Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

варненка от София

Мнения: 4 586
Ето една интересна вкусотийка:

Пай с кайма и зеле

За тестото:

150 мл вода
150 мл бира
500 гр брашно
7-8 с.л. олио
2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 ч.л. суха мая

За плънката:

листа от прясно зеле
2 глави лук
300 гр кайма
4 варени картофа - средна големина
2 яйца
200 гр заквасена сметана
100 гр кашкавал
сол, черен пипер, сминдух

Замесва се меко тесто от продуктите за тестото и се оставя да втаса. Аз го правя това в машината за хляб. Ако не ви се занимава с месене, ще стане и с готово тесто.

Зелевите листа се почистват от дебелите жили и се попарват за 5 минути във вряща подсолена вода. Отцеждат се от водата и се нарязват. Картофите ги беля, нарязвам на кубчета и в подсолена вода и в затворен съд - йенска тенджерка - ги сварявам за 10 минути на максимална мощност в микровълновата.

Лукът се задушава в олио, добавя се каймата. Задушават се за около 10-15 минутки. Добавят се подправките.

Картофите се смесват със зелето и с каймата. В намаслена тавичка се разстила тестото, като трябва да се облепят и краищата на тавата. Върху тестото се изсипва сместа от каймата и зеленчуците. От яйцата, сметаната и кашкавала се прави заливка, с която се залива пая. Пече се в предварително загрята фурна, за около половин час.

Така вече е готово:



и разрязан:

Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 604
Страхотно - благодаря ти  Hug
Смяташ ли че ако използвам кисело зеле /сега му е сезона/ще се получи
Няма да соля картофите и те ще поемат солта от зелето
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Страхотно - благодаря ти  Hug
Смяташ ли че ако използвам кисело зеле /сега му е сезона/ще се получи
Няма да соля картофите и те ще поемат солта от зелето

Ами предполагам, че няма да се промени кой знае колко вкуса, опитай с кисело зеле и после сподели как е било.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Малееее, изглежда страхотно!  Peace
Цитирай


Мнения: 2 083
На мен дори ми се струва че ще стане по добре с кисело зеле Peace
Марулка,  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 818
Марулка,браво...чудесна рецепта! Peace
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
И на мене ми допада рецептата  Peace
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Ще се радвам някой да го направи и с кисело зеле и да сподели впечатления.
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 604
Ще се радвам някой да го направи и с кисело зеле и да сподели впечатления.


Ще се опитам тези дни , малко временце да ми остане  Hug
Цитирай


Мнения: 7 473
Записвам си го, изглежда много вкусно   bouquet
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Записвам си го, изглежда много вкусно   bouquet

Наистина е много вкусно, но трябва да се охлади малко и тогава да се яде, тогава се усещат всички съставки много добре.
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Марулка-пак интересна рецепта даваш  bouquet
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 604
Разстилайки тестото в тавата - каква трябва да бъде крайната дебелина
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Разстилайки тестото в тавата - каква трябва да бъде крайната дебелина

Ами колкото дебел блат за пица, в краищата обикновено става по дебело, но пък е вкусно. Абе горе долу около половин пръст да е дебелината на дъното.
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 604
Разстилайки тестото в тавата - каква трябва да бъде крайната дебелина

Ами колкото дебел блат за пица, в краищата обикновено става по дебело, но пък е вкусно. Абе горе долу около половин пръст да е дебелината на дъното.


Да "облепвам" ли  стените на тавата или тестото да е само на дъното 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора