Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора

Бургас/Neumagen-dhron,Germany

Мнения: 420
Как правите цацата ,така че да не ви залепва като я пържите?На мен винаги ми залепва.Как да я направя ,като тази дето я правят по капанчетата?
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
В капанчетата смесват пшеничено и царевично брашно, сипват в един плик рибата и брашното раздрусват , после през гевгир изтупват излишното брашно. Аз лично пържа на клечки с зъби - нанизвам по 4-5 рибки, овалвам в брашно и пускам в тигана. Така се обръщат по-лесно.
Цитирай


Мнения: 9 728
ами като се оваля всяка рибка в брашно и се пържи, като другите риби - стандартно. Може би не си я оваляла в брашно, иначе защо да се залепва.. Thinking
Цитирай


Мнения: 23
Овалваш в брашно и пържиш в много мазнина- това е тънкостта. Рибата трябва да плува в мазнината,за да не залепва.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз пък си слагам един вестник върху който слагам брашно,слагам 3-4 шепи риба,хващам ги по 3 за опашките и стискам(от брашното те залепват).После слагам в тигана с 2-3 пръста олио и така си се изпържват "на метлички" обръщам с две вилици и после е красиво.
 Ако правиш бързия вариант с набрашняването(в плик) и ги пържиш без да ги слепваш....отива доста повече мазнина(за да не си играеш да ги обръщаш) и трябва да ги вадиш с дупчената лъжица после........
Цитирай

София

Мнения: 444
Аз пък си слагам един вестник върху който слагам брашно,слагам 3-4 шепи риба,хващам ги по 3 за опашките и стискам(от брашното те залепват).После слагам в тигана с 2-3 пръста олио и така си се изпържват "на метлички" обръщам с две вилици и после е красиво.
 Ако правиш бързия вариант с набрашняването(в плик) и ги пържиш без да ги слепваш....отива доста повече мазнина(за да не си играеш да ги обръщаш) и трябва да ги вадиш с дупчената лъжица после........

Това ми хареса , ще пробвам !  Peace

Едно време майка ми ги нижеше през очите на клонки от метла , ставаше като герданче !
Цитирай


Мнения: 4 358
Аз я нанизвам през очите на шишчета.Овалвам в брашно и пържа в силно сгорещено олио.Нанизана на шишчета по лесно се обръща.
По подобие на нанизаните рибки на клечки за зъби. Писали са ти вече затова. Peace
Аз напоследък съвсем се изтарикатих и не я пържа цацата а я пека оваляна в брашно , в намаслена тавичка на фурна. Даже не обръщам.  Peace
Цитирай


Мнения: 267
И аз пържа като я нанизвам на кле4ки за зъби ,оба4е не знаех за печенето във фурната трябва обезателно да се пробва
Цитирай


Мнения: 269
Аз пържа във фритюрника предимно лятото и след първия ми опит слепени разбрах, че като се пускат една по една не залепват. Но как ще ги обръщаш, ако пържиш в тиган не знам.
Цитирай


Мнения: 1 716
За мене цацата се пържи само във фритюрник без брашно.
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Аз също не ползвам брашно - нанизвам я на клечки за зъби и пържа.
А ако искаш да я овалваш в брашно: сипваш малко брашно в една найлонова торбичка, слагаш рибки и разтръскваш.
Цитирай


Мнения: 1 607

Аз напоследък съвсем се изтарикатих и не я пържа цацата а я пека оваляна в брашно , в намаслена тавичка на фурна. Даже не обръщам.  Peace

и ние така  Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 901

Аз напоследък съвсем се изтарикатих и не я пържа цацата а я пека оваляна в брашно , в намаслена тавичка на фурна. Даже не обръщам.  Peace

и ние така  Mr. Green

Аз напоследък съм се замислила как ли ще се получи цацата печена.  newsm78Хубава ли става?
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 938
На вестник хубаво се овалва цаца за едно пържене в брашно, смесено със сол. Важно е солта да е в брашното, а не да се соли рибата, защото се разкашква и залепва. После се минава през сито или гевгир и се пържи в много мазнина /фритюрник или тенджерка/. Три години съм пържила цаца в "Слънчев бряг" преди доста годинки Laughing
Цитирай
Тук прочетох методи на пържене за които даже и не съм подозирала  Laughing
Аз сипвам брашно и сол в чиния и слагам шепа риби отгоре ,обръщам ги няколко пъти поизтупвам ги пак в купом,доколкото може и хоп в тигана с много олио.Обръщам ги като палачинка всички заедно,защото са залепнали една за друга.Когато се пизпържат и от другата страна ги вадя и те при самото вадене се разделят и стават хрупкави  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора