Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 ян. 2008, 08:19 ч.

Светът ми се разпада ...

 • 6 649
 • 32
 •   1
Отговори
Отдавна чета форума, но нямах смелост да се регистрирам.
Сега обаче имам нужда да споделя с някой, па макар и само да ми олекне.
Омъжена съм от 9 години., но последните 2 семейството ми кара на автопилот.
Няма да споменавам точно какво сме преживели, но мога да кажа, че проблемите хич не бяха малко.
Започна се с проблеми с родителите - и неговите и моите. И след всяко скарване, уж нещата се оправяха и всичко беше по-добре от преди, но се оказва, че всичко е една голяма измама.
Опитвах се да не прехвърлям гнева си към родителите на съпруга ми върху самия него и мисля, че успях, но той малко по малко охладняваше към мен. Колкото и да отричаше това след толкова много години аз го познавам и макар да не си признава това е факт.
Семейството ми преживя и друга криза, от която явно никога няма да излезе. Когато всичко започна аз заех водеща роля в семейството поради това, че съпругът ми не пожела да поеме инициативата. И така е до днес, а от този момент са минали повече от 5 години. Бавно, но сигурно аз поех повечето отговорности. Разкъсвах се между работата и семейството. Естествено когато човек се опитва да изграе ролята и на мъжа и на жената винаги нещо куца. Изнервих се много. Станах бомба със закъснител. Всичко ме дразнеше и нямах желание за нищо в къщи. И така до скоро когато реших, че е време и той да поеме част от отговорностите. Да, ама не. За мен работата винаги е малко. Нямам право да съм уморена, длъжна съм освен да работя и да бъда идеалната домакиня. Но аз вече не издържам. Не издържам не само психически, а и физически. Започнах да слабея. Вече не приличам  на себе си. Не можех повече и зарязах всичко в къщи. Чувствам се изтискана като лимон. Нямам вече сили да се боря и за двама ни. А той се озлоби. За всяко нещо ми прави забележка. И не пропуска да ме засегне.
Искам да виждам в негово лице подкрепа и упора, но не намирам такава.
Последното, което ме пита беше искам ли да ме освободи от присъствието си. Този въпрос ми го задава вече втори път. Сякаш иска да кажа "да", за да му олекне и съвестта му да е чиста. Пак аз да взема решението. Но аз не мога. Въпреки всичко още го обичам. Искам всичко да се върне както беше преди. Искам да поставя ръка на рамото ми когато сме един до друг. Искам да ме целува без повод, а не да получавам само дежурната целувка за лека нощ.
Явно е, че и аз си имам кусури. За някои от нещата, за които ме обвинява и аз имам вина. И искам да се опитам да ги поправя, но като насреща не получавам нищо какъв стимул имам.
Сърцето ме боли. Дълбоко в себе си се надявам всичко да се оправи, но като погледна назад виждам, че само става по-зле.
Объркана съм! Отчаяна съм! Не знам какво да правя!

Благодаря, че ме изчетохте!

П.С. Ще съм благодарна на всеки ваш коментар.

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 1 188
Здравей!
Всички тези неща,които си написала,казвала ли си ги на съпруга си.Седни и му кажи според теб накъде отиват нещата за вас за в бъдеще,имате ли общо такова или не,сподели му какво чувстваш.Кажи му още,че не искаш да поемаш повече мъжката роля в семейството,че ти тежи от това положение и ако видиш празен поглед,просто се оттегли мълчаливо,за да може той да осмисли думите ти и да каже и своето становище по въпроса след като е проумял какво му говориш.Тук не става въпрос за развод.Докато не изясните ситуацията не е добре да се предприеме раздяла,защото няма да е решение на проблема,а бягство от него.
Явно проблема не е един,а е натрупване,наслагване на пластове и сега е доста трудно положението,но изход има,като за начало-сваляне на картите и от двете страни.

# 2
Много пъти сме водили разговори. Казвам му как се чувствам, но на всяко мое изречение той търси за какво да се захване или да обърне разговора към това, което на него му тежи. И накрая полза никаква. Той си знае неговото. Разговорът свършва, 2-3 дена уж нещата тръгват на оправяне, а после всичко се повтаря.
Отчаяна съм. Той търси вината само у мен и не се съгласява, че и той има вина за положението, в което сме.

# 3
 • Между гори и планини
 • Мнения: 4 263
Според мен е време да си дадеш почивка.
Кажи му "да" на въпроса. Нека си замине, нека ти е по-леко. Ако те обичаше, нямаше да те остави сама да се бориш за всичко. Отдавна си сама в тази връзка, а той само консумира, ли консумира.

Аз съм имала подобна връзка, говоря от опит.
Много бързо след като си замине, ще разбебре колко лесно му е било с теб и ще иска да се върне.
Много скоро след като останеш сама, ще разбереш, че така ти е по-хубаво и няма да искаш да си с него.

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 88
Моето мнение съвпада с Олинце...В началото ще те боли, но този период ще премине ...пък ако си наложиш може и мнооого бързо да премине. Така, че не виждам защо трябва да продължаваш да живееш по този начин и да се тормозиш. Ами стреса на който си подложена непрекъснато? А нали знаеш, че всички болести започват от там...и тогава койще се погрижи за теб?

# 5
Знам, че ще прозвучи тъпо, но наистина знам, че сме един за друг, или поне бяхме.
Какво толкова се промени? Аз ли или той? Или и двамата сме били толкова различни и чак сега след години проглеждам? Вечната любов наистина ли съществува или съм една отчаяна романтичка?
Аз съм амбициозна. В началото си мислех, че искам само едно щастливо семейство. След като обаче това не се получи, започнах да компенсирам с работа и установих, че наистина съм добра в моята област. Искам да се развивам, искам да съм някой. Познават ме много хора. Много хора ме харесват, много - не, но дори и тези, които не ме харесват ме уважават. Искам и в семейството ми да е така.

# 6
 • Мнения: 521
confused_woman ,  Hug
Остави  го да си отиде.Ще се почустваш по-добре. Силна жена си и ще намериш сили да продължиш. Все пак не е толкова късно и може би пак ще намериш любовта.
И аз имам известен проблен с отношенията. Не сме женени.Имаме малко бебе, живеем в дома на майка ми, а той не си мръдва пръста.Живее като на хотел.Преди за заживеем заедно "излизахме" на квартира няколко пъти. Все намираше кусури на намерените квартири. Търси докато влязох във 6 месец, после предложението на майка ми. Сега се караме постоянно.Когато майка ми си е в къщи-2-3 дни в седмицата се прибира късно, понякога дори пиян. Казах му да търси квартира.Той мълчи.Казах му че немога да живея така и искам да си тръгне.Той обаче не иска да си тръгне.Впил се е в нас -уж заради детето.Той и заради това поиска дете - за да е сигурен, че няма да си тръгна от него.Но това не е защото ме обича, а просто от инат да не е мойта

# 7
 • София
 • Мнения: 2 751
Той те пита ти какво искаш.
Попитай го ТОЙ какво иска. То е ясно, че ти го обичаш. А той теб?
Попитай го директно: "обичаш ли ме още"
Ако иска да си тръгне, едва ли можеш да го спреш.
Може пък и да те обича и просто да е изгубил себе си. Може да е криза, която е преодолима.
Ако те обича и иска да останете заедно, трябва да си разпределите задълженията  и отговорностите вкъщи поравно-постави му този въпрос.
Ако те обича, ще е готов да промени положението  Peace
Но от опит: промените в това отношение стават много трудно и с много компормиси и търпение.

Имам подобен проблем (част от него). Ако искаш, пиши ми на лични  Peace

П.С. Продължавам да не мога да разбера как с лека ръка се дават съвети от рода на "остави го да си отиде", щом жената го обича, а никъде не е ясно още той нея обича ли я и дали всичко е свършено....  Rolling Eyes Shocked

# 8
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 943
не укорявам, ма не е добре жената да се прави на мъж... образно, де.
От там са ви проблемите. И след като 5г. вече сте така, не знам дали си даваш сметка, че нещата не могат да се променят (или поне не бързо). Пък и той, мъж ти си е свикнал вече да не е отговорен за сериозните неща... едва ли сега тепърва ще си нахлузи хомотя.

# 9
 • София
 • Мнения: 337
Според мен е време да си дадеш почивка.
Кажи му "да" на въпроса. Нека си замине, нека ти е по-леко. Ако те обичаше, нямаше да те остави сама да се бориш за всичко. Отдавна си сама в тази връзка, а той само консумира, ли консумира.

Аз съм имала подобна връзка, говоря от опит.
Много бързо след като си замине, ще разбебре колко лесно му е било с теб и ще иска да се върне.
Много скоро след като останеш сама, ще разбереш, че така ти е по-хубаво и няма да искаш да си с него.
...или поне за няколко месеца.Ние го направихме.Събрахме се отново след 5 месеца и двамата доста поразмислили и по-спокойни.

# 10
 • София
 • Мнения: 4 452
Правилен съвет, повече няма да коментирам  Peace

# 11
 • на оживено софийско кръстовище
 • Мнения: 18
Трудно е човек да дава съвети преди да е изслушал и другата страна. Всички търсим вина веднага при мъжете, но без да те обиждам, потърси малко вина и в себе си. Дали в началото не ти е харесвала тази роля, имам пред вид да доминираш в семейството, дълго време не ти ли харесваше това? И сега, когато си вече емоционално и физически изчерпана, а той от своя страна подтиснат от ролята ти на "мъж" в семейството, да искаш да върнеш началото когато всичко си е било на мястото си. Самотата е страшна и не бива с лека ръка да сложиш край на всичко. Но не те съветвам и да се унижаваш и молиш. Една кратка раздяла би могла да ви помогне за да разберете можете ли един без друг и как да продължите да живеете заедно, ако все още го искате.

# 12
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 2 336
Защо ти не го попиташ - дали той не иска ти да го освободиш от твоето присъствие? Нека каже какво иска той.
Мисля, че ти си направила основната грешка, която правим повечето жени. Нагърбваме се с всичко и в един момент просто рухваме.
Успех, каквото и да стане!   bouquet

# 13
 • В царството на троловете , елфите и викингите :')
 • Мнения: 3 353
......
Знам, че ще прозвучи тъпо, но наистина знам, че сме един за друг, или поне бяхме.
........

Мила,ако сте един за друг, то ти би трябвало да си в момента една  щастлива,  а не отчаяна жена. Свали розовите очила...

Освен това ако твоя човек те обича и вижда че страдаш и се трепеш за всичко, определено нямаше да се държи така безразлично и егоистично, а щеше да се впрегне и да ти помага с каквото може.
 
Абе защо ги учите така вашите мъже така...всичко да им е наготово, не разбирам....честно!  newsm78   И после той виновен...ми не е той....

Извинявай че съм директна, ама вината е твоя.Много ще ти помогне ако го осъзнаеш,можеш да спасиш брака си/ ако все още не е късно/

Успех   Heart Eyes

Последна редакция: вт, 22 яну 2008, 00:45 от ЧервеноВинце

# 14
 • Ботевград
 • Мнения: 2 289
Дайте си малко почивка Rolling Eyes
Отидете някъде заедно, дано да разпалите отново страстите Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт