Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 ян. 2008, 16:04 ч.

бъларски произход

 • 13 354
 • 120
 •   1
Отговори
здравейте , досега не съм писала тук , но сега искам да чуя мнението ви  за следния проблем:регистрирани сме в регистъра за осиновяващи от една година , през август  ни се обадиха за дете от ромски произход , в доклада не сме посочили ромски произход, при срещата с него малко се панирахме с мъжа ми ,може би не бяхме готови за такава среща ,по думите на служителката от агенцията , в дома няма деца с български произход и от тогава не се е обаждала вече 4 месеца ,питам се наистина ли е така , има ли сред вас такива , които са осиновили деца с български произход , колко са чакали и ако могат да споделят подробности , много ще съм благодарна ,

# 1
 • Трявна
 • Мнения: 147
Здравей lili69,
Много рядко пиша в този форум вече,не ми остава време,но чета понякога Simple Smile
Та на въпроса ти- февруари 2007 год. осиновихме дъщеричка на 3 месеца най-неочаквано - мислехме си че ще минат година,две най-малко,а чакахме около месец и половина.Излишно е да пиша,ти сигурно се сещаш,че не сме имали претенции за произход на детето - затова и осиновихме толкова бързо.По време на Новогодишните празници посетихме отново дома - искахме да занесем подаръци на децата - играчки,дрехи,лакомства...И понеже няма къде да оставим дъщеря ни,взехме я със нас. Директорката и персонала на дома много и се зарадваха-изуми ме как си спомнят явно всяко тяхно дете,дори и с такъв кратък престой,като нашето, с каква искрена радост я посрещнаха. Поговорихме с тях,стана въпрос и за осиновяванията през годината.Директорката сподели,че са имали 21 осиновявания и само едно дете е било с български произход.В момента нямало дори такива бебета,оставени за отглеждане,камо ли за осиновяване.Не искам да ти давам съвет, всеки най-добре си преценява, искам само да ти пиша,че децата са си деца,независимо от цвета на кожата-да не ти казвам пък, как заприличват и визуално на родителите си.Представи си, дъщеря ми е изкопирала дори моя бемка на бузката си Grinning.

# 2
 • Там където е семейството ми
 • Мнения: 2 511
здравейте , досега не съм писала тук , но сега искам да чуя мнението ви  за следния проблем:регистрирани сме в регистъра за осиновяващи от една година , през август  ни се обадиха за дете от ромски произход , в доклада не сме посочили ромски произход, при срещата с него малко се панирахме с мъжа ми ,може би не бяхме готови за такава среща ,по думите на служителката от агенцията , в дома няма деца с български произход и от тогава не се е обаждала вече 4 месеца ,питам се наистина ли е така , има ли сред вас такива , които са осиновили деца с български произход , колко са чакали и ако могат да споделят подробности , много ще съм благодарна ,
Ние лично писахме молба на ръка,че не желаем предложеното дете да е от ромски произход.
Надолу във темите,ако се поразровиш,мисля,че,бяхме писали кой колко е чакал.И да има деца осиновени от български поризход и то никак не са малко.
Моите и двете са от бъл.произход и за двамата чаках приблизително еднакъв период от време около 3-4 месеца,след като бяхме вписани във регистрите.
Доколкото разбирам,вие само във един град ли сте подали документите си?Тоест не във цяла България така ли?

# 3
подали сме документи във всички агенции в България .Но надеждата , че ще ми се обадят от страната , извън Бургас , където живея не никак голяма .

# 4
 • Там където е семейството ми
 • Мнения: 2 511
подали сме документи във всички агенции в България .Но надеждата , че ще ми се обадят от страната , извън Бургас , където живея не никак голяма .
Надежда,трябва да има винаги.И аз така си мислех,но и двамата са от другият край на България,вечер пътувахме за да сме през деня с тях. Simple Smile

# 5
времето лети , а надеждата в мен става все по-малка.Не знам какво да направя за да се раздвижат нещата .преди колко време  беше регистрацията  , може би сега се е променила ситуцията  в домовете .Тук в Бургас ме убеждават , че ако не променя изискването за произход , няма да ми се обадят изобщо.Нямам възможност да обикалям из страната .

# 6
 • София
 • Мнения: 1 444
lili69 ,
извини ме че се намесвам, не съм осиновител и нямам опит, но знам едно- надежда винаги има. Не бива така пораженчески да гледаш на нещата, успокой се, по-ведро. Нищо не става с магическа пръчка, сигурна съм че в някой от домовете те очаква твоето дете и е само въпрос на време да се срещнете. Бъди позитивна и прекарай това време уверена, че всеки момент ще станеш майка. Колкото по-позитивен е човек, толкова по-бързо се сбъдват желанията и мечтите му.
Успех и горе главата, няма място за отчаяние. За жалост има толкова много изоставени деца, и едно от тях е твоето малко слънчице.

# 7
 • Бургас
 • Мнения: 80
да , права си , знам че трябва да съм позитивна ,но понякога реалността убива надеждата в мен  ,след 5 години борба за наше  дете и след една година чакане в регистъра нямам сили да съм позитивна , а по-скоро реална .Дано да е само момент , но кой знае .Благодаря за разбирането , благодаря за подкрепата , имах нужда от нея.

# 8
 • Враца
 • Мнения: 4 527
времето лети , а надеждата в мен става все по-малка.Не знам какво да направя за да се раздвижат нещата .преди колко време  беше регистрацията  , може би сега се е променила ситуцията  в домовете .Тук в Бургас ме убеждават , че ако не променя изискването за произход , няма да ми се обадят изобщо.Нямам възможност да обикалям из страната .
учудвам се на това, че нямало да ти се обадят изобщо ако не смениш изискването за произход.
Обикновено казват на кандидат осиновителите, че ще чакат повече време, но не и че няма да им се обадят.

Почти няма деца от български произход, можеш да помислиш за смесен, за турски произход, но само ако си готова да приемеш с цялото си сърце такова дете, а не защото те притискат

# 9
 • София
 • Мнения: 2 722
Аз пък няма да успокоявам и окуражавам, а ще го рекна в прав текст.
Децата родени в българия са българчета!!!
Майката се самоопределя като някаква.
Модната тенденция днес е да се самоопределят като туркини  newsm78
С баща неизвестен, нямам идея за какъв произход говорим.

От някого го чух, та преразказвам - "Черна като катран майка, ама вика - българка съм ма какоо; бяла, гиздава, слънце направо - ами циганка съм госпожо, така пишете"

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 80
думите на служителката бяха - в дома има само ромчета , ако не промените произхода ......няма  да ви потърсим ,това е , ако искаш ,а ние сме посочили до смесено българо -турски  и турски произход ,не е само български ,
съласна съм , че всички родени тук деца са си наши българчета , и все пак  .....знам как се панирахме при първата среща , опитвам се да го превъзмогна , опитвам се да го приема , затова исках да разбера дали мога да се надявам на бълг.произход , дали това е възможно да се случи .

# 11
 • Враца
 • Мнения: 4 527
Мамо Галя,
ти си права за това, което казваш, но нека и другата страна има право.
Не можеш да осиновиш едно дете въпреки вътрешното си противоречие, че не можеш да го осиновиш по една или друга причина. Никой няма да спечели от такова осиновяване, най-малко самото дете.
Нека да оставим всеки да вземе решение за себе си.

# 12
 • На първо място в телефона на дъщеря ми :)
 • Мнения: 919
Истина е, че колкото повече изисквания поставяш, толкова повече стесняваш възможностите да ти предложат дете. Ако няма такова дете, каквото искате -  няма как да ви се обадят. Трябва да изчакате, докато се появи такова дете. Но никой не може със сигурност да каже кога ще стане това. Като имам предвид, че повечето осиновители искат дете от български произход, сигурно има доста, които чакат и са вписани преди вас в Регистъра. Така че, сама трябва да прецениш и да решиш дали не можеш да промениш някои от изискванията в заявленето. Ние осиновихме нашата дъщеря през м.Декември, миналата година, точно от дома в Бургас. Когато ходихме на посещенията, срещнах толкова прекрасни дечица там, че ми се прииска да взема всички у дома. Повечето (а може би и всичките), обаче, са от "ромски" произход. Както и моята дъщеря. За мен тя е най-прекрасното дете на света  и съм много щастлива, че се намерихме. Защото децата са си деца, всичко останало е плод на нашите предразсъдъци. Въпреки това, ако не можеш да преодолееш своите, изчакай. Не прави компромиси, ако не си готова за тях. Защото детето заслужава родители, които да го приемат и обичат такова, каквото е.
Успех!

# 13
 • Мнения: 847
Не мога да го кажа по-точно от Таня  Hug Всяка дума!

# 14
 • София
 • Мнения: 2 722
вава, когато човек носи предразсъдъците в душата си, най-голямата грешка която може да направи е да осинови дете напук на предразсъдъците си - ей така, заради фикс идеята да има дете. Много пъти сме го писали - не е морално да се учим на етническа толерантност на гърба на децата. Но при положение, че тенденцията е тотално да отпадне възможността за вписване в изискванията на желание за етнос, направо не ми се мисли как 3 отказа и международно осиновяване стават неминуемата алтернатива за тези деца. Пък като ги изнесем всичките, ще си внасяме китайчета /нищо против тях - двете сестрички китайчета от бон-бон са ми лични приятелки/

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт