Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 ян. 2008, 14:36 ч.

За флуора!

 • 936
 • 4
 •   1
Отговори
 • Мнения: 110
Попаднах на интересна статия за флуора, след като нашата педиатърка изписа на детето ми таблети. Направо ми настръхна коста!!! Някой има ли по-подробно инфо за флуорните таблети, които се изписват на децата?
Не знам как да сложа линк и за това копирах. Извинете за дължината

ФАКТИ ЗА СЪЕДИНЕНИЯТА НА ФЛУОРА (F)

С годините флуоридите се натрупват в костите. Бъбреците могат да елиминират само 50% от ежедневния им прием. Скелетна флуороза = слаби и чупливи кости. "Лечението" с флуориди на остеопорозата повишава костната чупливост и счупванията на тазобедрената кост - от 1957 г. костните фрактури на юноши рязко са се повишили. САЩ е страната с най-висока честота на фрактури.

Флуоридите причиняват и артрит.

Флуоридите са канцерогенни - чрез увреждане на генетичния материал на клетката, в която влизат. Дори и половината от количеството F във водата води до значителни увреждания на ДНК = мутагенно въздействие. Повече от 10 000 умират на година от рак, дължащ се на флуориди.

В резултат на флуоризирането на водата, за 13-17 години ракът е скочил с 10%. Остеосаркома (рак на костите) е скочила с 50% в райони с флуоризирана вода, с 50% е скочил и ракът на устната кухина в области с флуоризирана вода = 8000 нови случая за всяка година.

"Флуоридите са канцерогенни според какъвто и да е стандарт."

EPA заявява: "Допустимото ниво на флуориди във водата, разрешено от правителството, се базира на лъжлива информация и изманипулирани научни доклади."

Доза 1 ppm (макар че обикновено дозата е по-голяма) потиска ензимните системи в клетката, предизвиква вродени дефекти у животни и хора, уврежда имунната система, нарушава синтеза на колагена, води до калцификация на меките тъкани, влошава артритните оплаквания или води до такива.

Още от 1944 г. е известно, че флуоридите са протоплазмена отрова и нарушават пропускливостта на клетъчната мембрана, потискайки действието на определени ензими.

Дори 0.2 ppm флуориди в тялото сериозно потискат способността на белите кръвни клетки да разрушават патогенни агенти. Някои считат, че флуоридите водят до развитие на СПИН, но този факт се укрива и вниманието на обществото се насочва само върху HIV-вируса като причинител на СПИН.

От 1959 г. има връзка между синдрома на Даун и флуоризирана вода. Това е едно генетично обусловено заболяване от настъпили промени в хромозомите под въздействие на фактори от външната среда. Изоставане в умственото и двигателното развитие, монголоидно лице - главно при по-късно родили жени (след 35 годишна възраст) (Явно са натрупали в себе си достатъчно флуориди), като възрастта, след която жените раждат деца с такива хромозомни аномалии, непрекъснато намалява.

За 3 години след началото на флуоризацията на водата мъртвородените са със 150% повече, но през 1960 г. ADA издава безсрамна брошура, в която се казва: "В областите, където водата е с естествено по-високо съдържание на флуориди, хората живеят до дълбока старост."

Дори от много ниски нива на флуориди във водата в доматите възникават видими тъканни увреди и хромозомни промени.

От началото на 20-ти век до сега, поради замърсяване на околната среда с флуориди и изкуствено флуоризиране на водата, повече от 130 млн. американци са страдали от хронична флуоридна интоксикация, ускорено стареене и дегенеративни заболявания.

PHS представя "данни" от изследване върху 39 000 деца, че няма разлика в количеството кариеси при области със и без флуориди на водата. Но изследванията в САЩ, Япония и Индия върху 480 000 деца явно показват, че флуора във водата повишава кариесите, особено ако Ca (калцият) в храната е малко.

Флуоридите предизвикват по-бавна смяна на млечните зъби с постоянни изкривявания, размествания в устната кухина, носене на скоби за зъби.

През 1993 г. NRC (Националнят съвет за научни изследвания) признава, че до 80% от децата в райони с флуориди вода имат зъбна флуороза = бели, жълти или кафяви петна по зъбите, особено при недохранени деца. Но само за Калифорния възстановяването на пораженията от зъбната флуороза струват 900 млн.$ !(бизнесът се разраства). За следващите 10 години в САЩ, Англия и Австралия 15 млн. ще се лекуват от зъбна флуороза, което ще донесе 150 млрд.$ приходи. В райони с флуориди вода стоматолозите печелят със 17% повече.

Меката храна не упражнява дъвкателния апарат, полепва по зъбите и спомага за зъбен кариес. Ферментиращите въглехидрати повишават кариеса с 50%. Кариесът намалява пропорционално на консумацията на въглехидрати.

F инхибира (потиска) активността на ензимите-дехидрогенази: СДХ (сорбит дехидрогеназа), МДХ (малат дехидрогеназа), алфа-ГДХ (алфа-глутамат дехидрогеназа) и ЛДХ (лактат дехидрогеназа). Как може вещество, което потиска ензимните системи и чиято токсичност се измерва в милионни части от грама, да се каже че не е вредно за здравето и че "отличният превантивен ефект на малките дози F е един от най-добре аргументираните и документирани факти в историята на Медицината" Явно превантивният ефект е само по отношение на способността за мислене.

Българи "умници" също защитават флуоризиране на водата в монографии: "Дори концентрации от 8 ppm не променят общото здраве."

В България през 1970-1971 г. масово се използват F таблетки, а в средата на 80-те - 500 000 деца са обхванати от тази форма на "профилактика". От 1971 г. има постановление на Министерския съвет за изкуствено флуориди на питейната вода + инструкция + срокове за въвеждането му. Обаче до днес само в Хасково има готовност за флуориди на водата, но тази "най-ефективна кариес-профилактика" все още не е намерила приложение в България. Незнайни причини са ни спестили тази "благодат".

В Дания флуориди на водата се забранява през 1964 г., през 1972 г. е забранено в Швеция, 1973 г. - в Холандия, 1971 г. - в Германия. Здравият разум в Европа надделява, но в САЩ геноцидът тече с пълна сила.

През 1974 г. EPA обявява 1.4 ppm за топъл и 2.4 ppm за студен климат. ADA притиска EPA да завиши максимално допустимата стойност на флуоридите във водата до 8 ppm, след като е доказано, че само 1 ppm дава системни увреждания. ADA нарежда "всеки зъболекар да бъде убеден, че няма нужда да се запознава с научните изследвания за флуориди за да бъде активен участник в кампанията по флуориди на водата, и неучастието му ще се приема като явно пренебрегване на личната му отговорност".

През 1983 г. - симпозиум на Министерството на здравето и CDC срещу организираната опозиция против флуоридите и за защита и насърчаване.. През 1990 г. ADA заявява: " флуорзиране на водата остава най-безопасната, най-ефективна и икономична обществена здравна мярка срещу кариеса."

PHS, FDA, CDC, EPA са маши на индустрията.

Австралия: 1989 г. - в щата Ню Сауд Уелс - забрана за всякакво спиране на флуоризиране на водата без разрешение на здравното министерство. 1994 г. - в щата Виктория е одобрена добавка към закона за флуориди на водата, премахваща всякаква възможност върховният съд да разглежда всякакви обществени случаи или доказателства за вреди от флуориди 1995 г. - правителството на щата Остров Тасмания издава закон за забрана на срещи и събрания за обсъждане на флуоризиране на водата.

Флуоридите, пускани във питейната вода са замърсени с различни други токсични и/или канцерогенни метали и съединения с кумулативен ефект - Al, арсеник, радий. þ Така течностите, които се пият са всъщност отровни коктейли, особено за подрастващия организъм.

Безалкохолните напитки с флуоризирана вода са опасни. В области, където водата се флуоризира и соковете и храните съдържат флуориди!

При увредени бъбреци рискът от F отравяне нараства, както и за хора с имунен дефицит, диабет, сърдечни и др.

В някои пасти за зъби в Канада има 0.4% NaF (натриев флуорид), т.е. 4000 ppm þ само от едно миене на зъбите приемат 0.5 мг флуориди þ Дете ако глътне грахово зърно паста - е опасно, а ако глътне 1/2 тубичка - смърт. NaF е най-честата причина за натравяне на деца.

Наскоро китайците доказват, че 3-11 ppm флуориди във водата увреждат директно нервната система, още преди да увредят скелета.

Бионаличността на Al в тялото нараства при наличие на флуориди унищожават се нервни клетки и нараства рискът от Алцхаймер и деменция.

При флуоризиране на водата нивото на F в малкия мозък и в хипоталамуса нараства. (Хипоталамусът е централният процесор и интегрира информацията от външната среда, паметта и мотивационните стимули, за да произведе съответни: решение, поведение и промяна на паметта.)

При бебета и деца флуоридите водят до нарушение развитието на мозъка, а оттам и до увреждане на моторната функция, интелигентността, способността за обучение, спада коефициентът на интелигентност.

Флуориди са много силни токсини за ЦНС (централната нервна система) и дори и в ниски дози нарушават функциите на мозъка.

Флуоридите преминават спокойно плацентната бариера и кумулират в плода. Населението има ограничени възможности да еволюира и е с понижена способност да разпознава и да се противопоставя на тиранията.

Още преди "ерата на флуориди", флуоридите са били използвани с цел преднамерено подчиняване на населението и потискане способността му да възразява на властта. След Втората световна война химическите заводи I.G.Farben в Германия имат план, разработен по време на войната, за трайно контролиране, както физическо, така и умствено, на населението в коя да е област на Земята чрез вещества, поставяни в питейната вода. В този план NaF е заемал най-важно място.

Малки дози флуориди, давани редовно, намаляват индивидуалните съпротивителни сили срещу тиранията, като бавно отравят и наркотизират определена част от мозъка, и така правят човека покорен на волята на тези, които искат да го управляват. Социалният ефект е, че на човека му е по-трудно да защитава свободата си. И в Нацистка Германия, и в СССР при Сталин, са добавяли NaF към водата в концлагерите за да станат пленниците глупави, послушни и стерилни. Американските висши военни през 1947 г. вече са знаели за това въздействие върху съзнанието, след опити с американски войници.

Даването на флуориди на бикове ги прави послушни и управляеми.

Основна част на медикамента "прозак" и на нервнопаралитичния газ "зарин", създаден от I.G.Farben през 1939 г. - са флуориди Флуоридите влизат в състава и на други психотропни и сънотворни лекарства, анастетици (упойки) и пестициди.

Защо ли една от най-важните задачи пред СЗО е да флуориди водата на цялата планета?

При президента Клинтън се прави опит да се флуориди всяка вода. В Мексико от няколко години добавят във всеки кг сол по 250 мг флуориди

През 1996 г. САЩ изпраща проповедници на флуоридите в Шотландия и Англия, за да разсеят оплакванията на активисти за граждански права. Защо: "Истинската причина за флуоризиране на водата не е "благото" на детските зъби, а да се намали съпротивляемостта на масите към господството, контрола и загубата на свобода."

Чарлз Пъркинз: "Когато нацистите решиха да нападнат Полша, немският и съветски генералитет си обмениха научни и военни идеи, планове и служители, и методи за осъществяване на масов контрол, като схемата за прибавяне на различни вещества във водата бе приветствана от съветските комунисти - удобна за целта им да комунизират света.

"Всеки, който пие изкуствено флуоризирана вода за период от 1 година или повече, никога вече няма да бъде същият човек, умствено и физически."

Д-р Бронър, племенник на Айнщайн: "Има една зловеща престъпна мрежа от подмолно работещи (в Германия) агенти с цел да деморализират, парализират и унищожат републиката ... флуориди на водата може да стане тяхното най-фино оръжие за нашата физическа и умствена деградация ... флуоризирането на водата е престъпно деяние и сигурно национално самоубийство. Дори в малки количества NaF е смъртоносна отрова, без открит антидот. NaF е абсолютно различен от органичните калциево-флуоро-фосфатни съединения, от които имат нужда нашите тела, и които ни дарява природата. Невероятно е, че някакви, наричащи себе си "доктори", могат да убедят една цивилизована нация да прибавя доброволно смъртоносна отрова към питейната си вода. Това е връх на престъпното безумие."

Последна редакция: вт, 29 апр 2008, 04:44 от iskrica_nadejda

# 1
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 6 977
Има петиция против флуорирането на водата, във форума е писано много по темата. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=250259.0

# 2
 • София, кв. Витоша, Симеоновско Шосе
 • Мнения: 252
Но в  България  нали не се  флуорира  водата ?

Аз давам  капки зимафлуор  на София, предписани й са от детски зъболекар, по 4 капки 6 пъти в  седмицата. Той ми каза, също , че определена  минимална доза флуор се  взима по тази система  докато детето навърши пълнолетие.
Мисля  , че така с медикамети е  по-добре , поне се регулира дозата, докато ако се  флуорира  водата ще стане  хаус, защото един човек  пие различно количество вода  на ден , особенно пък децата  Rolling Eyes Плюс това  чешмяната вода се  използва  и за  готвене, според  мен по този начин дозата флуор  приета  на ден може да скочи много и оттова да се стигне  до  негативните  реакции описани в  статията.

Надявам се  , че  от взимане  на  капки зимафлуор  няма да се стигне  до всичко това , а  ще  има само положителен ефект  ooooh!

# 3
 • гр.Пловдив
 • Мнения: 2 524
А чела ли си информация за съединенията на хлора?? Хлоридите са не по малко опасни , в същото време в мин. количества и незаменими- готварска сол / натриев хлорид/ ! Според мен всичко това е изключително пресилено! А ако обърнете внимание на етикетите на мин. вода , то всички съдържат Флуор в различни количества!

# 4
 • в ПРОстранството
 • Мнения: 163
А чела ли си информация за съединенията на хлора?? Хлоридите са не по малко опасни , в същото време в мин. количества и незаменими- готварска сол / натриев хлорид/ ! Според мен всичко това е изключително пресилено! А ако обърнете внимание на етикетите на мин. вода , то всички съдържат Флуор в различни количества!

veni-b, пусни една темичка и за хлора и неговите съединения, ще е много полезно.

Наличието на други вредни вещества не омаловажава токсичността на флуора!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт