Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 120 отговора

в Tara

Мнения: 3 291
я да ви питам сега аз вас дали си миете ориза при готвене Wink

в началото на брака ми, аз, млада булка отивам на гости в свекърва ми, която ме моли да й помогна като й изчистя ориза за дроб сърма.
помня, че реших да продължа с помощта и хуубаво го измих под течаща вода. както съм виждала да прави мама.
като ме видя оназ ми ти жена и като викна Нееее стресна де що има мъж в къщата. свекъра ме защити като каза голяма работа станало, а тя му отговори Ми сега няма да ядете хубава дроб сърма Blush

аз продължавам да си мия ориза и също продължавам да си мисля, че той винаги се мие, но...
преди малко гледах един много известен готвач как го изсипа направо от пакета в тенджерата и имам вече съмнения дали пък свекърва ми не е права newsm78
Цитирай

София

Мнения: 426
  Много странно! Аз винаги мия ориза, както и боба и лещата. А защо не трябва да се мие?
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Аз от Ути съм чувала че е хубаво,не само да се мие, но и да се накисне за половин,един час, преди да се обработи.А с тази мръсотия, около нас мия всичко.
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
ставал по-вкусен  Rolling Eyes

честно казано хич не съм я питала... от гордост!
още ме е яд дето така ме стресна Mr. Green
Цитирай

Русе

Мнения: 212
Всичко е толкова мръсно,че ... мия си ориза и даже си го кисна във вода.Майка ми работеше в китайски ресторант и собственика ги караше да мият ориза и изплакват петнадесет пъти,за да стане по-вкусен.В крайна сметка въпрос на вкус и навик.
 newsm78
Цитирай


Мнения: 4 358
ставал по-вкусен  Rolling Eyes

още ме е яд дето така ме стресна Mr. Green
Ти пък какво се връзваш. 35 35 35.
Мия и още как.Като си представя докато го опаковат колко мишлета играят касачок върху оризчето. 35
Като не го мие  - да и е вкусно и да си го яде сама hahaha.
Ох извинявай ама умрях от смях hahaha
Цитирай

София

Мнения: 5 000
И аз мия ориза.Така се отмива нишестето(ако не се отмие ориза става лепкав и глетав).Забелязала съм,че ако си накисна ориза(този по-овалния) във вода,после се начупва или по-трудно си запазва формата.Ако е от китайския ориз(този продълговатия)-след накисване му няма нищо и става по-бързо....
Цитирай

София, Борово

Мнения: 1 771
след почистване, го накисвам за 20-30 минути и после го измивах хубаво.
Цитирай

в квартала на влюбените.

Мнения: 90
И аз съм виждала,че ориз Басмати не го мият,но аз си мия ориза винаги.Накисвам го във вряла вода и сол за около 10 и след това го измивам хубаво докато падне бялата вода(нешестето)и наистина става хубав не е слепан.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670


  Да, първата вода от измиването винаги и ужасно мръсна!
Цитирай


Мнения: 7 473
Мия го, много мръсен ми се вижда  Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 2 635
винаги, за да се отмие нишестето, иначе се слепва.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Мия, разбира се - как ще го ядем немит  newsm78
Цитирай

между два живота

Мнения: 1 903
Аз купувам само един такъв с жасмин и не го мия.
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Разбира се че го мия  Peace ooooh!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 120 отговора