Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 16 ян. 2008, 15:31 ч.

Стари, но златни мисли на ГАБРИЕЛ ГАРСИЯ МАРКЕС - 13 фрази за живота!+още нещо

 • 5 638
 • 21
 •   1
Отговори
 • Мнения: 11 610
1.    Обичам те, не затова какъв си ти, а за това какъв съм аз,когато съм до теб.
 
 
2.    Никой не заслужава да лееш сълзи за него, а този който заслужава това, никога няма да те разплаче.
 
 
3.    Само защото някой не те обича, както на теб ти се иска, не значи, че не те обича от все сърце.
 
 
4.    Истински приятел е този, който ти подава ръка и докосва сърцето ти.
 
 
5.    Най-много ти липсва този, който е до теб, но ти знаеш, че никога няма да е твой
 
 
6.    Никога не се разделяй с усмивката си, дори и когато ти е тъжно, ... откъде да знаеш, може някой в тоз момент да се влюби в нея
 
 
7.    За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
 
 
8.    Не си губи времето с човек, на когото му е все едно дали си до него..
 
 
9.    Може би Бог иска да срещнеш няколко неподходящи личности, преди да срещнеш човека за теб, за да бъдеш на ясно със себе си.
 
 
10.    Не плачи, когато всичко свърши, усмихни се, че нещо ти се е случило.
 
 
11.    Винаги ще има хора, които ще те нараняват, но, за всеки случай, трябва да продължиш да вярваш в хората.
 
 
12.    Стани по-добър човек, и гледай да си наясно със себе си, преди да срещнеш някого с надеждата, че той ще разбере що за човек си ти.
 
 
13.    Не си давай много-много зор, най-хубавите работи се случват,
когато най-малко ги очакваш. 


Целият материал тук + още мисли и фрази!# 1
 • Мнения: 1 470
 PeaceКакто винаги!!!

# 2
 • В най - голямото село
 • Мнения: 1 382
Много приятно ми подейства. Благодаря ти newsm51

# 3
 • Плевен
 • Мнения: 400
Много обичам да чета сентенции,а отдавна не бях и ми стана много приятно Simple Smile.
Благодаря. Hug
  bouquet

# 4
 • Мнения: 2 979
Никога не се разделяй с усмивката си, дори и когато ти е тъжно, ... откъде да знаеш, може някой в тоз момент да се влюби в нея

Това ми хареса най- много.

# 5
 • Мнения: 4 784
Много ми харесват! Браво, въздействаха ми много приятно! 7. - ми е любима!

# 6
 • в Низината
 • Мнения: 706
13-та мисъл е в подписа ми отдавна.

# 7
 • DE
 • Мнения: 968
Това също е негово:

Ако Бог забравеше за момент, че съм една парцалена кукла и ми подареше късче живот, може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.

Бих придавал стойност на нещата не спрямо това колко струват, а спрямо това, което означават.

Щях да спя малко, да мечтая повече, защото за всяка минута, когато затваряме очите си, губим 60 секунди светлина. Бих продължил, когато другите спираха, бих се събуждал, когато другите спяха. Бих слушал, когато другите говореха и колко бих се наслаждавал на един хубав шоколадов сладолед!

Ако Бог ми подареше късче живот, бих се обличал просто, бих лежал по очи пред слънцето, оставайки непокрито не само тялото си, но и душата си.

Боже, ако можех, бих изписал омразата си върху леда и бих чакал да изгрее слънцето. Бих изрисувал върху звездите с вдъхновението на Ван Гог едно стихотворение на Бенедит, а песен на Шерат би била серенадата, която бих подарил на Луната. Бих поливал със сълзите си розите, за да почувствам болката от прегръдката им...

Боже, ако имах едно късче живот... Нямаше да оставя да премине дори един ден, без да кажа на хората, че обичам, че ги обичам. Бих накарал всеки мъж и жена да повярват, че са мои любими и бих живял влюбен в любовта.

На хората бих посочвал колко грешки правят, като мислят, че спират да се влюбват, когато остареят, без да разбират, че остаряват, когато спират да се влюбват! На малкото дете бих дал крила, но бих го оставил само да се научи да лети. На възрастните бих показал, че смъртта не настъпва в резултат на преклонната възраст, а в резултат на забравата. Научих толкова неща от вас, хората... Научих, че всички искат да живеят на върха на планината, без да знаят,че истинското щастие се намира в начина, по който изкачваш стръмния склон. Научих, че когато новороденото за първи път стисне в малката си длан пръстта на баща си, го пленява завинаги.

Научих, че човек бива оправдан за това да гледа другия отвисоко само, когато трябва да му помогне да стане.

Винаги трябва да казваш това, което чувстваш и винаги да правиш това, което мислиш. Ако знаех, че днес би бил последният път, когато щях да те гледам как спиш, бих те прегърнал и бих се помолил на Господ да мога да стана пазител на душата ти. Ако знаех, че това ще бъде последният път, когато те гледам как излизаш от вратата, бих те прегърнал и бих ти подарил целувка. Ако знаех, че това е последният път, когато ще чуя гласа ти, бих записвал всяка твоя дума, за да мога да ги слушам отново и отново. Ако знаех, че тези са последните моменти, когато те виждам, щях да ти казвам “обичам те” и нямаше глупаво да мисля, че ти вече го знаеш.

Винаги има едно утре и животът ни дава и други удобни възможности, за да направим нещата така, както трябва, но в случай, че направя грешка и ни остава само днес, бих искал да ти кажа колко те обичам и че никога няма да те забравя.

Утре-то не е гарантирано за никого – нито млад, нито стар. Днес може да е последният път, когато виждаш хората, които обичаш. Затова не чакай повече, направи го днес, защото ако утре-то никога не дойде, със сигурност ще се разкайваш за деня, когато не намери време за една усмивка, една прегръдка, и беше много зает, за да направиш действителност последното им желание. Дръж тези, които обичаш, близо до себе си, кажи им шепнешком колко много имаш нужда от тях, обичай ги и се отнасяй с тях добре, намери време да им кажеш “извинявай”, “прости ми”, “моля те”, “благодаря” и всички думи, изразяващи любов, които знаеш.

Никой няма да се сети за скритите ти мисли. Поискай от Господ силата и мъдростта, за да ги изразиш. Покажи на приятелите си какво означават за теб.

# 8
 • Мнения: 6 317
mimoza^^, това не е на Маркес Simple Smile.

# 9
 • Мнения: 2 740
mimoza^^, това не е на Маркес Simple Smile.
прилича ми на неговото предсмъртно писмо, но аз съм го чела (публикувано във в-к Труд) в малко по-различен превод
мисля, че е това
Ако Бог ми дари парченце живот
Ако за миг Бог забрави, че съм парцалена кукла и ми подари парченце живот, може би няма да кажа всичко, за което си мисля сега… Ще оценявам нещата не по стойността им, а по съдържанието. Ще мечтая много. Ще спя съвсем малко, защото едно затваряне на очите отнема светлината за 60 секунди. Ще бягам, щом другите чакат. Ще слушам, щом другите говорят. И ще излапам с наслада голям шоколадов сладолед. Ако Бог ми даде парченце живот… Ще нарисувам една картина. С цветовете на Ван Гог, с поезията на Бенедети, с песните на Серат. Тя ще е като серенада, възпяваща луната. С моите сълзи ще полея розите в градината, за да усетя болка от бодлите им и нежност от листенцата. Ако Бог ми подари парченце живот… На всички хора ще им кажа, че винаги съм ги обичал. Мъжете ще ги сгълча, че са глупаци, ако не искат да се влюбят, защото били стари. На старците ще обясня, че смъртта не идва със старостта, а със забравата. На децата ще им дам крила, но ще ги оставя сами да се научат да летят. А на жените… ще им призная, че цял живот съм ги обожавал. Ако Бог ми подари парченце живот… Ще се обличам съвсем простичко, ще легна на слънце и ще разголя не само тялото, но и душата си. И цялата си злоба ще я извадя върху късче лед и ще го оставя да се стопи на слънцето. Научих твърде много от вас, хората до мен. Разбрах, че всеки иска да живее на върха на планината, без да си дава сметка, че щастието е по пътя към върха. Усетих, че за да помогнеш на другия, когато е в беда трябва да го гледаш от долу нагоре, а не обратното. Научих толкова много от вас, хората до мен. Но всичко ще потъне в забрава и ще погине, когато ме затворите в куфара… Тогава аз наистина ще започна да умирам. Приятели, дано не ви тежа като верига! Не чакам отговор от вас. Не ми пишете! Не ме търсете! Искам само да чуете сега словата ми. И да почувствате, че нещо се променя.

# 10
 • Мнения: 3 424
Разплакахте ме!

# 11
 • Мнения: 1 993
И на мен ми стана много мъчно smile3518

# 12
 • Варна
 • Мнения: 1 726

Цун. Гуш.  hug   Heart Eyes  Hug

# 13
 • Мнения: 6 317
Извинявам се за спама, но всичко, свързано с парцалената кукла "La Marioneta" не е на Маркес a na Johnny Welch (мисля беше някакъв комик). Както и онова за плажното масло не е на Кърт Вонегът, а на журналистка  Peace.

# 14
 • Мнения: 2 740
Извинявам се за спама, но всичко, свързано с парцалената кукла "La Marioneta" не е на Маркес a na Johnny Welch (мисля беше някакъв комик). Както и онова за плажното масло не е на Кърт Вонегът, а на журналистка  Peace.
Rolling Eyes Не съм запозната, признавам, но въпросното толкова ми хареса, че си го запазих. Във в-ка го бяха дали като предсмъртното писмо на Маркес  Rolling Eyes  newsm78
Няма значение кой го е казал, красиво е и силно  Heart Eyes

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт