Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 984
Ей ме на! И аз се престраших. Предложенията ми се приготвят за около 40 минути. Надявам се да ви харесат. Ще очаквам отзиви.


Супа „Зелена” / 6 порции/
Продукти:
1) 150 – 200 гр. броколи /пресни или замразени/
2) 2 по-големи картофи
3) 1 морков /по-голям/
4) 1 камба или пиперка /прясна или замразена/
5) 1 стръкче пресен лук
6) магданоз /1-2 стръкчета/
7) 2-3 щипки ситно фиде
Cool 1 яйце
9) 1 лъжичка заквасена сметана, може и подсладена, но кондензирана
10) 1-2 с.л. царевично олио + сол
Приготовление:
1) кипвате 2,5 л вода и олиото
2) добавяте нарязания на кръгчета морков, накълцаната камба, лука и картофите на дребни кубчета. Оставяте да омекнат.
3) Добавяте броколите, накъсани на туфи /в никакъв случай наситнени/. Оставяте за 5 минутки да врат, за да омекнат, но да останат леко хрупкави.
4) Накрая добавяте фидето и магданоза. Оставяте още 5-6 минутки да ври. Може леко да се пасира, ако ще се дава на по-малко дете.
5) Оставяте да изстине. И добавяте разбитото яйце и сметаната.

Супа „Топки” /6 порции/
Продукти:
1) 250 гр. кайма смес 50/50
2) 1-2 с.л. ориз
3) 2-3 по-големи картофа
4) 1-2 моркова
5) магданоз, пресен лук по 2-3 стръкчета
6) черен пипер 1 щипка, червен пипер 1 щипка
7) 2 с.л царевично олио
Cool 1 яйце, 1 с.л. сметана
Приготовление:
1) От каймата и ориза се омесват малки топченца /колкото 1 хапка/. Задушават се, без да се бъркат и се оставят настрана да изстинат.
2) Във 2,5л предварително кипнала вода с олиото поставяте ситно нарязаните картофи, моркови и лук докато омекнат и започнат да се топят. Оставяте на слаб котлон.
3) Добавяте топките, магданоза, черния и червени пипер. И оставяте на няколко минути да врат на слаб котлон.
4) След като поизстине, супата се застройва с разбитото яйце и сметаната.

Салата „Джу” /4-5 порции/
1) 4-5 по-големи картофи
2) 4 мариновани /но не кисели/ краставички
3) 1 глава по-дребен лук
4) 2 яйца
5) 2 стръкчета магданоз
6) 3-4 филийки черен хляб
7) 1 кутийка майонеза

Приготовление:
1) Нарязвате на дребни кубчета картофите и ги слагате във тенджерка да заврат и да омекнат.
2) Нарязвате на ситно краставичките и сварените до твърдо яйца /заедно с жълтъците/
3) Добавяте лука и магданоза на много ситно.
4) Всичко се разбърква в купа заедно с майонезата.
5) Филийките се нарязват на кубчета или малки парченца и се слагат в тавичка да се запекат равномерно до кафяво.
6) Салатата се сервира с няколко хлебни кубчета

Салата „ Дефанс” /4-5 порции/
Продукти:
1) 300-400 гр. червено зеле
2) 300-400 гр. бяло зеле
3) 3-4 моркова
4) 3-4 мариновани краставички
5) 2 стръкчета магданоз
6) 4 с.л. сусам
7) 4 с.л оцет
Cool 2 с.л горчица
9) 4 с.л царевично олио
10) 1 щипка черен пипер, 1 щипка сол
Приготовление:
1) зелето нарязано на много тънки лентички се поръсва със сол и се разбърква в дълбока купа. Оставя се 10-15 минути така.
2) Добавя се на едро настърганите моркови и краставичките на кубчета
3) Сусамът се запича без нищо в тавичка до зачервяване и се добавя към зеленчуците.
4) В купичка се разбъркват олиото, оцета и горчицата. Залива се салатата.
5) Добавя се на ситно накълцания магданоз и черния пипер.

Предястие „Гъбитка” /4-5 порции/
Продукти:
1) 200 гр. сурови гъби
2) 300-400 гр. броколи
3) 1 по-голям морков
4) 2 яйца
5) 100 гр. синьо сирене
6) 2-3 стръкчета магданоз
7) Сол
Приготовление:
1) в тефлонов тиган се задушават гъбите и моркова до леко хрупкане
2) в тенджерка се кипва вода и се поставят броколите до леко хрупкане
3) сваряват се яйцата, а сиренето се нарязва на кубчета
4) Всичко се поставя нарязано на едро в дълбока купа и се разбърква
5) Поръсва се със сол и магданоз.

Ястие „Сметаново пиле” /6 порции/
Продукти:
1) 600 гр. пилешко бон филе
2) 4 тънки резенчета бекон
3) 4 големи картофа
4) 1 патладжан
5) 1 чушка /прясна или замразена/
6) 1 морков
7) 1 скилидка чесън
Cool 3-4 стръка магданоз
9) 3-4 с.л царевично олио
10) черен пипер, сол
11) 250 гр. заквасена сметана
Приготовление:
1)  В предварително намазана с олио голяма стъклена купа за печене, подреждате първо нарязания на филийки патладжан и пиперката на кубчета помежду кръгчетата.
2) Отгоре се подреждат половината от картофите и моркова, ситно нарязани.
3) Отгоре се нареждат пилешкото филе нарязано на едри кубчета
4) Отгоре се поставят резенчетата бекон.
5) Отгоре се поставят останалата половина моркови и картофи и накълцания магданоз
6) Поръсва се със сол и малко олио
7) Сипвате вода докато почти покрие последните картофи . Затваря се купата с фолио и се пече на умерена фурна
Cool В купичка разбивате сметаната, чесъна и черния пипер и със сместа заливате вече опеченото ястие.
9) Сервира се с бяло, леко охладено вино и препечени филийки.

Ястие „Пилешки спектър” /6 порции/
Продукти:
1) 600 гр. пилешко бон филе
2) 2 яйца
3) 2 по-големи картофа
4) 2 моркова
5) 3 червени чушки
6) 200гр.червено зеле
7) 5-6 топчици брюкселско зеле
Cool 5-6 малки туфчета броколи
9) 3-4 стръка магданоз и пресен лук
10) 2 скилидки чесън
11) Царевично олио, сол и горчица
Приготовление:
1) В кръгла голяма тава, предварително намазана с царевично олио подреждате продуктите, които са нарязани на малки кубчета. Подредбата е от центъра към ръба на тавата, така, че всеки от продуктите да образува самостоятелен триъгълник
2) Отгоре се наръсва лука и магданоза
3) Сипва се вода, която да не покрие продуктите. Поръсва се сол и се добавя още малко олио.
4) Тавата се покрива с фолио и се пече на 250 градуса до размекване.
5) В купичка се начуква чесъна с горчицата и малко сол и 1 лъжичка оцет.
6) Маха се фолиото и се пече още до коричка. След като поизстине се залива се с дресинга.
7) Сервира се с бяло охладено вино.
« Последна редакция: нд, 20 яну 2008, 21:39 от д-р Mишон »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.