Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


Мнения: 386
Хей,момичета помагайте!Мъжо е купил днес пипала и туби от калмари.Пипалата съм решила да ги овалям с брашно и да ги изпържа.Но тубите си нямам и на идея как????Разгледах доста рецепти,но реших да ви попитам и вас за някоя изпитана.По тубите има някакви тъмни работи трябва ли да се отстранят?Помощ!! newsm78
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Тъмните работи се махат, да, значи не са изчистени добре. Аз ги режа на шайбички, овалвам в брашно и сол и пържа.
Цитирай


Мнения: 506
в магазина ми казаха,че се изчистват от това тъмното,сваряват се за по-малко от минута във вода/колкото повече се варят ,толкова по-жилаво става/ и после се нарязват на кръгчета и се панират с яйце и брашно,аз ги послушах и стана
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
В МОРСКИ ДАРОВЕ съм дала няколко рецепти за калмари.
Цитирай


Мнения: 386
Благодаря ви момичета,за помощта!  bouquetОставих калмарите за утре и мисля да са пълнени.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
/колкото повече се варят ,толкова по-жилаво става/

Това важи за всяко морско нещо. Не трябва да се вари или пържи дълго време, наистина става жилаво.  Confused
Цитирай


Мнения: 386
/колкото повече се варят ,толкова по-жилаво става/

Това важи за всяко морско нещо. Не трябва да се вари или пържи дълго време, наистина става жилаво.  Confused


Благодаря!!!!!  bouquet
Цитирай

варна

Мнения: 220
  chef
Цитирай


Мнения: 1 425
имат една жила която се маха иначе стават на ластик
варени са много безвкусни, като морски дар е най-добе д ане претърпява много топлинни обработки, една му е достатъчна
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528

Това отговор по темата ли е или просто запис?  Laughing
Цитирай


Мнения: 386
Днес ще се правят тубите!3m каква е тази жила,че не мога да схвана??Ще ги пълня реших,но ми се струват доста големи дали ще стане или пълнени се правят само с малки???????
Цитирай


Мнения: 386
Забравих да ви питам,имам в фризера и един пакет скариди сурими,как да ги направя????
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Няма значение размера, даже по-големите се пълнят по-лесно Wink. За скаридите пак в линка, който съм дала по-горе има рецепти.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Забравих да ви питам,имам в фризера и един пакет скариди сурими,как да ги направя????

Сигурна ли си, че са скариди и сурими едновременно? Скаридите са си скариди, а сурмите са онези ролца, на които се казва ролца от раци, те са от опашка на лангуста, бяла риба и с аромат на раци, това са суримите.
Скаридите ги правя с масло, чесън и бяло вино и сметана, а суримите си ги ям или така, или запърженки в масло или на някаква салата, с яйца, с майонеза, царевица, кисели краставички.

Ето ги суримите:

Ето и скаридките:
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Предлагам ти да ги направиш както аз - станаха много вкусни!  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166260.msg3246522;topicseen#msg3246522
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора