Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

out of space

Мнения: 7 332
Такива с копър и чесън. Моля ви мами, кажете как ги правите, че съм забравила.  Embarassed
Цитирай

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
Пресни картофи се нарязват като наденички-напречно и не до край и се запичат в тавичка с масло и вода, почти готови се наръсват с кашкавал и се допичат. Поръсват се с кубчета варени яйца и млечен сос с копър и чесън. Това е моята любима рецепта, Ерика, дано ти хареса!
Цитирай

out of space

Мнения: 7 332
Много ти благодаря, Мечтице! Ще го направя точно както казваш! Ще кажа после какво се е получило.  Very Happy
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Сварени и обелени картофи, нарязвам на кубчета (примерно), слагам ги в тенджера, сол, копър, и около 2 с.л. маргарин или масло, и ги задушаваш на слаб огън. Бъркаш внимателно да не се разкашкат.
Ако не те претеснява вида им, може да похлюпиш тенджерката с капака и да ги раздрусаш няколко пъти, без да ги бъркаш. Не им трябва много.
Ох, забравих чесъна - пресован или на по-едро нарязан.
Цитирай

Варна

Мнения: 3 208
Ако са малки, ги слагам цели, ако не-нарязани като за пържене, слагам в тавичка, вода, кр.масло, сол, копър и чесън цели скилидки, смачкан с широкото на ножа, пека във фурна.
Това е моята рецпта.
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Малки пресни картофчета само измити бум в тавата, малко сол, водичка и масло и ги пека. Като се изпекат пак поръсвам с краве масло да се разтопи и още ситно нарязан копър и пресован чесън, така чесъна се усеща много добре Laughing
Цитирай

out of space

Мнения: 7 332
Вкусно се получи. Картофките със зехтин, пикантина и накакъв микс- чесън и лимон, в тавичка. Сложих и кашкавал, по съвет на Мечтица. Кисело мляко- не, защото бях направила таратор. Пържени кюфтенца ииииии.....
Преядохме момичета!
Тенкс за вкуснотиите!  Very Happy  Love
Цитирай

Варна

Мнения: 759
А белят ли се предварително или? как се почистват предварително?
Цитирай


Мнения: 3 452
Аз само ги измивам хубаво пресните картофки. Според мен чарът им е именно в нежните обелки/люспи Wink

Малките картофчета се почистват сравнително лесно в тенджера, поръсени със сол. Затваряш, клатиш насам-натам енергично и колкото е необходимо и люспичките сами падат....
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Каква съм заспа, чак сега видях, че Ерика пита за картофки на фурна.
Но картофките с копър, аз ги правя само задушени.

А на фурна правя други картофки. В тава слагам пресни картофки, тиквички нарязани на едри кубчета, сол, чесън на скилидки, масло, и вода на нивото на зеленцучите.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Цитат на: Taneto
Аз само ги измивам хубаво пресните картофки. Според мен чарът им е именно в нежните обелки/люспи Wink

Тези най-малките картофчета с люспата (без да се белят) добре измити, стават страхотни пържени в фритюрник.
Цитирай

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
Най-дребните,почистени както казва Тането и измити, майка ми ги слага в дълбока тенджера, в която е сложила олио или масло, така че да покрият дъното-такова количество и хоп-на котлона, захлупената тенджерка се разтърсва енергично отвреме-навреме, а вътре се чуват как цвърчат и съскат задушаващо-запичащите се картофи. след 10тина минути се отхлупва леко и ако са станали кафявички се свалят от котлона.Ако не-продължавате подрусването до златисто-кафяво. Стават страхотни.
А по-едрите ги чистя с кухненската гъба-по-твърдата страна, под течаща струя вода- това за Уилма.
Цитирай

Варна

Мнения: 759
Много мерси за разясненнията!  Very Happy  Сега ще падне едно друсане....ммммммм, лигите ми текат от сега бре! Razz
Цитирай

Sofia

Мнения: 458
Аз ги правя в микровълновата, измивам ги, ако са малки ги слагам цели, ако не нарязани на едро и в йената. Посолявам, сипвам съвсем малко вода, слагам няколко листенца масло или маргарин. Захлупвам и в микрото на най-високи градуси за 30мин. 2-3мин преди да изключи, вадя, слагам нарязаните копър и чесън, обърквам и връщам в микрото.
Добър апетит!

ПП. Става и със стари картофи
Цитирай

Варна

Мнения: 759
Много мерси и за микровълновия вариант! Тъкмо умувах там как да стане номера?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора