«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

«дравословни проблеми и профилактика
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-5 от 5 отговора

сф

ћнени€: 3 078
супер непри€тна тема, но май спешно тр€бва да се информирам. естествено, първо ръчнах гугъла, но ми излизат в огромна степен глупости от сорта на хранителни добавки, хапчетата на бай н€кой-си и други подобни дивотии.
такаа - истори€та:

свекърва ми е бъбречно трансплантирана преди 15 години. бъбрекът все още работи за изненада на всички - може да се каже, че жената е една супер изненада за медицината - в бг. е била рекордите по продължителност на живота с подобно забол€ване. което говори за много неща, но най-вече за супер силна вол€ за живот.
последните й изследвани€, вкл. ехограф при доц. андонов /май беше този/ отчитат гол€ма веро€тност за рак на черни€ дроб. естествено, препоръчва се биопси€ и естествено, такава ще бъде направена. аз лично очаквам диагнозата да се потвърди, тъй като ми се струва, че никой не м€та ей-така подобна диагноза без да има основание за това. както и да е...

към момента ме интересува какви са общите характеристики на забол€ването - колко бързо се развива /знам, че е тъп въпрос, но предвид нейното първично забол€ване не очаквам н€кой да се втурне да лекува, оперира, лъче-терапи-ра и пр./, има ли болки, необходимо ли е болничен престой или човекът може да си иде в планината и на спокойствие да си гледа остатъка от живота, и изобщо какво се случва.

над€вам се да се включи и н€кой потребител с медицинско образование, за да ми даде €снота в чисто делови вариант.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 1 135
ƒ€до ми почина от цероза. “о беше доста отдавна но за симптомите си спомн€м, че н€маше апетит или каквото из€деше го изхождаше и то само разстройство. «а един месец се стопи направо. «нам също така, че го болеше много и на втори€т месец почина. Ќе се мъчи много човечеца. ƒано не се потвърди диагнозата ви. —амо това се сещам да напиша понеже б€х доста малка и спомените ми са избледнели.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 700
Ѕъркаш ми в раната. Crying or Very sad
ѕри добро стечение на обсто€телствата, този тип рак те ликвидира за 3 месеца. Ѕаща ми изкара с добавка "’итозан" три месеца и половина.
–акът метестазира основно в червата и мозъка. ќт метастазите в червата са възможни кръвоизливи, които се спират в болнична обстановка и непрекъснато лежане (то след първи€ болни€т вече н€ма и сили да става особено).
Ѕолки има, но всичко зависи от индивидуални€ праг на поносимост на болка на болни€. Ѕаща ми така и не стигна до морфини и т.н., просто стискаше зъби.
— времето Ѕолните спират да се хран€т. ѕървоначално храната е тип диета за стомашно болни, накра€ приемат само сокове.
ћетастазите в мозъка се познават, когато човекът започне да говори несвързано. ‘азата бързо се влошава.

Ќакратко, ако се потвърди диагнозата, свекърва ти ще има скоротечна нужда от грижи и н€ма да може да отиде сама в планината. ƒано да е добре жената! Praynig Ќе го пожелавам на никого.

 ураж Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 700
—етих се и още нещо.
 оремът на този вид болни се подува като жабешко коремче.  азва се, че образуват асциди. “ова означава, че коремната кухина се пълни с вода. Ѕолни€т тр€бва да пие обезводн€ващи, което естествено е само временно решение. Ќе р€дко, смъртта настъпва от проблеми с дишането или сърцето, защото тези "бомбирали" кореми притискат останалите органи и възпреп€тстват дишането.

≈то ти малко инфо за цирозата
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/80220010.htm
÷итирай

сф

ћнени€: 3 078
благодар€ за включването.

нещо друго?
÷итирай


ћнени€: 23
Ќе тр€бва да се бърка цирозата с рак на черни€ дроб. –акът на черни€ дроб може да се развие много бързо- често се открива, когато туморът вече е 5-6 см и вече има разсейки по ц€лото т€ло. ј цирозата може да продължи с години.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-5 от 5 отговора