Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 105
Здравейте, мами,

интересува ме дали има бисквити без мляко и глутен? Мисля, че повечето от вас обсъждаха Плазмон (или нещо подобно, забеавих им името), но в кауфланд ги гледах и имаха една от двете съставки... (имаме алергия и за това от толкова четене на етикети вече забравям кое какво съдържа  ooooh!), само маркирам - това да, това не  Mr. Green
В обикновените бисквити със сигурност има глутен, та се чудя какви да купя на беба  newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 2 616
Глутенът е протеин, който се намира в ръжта, овеса, ечемика и пшеницата. Не ти остават много варианти за основа, с която да се забърка тесто за бисквити.

Мляко няма в обикновените бисквити на Победа. Ние вкъщи си ги хапваме всички с удоволствие.

На пазара можеш да намериш едни ОРИЗОВКИ на ИЗи. Има различни вариации, аз ти препоръчвам от натуралните без сол и подправки. Ако детенце ги хареса можеш от тях да му даваш, но защо бързаш? Изчакай я да стане на 7-8 месеца и я захрани с глутен.

Принципните препоръки са с глутена да се изчака до след 10-я месец и да не се дава по-рано от 6 месец, за да се избегне непоносимостта към глутена http://karmene.greatnow.com/gluten.html
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18312

Домашни бисквити с оризово брашно (не съдържат глутен и мляко)

300 г оризово брашно (в домашни условия се получава, като се смели ориз с кафемелачка)
около 125 мл хладка вода - едно малко бурканче от пюре
1 яйце - аз замествам с шепа соево брашно, понеже яйцата в момента са изключени от менюто
2 ч.л. суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар - аз слагам тръстикова

Прави се квас от маята, захарта и водата. Оставя се на топло. Когато шупне, се добавят оризовото брашно, солта и яйцето. Замесва се меко тесто, в което, ако е необходимо, се добавя още вода (или мляко).
Тестото се пресипва в намазнена форма и се оставя да втасва.
Когато обемът на тестото се увеличи двойно, се слага да се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Пече се около 30 мин.
Охлажда се върху решетка (за да не се намокри долната кора).


Колко е голямо детенце?
« Последна редакция: нд, 20 яну 2008, 17:10 от IvelinaAtanasova »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.