босилекслагам дафинов лист .
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз го правя като Jutoo, но понякога вместо с ориз сервирам с картофено пюре.
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Да и с картофено пюре става добре  Peace
Цитирай

софия

Мнения: 3 422
Аз задушавам месото ,заедно с лук(поне 2-3 глави),после добавям доматено пюре и вода ,половин чаша вино ,дафинов лист ,черен пипер и накрая магданоз.
Отделно ориза,който първо задушавам в малко мазнина и тогава варя.Оставям го бял и го сервирам на формичка от обърната купичка а около него месото със соса.
Ей и аз да се разпиша в тоз форум Wink
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз задушавам месото ,заедно с лук(поне 2-3 глави),после добавям доматено пюре и вода ,половин чаша вино ,дафинов лист ,черен пипер и накрая магданоз.
Отделно ориза,който първо задушавам в малко мазнина и тогава варя.Оставям го бял и го сервирам на формичка от обърната купичка а около него месото със соса.
Ей и аз да се разпиша в тоз форум Wink
А,най-накрая....И аз така го правя     bouquet
Цитирай


Мнения: 1 062
Най-лесния начин !
Купуваш фикс за винен кебап , но на ПИКАНТИНА,по-хубав е от на Маги.
Запържваш месото с лука,оставяш да се задуши,добавяш фикса, малко вино, домати и дафинов лист и готово ! Пюре или ориз, изборът е твой !  bouquet
Цитирай


Мнения: 502
Запържваш свинското нарязано на кубчета,махаш го и слагаш 2,3 скилидки чесън, и два три моркова нарязани на дребно.Слагаш нарязани на дребно 3,4 глави лук.Връщаш месото и слагаш вода да покрие(Аз го правя в тенджера под налягане)Прибавяш няколко зърна чер пипер,1 дафинов лист един ,един зеленчуков бульон.Като заври затваряш за 40 минути.После се прибавя една чаша червено вино, и червен пипер и малко целина.Накрая в една чаша размивам една лъжица салца и една лъжица брашно.
И аз така, само че в обикновена тенджера.
Цитирай

област Софийска

Мнения: 1 643
Най-лесния начин !
Купуваш фикс за винен кебап , но на ПИКАНТИНА,по-хубав е от на Маги.
Запържваш месото с лука,оставяш да се задуши,добавяш фикса, малко вино, домати и дафинов лист и готово ! Пюре или ориз, изборът е твой !  bouquet
На Пикантина фикса не съм го пробвала, но на Маги определено ми харесва. Запържваш месото, добавяш фикса, размит във вода и готово.Без вино, без подправки, защото вътре всичко си има. Става чудесно и мноого бързо. Откакто пуснаха този фикс и другия за пилешката кавърма, приготвям тези ястия все с фиксовете, пестя време и резултатът си го бива.
Цитирай

Русе

Мнения: 4 406
Аз задушавам месото ,заедно с лук(поне 2-3 глави),после добавям доматено пюре и вода ,половин чаша вино ,дафинов лист ,черен пипер и накрая магданоз.
Отделно ориза,който първо задушавам в малко мазнина и тогава варя.Оставям го бял и го сервирам на формичка от обърната купичка а около него месото със соса.
Ей и аз да се разпиша в тоз форум Wink
досега не съм се сещала да сваря и ориз  newsm78 благодаря за идеята   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.