Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Туби калмари,как

  • 20 ян. 2008, 15:24 ч.
  • Преглеждания  4 737  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 386
Хей,момичета помагайте!Мъжо е купил днес пипала и туби от калмари.Пипалата съм решила да ги овалям с брашно и да ги изпържа.Но тубите си нямам и на идея как????Разгледах доста рецепти,но реших да ви попитам и вас за някоя изпитана.По тубите има някакви тъмни работи трябва ли да се отстранят?Помощ!! newsm78

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Тъмните работи се махат, да, значи не са изчистени добре. Аз ги режа на шайбички, овалвам в брашно и сол и пържа.

# 2
  • Мнения: 506
в магазина ми казаха,че се изчистват от това тъмното,сваряват се за по-малко от минута във вода/колкото повече се варят ,толкова по-жилаво става/ и после се нарязват на кръгчета и се панират с яйце и брашно,аз ги послушах и стана

# 3
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
В МОРСКИ ДАРОВЕ съм дала няколко рецепти за калмари.

# 4
  • Мнения: 386
Благодаря ви момичета,за помощта!  bouquetОставих калмарите за утре и мисля да са пълнени.

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
/колкото повече се варят ,толкова по-жилаво става/

Това важи за всяко морско нещо. Не трябва да се вари или пържи дълго време, наистина става жилаво.  Confused

# 6
  • Мнения: 386
/колкото повече се варят ,толкова по-жилаво става/

Това важи за всяко морско нещо. Не трябва да се вари или пържи дълго време, наистина става жилаво.  Confused


Благодаря!!!!!  bouquet

# 7
  • варна
  • Мнения: 220
  chef

# 8
  • Мнения: 1 425
имат една жила която се маха иначе стават на ластик
варени са много безвкусни, като морски дар е най-добе д ане претърпява много топлинни обработки, една му е достатъчна

# 9
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528

Това отговор по темата ли е или просто запис?  Laughing

# 10
  • Мнения: 386
Днес ще се правят тубите!3m каква е тази жила,че не мога да схвана??Ще ги пълня реших,но ми се струват доста големи дали ще стане или пълнени се правят само с малки???????

# 11
  • Мнения: 386
Забравих да ви питам,имам в фризера и един пакет скариди сурими,как да ги направя????

# 12
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Няма значение размера, даже по-големите се пълнят по-лесно Wink. За скаридите пак в линка, който съм дала по-горе има рецепти.

# 13
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Забравих да ви питам,имам в фризера и един пакет скариди сурими,как да ги направя????

Сигурна ли си, че са скариди и сурими едновременно? Скаридите са си скариди, а сурмите са онези ролца, на които се казва ролца от раци, те са от опашка на лангуста, бяла риба и с аромат на раци, това са суримите.
Скаридите ги правя с масло, чесън и бяло вино и сметана, а суримите си ги ям или така, или запърженки в масло или на някаква салата, с яйца, с майонеза, царевица, кисели краставички.

Ето ги суримите:

Ето и скаридките:

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 249
Предлагам ти да ги направиш както аз - станаха много вкусни!  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166260.msg3246522;topicseen#msg3246522

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт