Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 17 ян. 2008, 16:48 ч.
  • Преглеждания  2 163  Мнения  18  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 103
Дано не ме помислите за луда. Много ме е страх от подобни уреди. Моята е най-обикновена. Не съм я позлвала по предназначение поне една година, защото имах съмнение, че й е запушен винтила. Сега обаче се престраших и в момента варя разни неща в нея, съска, но не излиза пара от вентила. Намалила съм котлона. Така ли трябва да е или не? Много ще съм благодарна на отговорилите.

Реклама
# 1
  • Мнения: 34
Не се притеснявай, така трябва - ако котлона е по-слаб, не излиза пара, само съска вентила. Само при свалянето не я отваряй веднага, остави я малко да изстине. Няма нищо страшно - ползвам такава тенджера от много години и още съм жива и здрава! Laughing

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Не се притеснявай няма страшно.И аз ще ти кажа да внимаваш само да не я отвориш докато е под налягане.Аз лично за да не я чакам и я слагам(тенджерата) в мивката и пускам слаба струйка вода(в мивката - не върху тенджерата) и след малко тя започва да съска и парата спада.После си я отварям спокойно вече....

# 3
  • София
  • Мнения: 1 103
Ох, благодаря ви. Аз като един пълен идиот обаче се изплаших, че нещо не чувам съскането, както трябва, натиснах вентила да изкара парата и като отворих тенджерата бликна бульона. До сега чистих Tired. Варя едни крачета и кой знае кога ще станат. А сега ако я затворя наново, дали ще има проблем. Баси, чувствам се като пълен идиот.  Blush

# 4
  • Мнения: 6 461
Така трябва да е,когато котлона е намален ...леко да съска.
След като приключиш с готвенето преди да я отвориш изчакай да изстине.
Аз редовно я оставям под чешмата...но това не е в правилата Wink или пък засилвам котлона на  4 и като започне едно съскане ...една пара ooooh! бързам да я дръпна и да намаля котлона на по слаба степен.

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Ох, благодаря ви. Аз като един пълен идиот обаче се изплаших, че нещо не чувам съскането, както трябва, натиснах вентила да изкара парата и като отворих тенджерата бликна бульона. До сега чистих Tired. Варя едни крачета и кой знае кога ще станат. А сега ако я затворя наново, дали ще има проблем. Баси, чувствам се като пълен идиот.  Blush
Затвори я наново...няма пролем,ама другия път не я отваряй така(може да те изгори като бликне така).Отвори я както съм ти писала по-горе.Не се притеснявай де   bouquet нали все някой път ще е първи?  Heart Eyes После няма да ти прави впечатление как работиш с нея....  bouquet

# 6
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
Това е любимата ми тенджера.
Използвам я минимум 2-3 пъти седмично.
Пресимно варя месо в нея.Пилешкото акое купешко става за 15-20мин след като заври.
Картофите за салата ги слагам обелени на купчета,малко соли залети с вода колкото да се покрият.След завирането стават за 3 мин..

Разбираш кога е завряло- след като почне да съска.

Дано съм ти била полезна.

# 7
и аз варя често в нея-месо,картофи,боб,зеле с месо и т.н.
не е никак опасна,след като заври намалям котлона и когато е готово спирам котлона и тя бавно изтива върху него,а когато бързам я вадя на балкона.

# 8
здравейте и аз имам един въпрос,моята тенжера я купих преди може би 2 години но я исползвам за като обикновенна защото мен не ме е страх а ми писна да чистя ядене от печката ,шкафовете, плочките  като заври моята започва да съска но и излиза и яденето с парата и си представете какъв ад става  незнам защо така и никога не съм я пълнила до максимума и котлона намалям и същата история ако може някой да ми отговори ще съм благодарна  а имам голямо желание да я исползвам .вие как мислите може ли да е дефектна самата тенджера? newsm78

# 9
  • Italia
  • Мнения: 224
и не съм много наясно с вентила който има едно пласмасово отгоре аз ли трябва да го повдигна когато започне да съска или изобщо не трябва да го пипам и изобщо вдига ли се .малко въпроса ми стана .........но се надявам да сте ме разбрали какво искам да попитам 

# 10
  • Мнения: 13 124
Не знам какви са ви тенджерите, моята е от миналия век, но съм сигурна, че заври ли, засъска ли, никакво пипане по вентили и изобщо по цялата тенджера!  ooooh!
Щом засъска, намаляте на слаба степен (при мен на 2 от 4 степени), след като изтече времето, оставяте на хладно да изстине и когато спре да съска от само себе си, без да я човъркате излишно, тогава чак отваряте внимателно капака.
Упътвания към тенджерите нямате ли, че бършете манджи от шкафовете?   newsm78

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 10:10 от Как` Сийка

# 11
  • София
  • Мнения: 7 137
 И моята тенджера е стара руска и много здрава Grinning.Като готвя в нея,което се случва често,не я пипам като започне да съска,само намалям котлона.Ако не съм я затворила добре,вместо през вентилите,парата излиза отстрани на капака. LaughingТогава само я свалям от котлона и затварям плътно.Като свърши я оставям ,докато спре да съска и готово. PeaceЗа 7 години ползване никога не съм имала гаф-ако се спазват инструкциите -няма проблем.

# 12
  • София
  • Мнения: 1 253
Моята тенджера е Steinbach, купена от Метро. Подарък ми е. Ползвам я вече няколко години.

- Не пипам никакви вентили докато ври
- Като започне да изпуска пара, намалявам бързо котлона, така че само леко да съска
- за да я отворя я слагам по течаща студена вода докато не се чуе, че топлият въздух е излезнал и не се освободи предпазния клапан
- преди да отворя винаги завъртам вентила (при мен той е снабден със специално пластмасова врътка) на положение "изпускане на пара" за да съм напълно сигурна, че няма нещо останало
- чак след това отварям.

Понеже, чета че не било правилно да се слага тенджерата под студена вода за по-бързо охлаждане - за този начин на отваряне на тенджерата научих от инструкциите за ползване на съда, така че май е според въпроса дали е правилно или не е  Peace

# 13
  • Italia
  • Мнения: 224
Не знам какви са ви тенджерите, моята е от миналия век, но съм сигурна, че заври ли, засъска ли, никакво пипане по вентили и изобщо по цялата тенджера!  ooooh!
Щом засъска, намаляте на слаба степен (при мен на 2 от 4 степени), след като изтече времето, оставяте на хладно да изстине и когато спре да съска от само себе си, без да я човъркате излишно, тогава чак отваряте внимателно капака.
Упътвания към тенджерите нямате ли, че бършете манджи от шкафовете?   newsm78
   




 как Сийке мерси за отговора smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501  bouquetмойта тенджера е от времето на мойта баба rotfImboи е без уплатнение виж ти без да забележа че нямам уплътнител и да готвя така Joyте затова гозбичките ми ставали така вкусни и като си хапна топла и вкусна гозба започвам да си БЪРША МАНДЖИТЕ ОТ ШКАФОВЕТЕ както казваш ти smile3521 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 21:49 от petya-81

# 14
  • Мнения: 13 124
Упътване, рожбе, не уплътнение. Ако спреш да подскачаш, може би ще успееш да го прочетеш вярно.   Mr. Green

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт