Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора
Какво се подарява на бабите на бабин ден?Благодаря!
Цитирай


Бабин ден е празник на родилната помощ.На докторът и акушерката се полива да си измият ръцете,като миейки се те изпускат сапуна, за да са хлъзгави бебебтата и да излизат по-лесно.
Подарява им се кърпа,сапун и се носи питка с мед.
Цитирай


Ето тук има повече инфо за празника:
http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=5811
Цитирай


Може и един хубав букет от цветя.
Аз мисля, че това е един прекрасен подарък.

 bouquet
Цитирай


Точно на бабите не  мисля , че трябва да се подарява нещо. На акушерките и докторите по точно може да се поднесе  букет цветя например.
Цитирай


Аз занесох на лекарката, при която раждах, букет цветя и кутия с шоколадови бонбони. Според мен, важен е жестът, защото едва ли всеки се сеща.
Цитирай


Бабинден не е само и единствено празник на акушерките или на лицата, които помагат при раждането, а и на всички жени, които са раждали. Задължително се подарява, поне на майката, като човек, който се е помъчил за твоето появяване на бял свят, цвете, а може и нещо друго. Отделно се подарява и нещичко на акушерката или гениколога.
Ако става въпрос за това, какво са подарявали на бабите, които са "бабували" на родилките при раждането едно време, носи им се питка, баница, печено пиле и вино, а след като им се измият ръцете, ги дарявали на дясното рамо с чорапи, риза, престилка и кърпа.
Цитирай


Точно на бабите не  мисля , че трябва да се подарява нещо. На акушерките и докторите по точно може да се поднесе  букет цветя например.

 Peace Peace Peace Peace Peace

Точно на бабите не се подарява абсолютно нищо, въпреки напъните на някой баби. Това е празник на родилната помощ. За бабите е отживелица, от едно време когато баби са израждали бебетата. Сега, на която майка баба й е израждала бебето да й подарява каквото реши.
Празнуват лекарите гинеколози и акушерките.
Цитирай


1-7 от 7 отговора