Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 16 ян. 2008, 21:00 ч.

За лелите в предпенсионна възраст

 • 448
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 550
И така,все още съм под въздействието на емоциите,които ме ръководят за да пиша това,но точно сега няма с кого да споделя ,а тук ми се струва идеалното място.
Тази вечер отивам да взема сина си от градината,в коридора поне още десетина мами и татковци,баби, чакат децата си да ги свали лелката от втория етаж,вече се досещам и кой е на смяна-една доста възрастна госпожа,която до днес ми беше много симпатична,е все ми е тая,но...най накрая се задават-тя и пет дечица,три от първа група и две от втора,децата си носеха раниците (всяка вечер си носим багажа,това не ми пречи),лелята награбила якетата на децата и една торба с ботушки на момиченце .Отваря вратата,децата се втурнаха в препълнения коридор.Аз веднага си гушнах детето,цял ден сме били разделени...обаче видях,че ботушите ни ги няма и веднага казах на лелята.Тя ми отговори:Детето каза,че са в раницата!"
Аз не се хванах,но от любезност отворих и двата ципа за да установя пред нея,че не са там и и казвам:Не,не са в раницата,няма как да са там .
А тя:-Детето каза,че са в раницата!"
Останах с впечатлението ,че не са ме разбрали и потретих ,че ги няма,а тя като се развика:Не ми дръжте тон!!!Не ми дръжте тон!
Какъв тон бе жена,нищо не съм ти казала,нито съм я погледнала на криво!!!А тя продължи да вика по коридора,явно й беше криво,че трябва да се качва обратно по стълбите за да носи ботушите.
Разбирам,че е жена на възраст,че със сигурност е много изморена,но не разбирам как успява да се справи с 30 крещящи деца и защо на такива възрастни лелки поставят толкова отговорни задачи като свалянето на деца по стълбите и то по няколко наведнъж.
Малко ми е криво,че си е помислила,че искам по някакъв начин да я уязвя,но знам ,че не е права и нямам намерение да се извинявам.Щом не може да си изпълнява задълженията може да помисли и за пенсиониране или поне да я слагат при по- големите деца,които могат да се  обслужват сами.
Решила съм на следващата родителска да поставя въпроса за сигурността на децата при такова масово слизане по стълбите и то с толкова възрастен придружител!

# 1
 • Ямбол
 • Мнения: 23 077
Предлагаш да се пенсионира? А замисли ли се, защо е там? Мислиш ли, че млад човек ще се хване да отговаря за много деца и да получава 200лв.?
Така е, докато мислим, че на който не му отърва заплатата да ходи да си търси друга работа. Е, хората са си намерили и за нископлатените професии, ще трябва да търпим хора на преклонна възраст, които се подпомагат някак с работа, с която друг не се хваща.
Що се отнася до конкретната случка - не виждам нещо притеснително в сигурността на децата, когато някой е решил, че по този начин трябва да излизат те, значи е безопасно.

# 2
 • Мнения: 75
Със сигурност лелята не би искала да е сред толкова деца , но надали има друг избор. На тази възраст е трудно да си намери друга работа, а и за тези пари както казва Lilqna, никой млад няма да дойде. Помисли си цял ден да си сред 30 малки деца как ще се чувстваш. Аз лично не бих издържала. Не ми си струва, че се е случило кой знае какво, че да се притесняваш толкова.   

# 3
 • Мнения: 1 312
Любимата леля на сина ми е на 65 години.
Той я обожава,аз двойно повече.
Оставям си детето на ясла толкова спокойна,колкото бих го оставила на майка ми да го гледа.
Не е въпрос на възраст,а на характер и отношение.
И на 30 да е-пак може да е крива и мързелива.
Възрастта не е критерий.

# 4
 • Мнения: 19 298
възрастта не е критерий, много съм доволна от лелите в яслата, чиято работа е доста по- отговорна, а са в предпенсионна и даже може би в пенсионна възраст

# 5
 • в края на града
 • Мнения: 4 304
И аз мисля, че не е до възраст, въпрос на култура... Колкото и да и е криво, изморено и не знам какво си, не е нужно да си го изкарва на родителите (а може би и на децата). Наистина е неприятно това "смъкване" на децата по стълбите, особено, ако са по-мънички, но няма начин иначе да си поддържат хигиената, обикновено стълбите са постлани с разни килими, а колко родители биха се събули или си сложили полиетиленови терлици, ако можеха да се качват до групата и сами да си взимат децата...

# 6
 • Мнения: 2 700
И според мен не е до възраст, а до човек.
В първа група в градината дъщеря ми имаше учителка, която на следващата година се пенсионира. Дъщеря ми беше запомнила, че отива да живее в Панагюрище и след време, когато минахме през Панагюрище, дъщеря ми ни накара да я търсим в целия град, за да я види. Името й беше нетрадиционно и я открихме. Жената щеше да падне като ни видя. Laughing Близо две години по-късно дъщеря ми все още помнеше тази жена и истински я обичаше.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт