Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Как пържите цаца?

  • 18 ян. 2008, 15:08 ч.
  • Преглеждания  12 444  Мнения  33  Онлайн  1
Отговори
  • Бургас/Neumagen-dhron,Germany
  • Мнения: 420
Как правите цацата ,така че да не ви залепва като я пържите?На мен винаги ми залепва.Как да я направя ,като тази дето я правят по капанчетата?

Реклама
# 1
  • Според сезона
  • Мнения: 296
В капанчетата смесват пшеничено и царевично брашно, сипват в един плик рибата и брашното раздрусват , после през гевгир изтупват излишното брашно. Аз лично пържа на клечки с зъби - нанизвам по 4-5 рибки, овалвам в брашно и пускам в тигана. Така се обръщат по-лесно.

# 2
  • Мнения: 10 593
ами като се оваля всяка рибка в брашно и се пържи, като другите риби - стандартно. Може би не си я оваляла в брашно, иначе защо да се залепва.. Thinking

# 3
  • Мнения: 23
Овалваш в брашно и пържиш в много мазнина- това е тънкостта. Рибата трябва да плува в мазнината,за да не залепва.

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
Аз пък си слагам един вестник върху който слагам брашно,слагам 3-4 шепи риба,хващам ги по 3 за опашките и стискам(от брашното те залепват).После слагам в тигана с 2-3 пръста олио и така си се изпържват "на метлички" обръщам с две вилици и после е красиво.
 Ако правиш бързия вариант с набрашняването(в плик) и ги пържиш без да ги слепваш....отива доста повече мазнина(за да не си играеш да ги обръщаш) и трябва да ги вадиш с дупчената лъжица после........

# 5
  • София
  • Мнения: 444
Аз пък си слагам един вестник върху който слагам брашно,слагам 3-4 шепи риба,хващам ги по 3 за опашките и стискам(от брашното те залепват).После слагам в тигана с 2-3 пръста олио и така си се изпържват "на метлички" обръщам с две вилици и после е красиво.
 Ако правиш бързия вариант с набрашняването(в плик) и ги пържиш без да ги слепваш....отива доста повече мазнина(за да не си играеш да ги обръщаш) и трябва да ги вадиш с дупчената лъжица после........

Това ми хареса , ще пробвам !  Peace

Едно време майка ми ги нижеше през очите на клонки от метла , ставаше като герданче !

# 6
  • Мнения: 4 358
Аз я нанизвам през очите на шишчета.Овалвам в брашно и пържа в силно сгорещено олио.Нанизана на шишчета по лесно се обръща.
По подобие на нанизаните рибки на клечки за зъби. Писали са ти вече затова. Peace
Аз напоследък съвсем се изтарикатих и не я пържа цацата а я пека оваляна в брашно , в намаслена тавичка на фурна. Даже не обръщам.  Peace

# 7
  • Мнения: 275
И аз пържа като я нанизвам на кле4ки за зъби ,оба4е не знаех за печенето във фурната трябва обезателно да се пробва

# 8
  • Мнения: 282
Аз пържа във фритюрника предимно лятото и след първия ми опит слепени разбрах, че като се пускат една по една не залепват. Но как ще ги обръщаш, ако пържиш в тиган не знам.

# 9
  • Мнения: 1 903
За мене цацата се пържи само във фритюрник без брашно.

# 10
  • BG
  • Мнения: 1 668
Аз също не ползвам брашно - нанизвам я на клечки за зъби и пържа.
А ако искаш да я овалваш в брашно: сипваш малко брашно в една найлонова торбичка, слагаш рибки и разтръскваш.

# 11
  • Мнения: 1 796

Аз напоследък съвсем се изтарикатих и не я пържа цацата а я пека оваляна в брашно , в намаслена тавичка на фурна. Даже не обръщам.  Peace

и ние така  Mr. Green

# 12
  • София
  • Мнения: 902

Аз напоследък съвсем се изтарикатих и не я пържа цацата а я пека оваляна в брашно , в намаслена тавичка на фурна. Даже не обръщам.  Peace

и ние така  Mr. Green

Аз напоследък съм се замислила как ли ще се получи цацата печена.  newsm78Хубава ли става?

# 13
  • Бургас
  • Мнения: 3 154
На вестник хубаво се овалва цаца за едно пържене в брашно, смесено със сол. Важно е солта да е в брашното, а не да се соли рибата, защото се разкашква и залепва. После се минава през сито или гевгир и се пържи в много мазнина /фритюрник или тенджерка/. Три години съм пържила цаца в "Слънчев бряг" преди доста годинки Laughing

# 14
Тук прочетох методи на пържене за които даже и не съм подозирала  Laughing
Аз сипвам брашно и сол в чиния и слагам шепа риби отгоре ,обръщам ги няколко пъти поизтупвам ги пак в купом,доколкото може и хоп в тигана с много олио.Обръщам ги като палачинка всички заедно,защото са залепнали една за друга.Когато се пизпържат и от другата страна ги вадя и те при самото вадене се разделят и стават хрупкави  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт