Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

гр.Пловдив

Мнения: 2 519
 Купих си замразено тесто "мис каприз" с намерение да правя пица! Сега съм го оставила на терасата да се размрази. После трябва ли да го оставя на топло да втасва и въобще как се процедира? понеже искам по тъничка подложка, ще трябва да го разточа - нали?
Цитирай


Мнения: 103
Привет! Сигурно вече си приготвила вечерята, но сега видях темата ти.
Тестото аз го размразявам на стайна температура и докато се постопли леко втасва. Преди да го сложиш в тавата, която естествено е намазана с мазнина го разточваш с точилка да придобие горе - долу формата на съда, в който ще печеш. Това е - отгоре сигурно знаеш как да действаш Smile
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
Ами чак да го разточваш не, но го разстели на тънко в тавата.
Остави го да втаса малко и чак тогава му слагай плънката.

Не искам да те плаша, но колкото пъти съм взимала готово тесто на "мис каприз" не е ставало добре, като подметка е. Аз затова взимам от онова обикновенното тесто, което продават по магазинчетата за хляб или сама си го меся.

Дано всичко при теб да бъде ок.

Успех  Peace

Цитирай

гр.Пловдив

Мнения: 2 519
Не е за вечеря, а за утре! Затова и го оставих на терасата ! Кажете сега колко време трябва да втасва??? Ако е за обет, към 10 да го сложа на топло или???Аууу много ме отчая с твоя опит с тестото "мис каприз"!!! Аз пък реших че ще е по добро!
И още нещо - в гореща фурна ли да я метна да се пече?
Цитирай


Мнения: 506
аз също не харесвам това тесто,вкъщи предпочитаме обикн.тесто за хляб от магазина.Оставям го в хладилника до момента на готвене,намазвам тавата с малко олио,разстилам тестото с ръце,намазвам с доматен сок,отгоре каквото обичаме и завършвам с кашкавал и 2 яйца /чуквам ги най-отгоре/,мятам в загрятата фурна и пека около 20мин./докато кашкавала придобие онзи вкууусен вид/ и после мисля,че знаеш newsm64
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
Не е за вечеря, а за утре! Затова и го оставих на терасата ! Кажете сега колко време трябва да втасва??? Ако е за обет, към 10 да го сложа на топло или???Аууу много ме отчая с твоя опит с тестото "мис каприз"!!! Аз пък реших че ще е по добро!
И още нещо - в гореща фурна ли да я метна да се пече?
в затоплена фурна, да!
Ако имаш време остави го да втаса и 1 час, но не на много топло!!!

Аз лично кашкавалът го слагам накрая, когато  другото се е запекло защото става бързо.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.