Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • зад парка
 • Мнения: 1 578
Не съм кранистка , нито летец-изпитател. Но професията ми не е типично "дамска". Поне част от нещата , с които съм ангажирана. Снощи с мъжа ми стигнахме до извода (къде на майтап, къде на истина), че той е човекът в семейството, който иска да разговаряме, който търси близост, по-чуствителен е и т.н. Изказа мнение, че това е заради работата ми и заради хората, с които съм в ежедневието ми.
Не че не съм чуствителна или нежна, просто съм по-директна и искам нещата да са ясни и открити. Това е по-скоро наложена ми от обстоятелствата ситуация, с която съм свикнала и която копирам и в личните си отношения, отколкото да съм такава по характер.
В никакъв случай не искам да бъда "мъжа" в семейството (всеки познава двойки с разменени функции  Mr. Green). Напротив, жена съм до мозъка на костите си, но много често реагирам , говоря и действам не както се очаква от една жена.

И въпросът ми е за този наш живот, които водим и който ни кара да се борим с всички пречки, подмолни течения и неприятности сами. За този "мъжки" свят, в който трябва да се доказваме ежедневно, да бъдем равни на мъжете, а да бъдем и повече от тях (замислете се колко повече неща правят жените).


# 1
 • в Низината
 • Мнения: 706
Професията оказва влияние върху поведението на човек в различна степен. Не мисля обаче, че тя би могла да те промени толкова, ако не си такава по характер всъщност.

# 2
 • Мнения: 1 108
Не,не те превръща повече в мъж,просто понякога се получават професионални изкривявания Laughing

# 3
 • Мнения: 17 548
Ами моята професия си е съвсем женска, но това не ми пречи да си хвана клещите и отвертката когато е нужно у дома, а не да чакам 21 часА, когато се прибира мъж ми за да поправи той това, което се нуждае от поправка. Купих си новата пералня през лятото, когато той беше на работа на морето и си я вързах сама. Чешми, бушони, поправка на ютията... нормални неща. Никой не го отбелязва това като нормално или ненормално, просто то си е в реда на нещата у нас. Иначе съм глезла по природа. Когато е нужно да реагирам като мъж, го правя и това по никакъв тначин не ме прави по-малко жена. Когато реша да съм 100% жена... ела ме виж Mr. Green По-скоро смятам, че е въпрос на характер. Когато един от синовете ми се прибра веднъж облян в кръв (сцепил си главата - 1 см. но там е толкова кръвоснабдено, че лицето му беше цялото в кръв) мъж ми щеше да припадне. Това не го прави по-малко мъж, но просто аз в такива ситуации реагирам така да се каже "по мъжки" без паника и шашкане, а правя това, което е редно да се направи. С това пък не смятам, че става по-малко жена. Времената са такива вече, че всичко е унисекс.

Последна редакция: пн, 21 яну 2008, 23:18 от Балу

# 4
 • Мнения: 3 424
Ако поркаш, колкото мъж, тогава те признавам.

# 5
 • Мнения: 4 467
Ако това си си ти, бъди си. Не си търси оправдания.
Ако не си - не е нужно да се правиш на мъж, за да те уважават мъжете ти колеги.

# 6
 • Sf
 • Мнения: 978
По-скоро си избрала професия според характера. Някои стават балерини, други управляват бригади строители - какво толкова, след като си щастлива?

# 7
 • Мнения: 2 270
Не,не те превръща повече в мъж,просто понякога се получават професионални изкривявания Laughing
Peace

# 8
 • София
 • Мнения: 11 377
Ако поркаш, колкото мъж, тогава те признавам.

Всъщност определението "като мъж" не е особено адекватно, защото има мъже, които се напиват от 50 грама - справка моят баща. От тази гледна точка аз поркам повече от мъж Mr. Green

# 9
 • Мнения: 945
Не професията ти те е направила това, което си, а ти си си иzбрала професията zареди това, което си.
Хич да не раzрешаваш на някой да ти каzва, че си по малко жена поради каквито и да било причини. На много хора това им е начин да манипулират, като правиш сцени, жена си била, много си пискала. Като реагираш спокойно, не било по женски...

И аz съм от не типичните жени, по това не ме прави по малко жена, а по скоро по съжършенна, да не zабравим и скромна  Mr. Green

# 10
 • Мнения: 6 098
Абе ти пък  Mr. Green
Моята професия си е женска, въпреки, че по образование съм инжинер, но психиката ми не е типично женска. В повечето ситуации реагирам, като мъж, не като жена. Да ти кажа не съм видяла да ми влияе негативно това. Хич не си падам по лигави мелодрами, обсъждане на парцалки, гримчета......типично женски черти са ми чужди. Мъжът ми казва, че дори му харесва, че съм такава, значи всичко опира до човек.

# 11
 • София
 • Мнения: 346
 Може да не си е избирала сама професията, защото казва, че това е "наложена от обстоятелствата ситуация". Но трябва да поясни малко. Аз предполагам, че не става въпрос за поркане или поправка на чешми, а за груби подмятания и реакции, каквито има в типично мъжки колектив и неволно продължава с това държание и в къщи. newsm78

# 12
 • Мнения: 794
Аз работя типично мъжка професия, която не ме превърна в по-малко жена, напротив, просто създаде няколко положителни качества у мен.

С една дума станах малко по-дисциплинирана  Mr. Green което рефлектира и в частния живот.

# 13
 • Мнения: 166
Абе ти пък  Mr. Green
Моята професия си е женска, въпреки, че по образование съм инжинер ...
Сори за офф-а, пише се инженер. Без лоши чувства - явно образованието ти наистина хич не е било по твой вкус. Wink

Иначе по темата - работя в мъжки колектив. И в работата, и в живота умея да се държа и като мъжка "дружка", и категорично по женски. Едното не пречи на другото - дори смятам, че е доста "очарователно", в смисъл кефи ме да обърквам мъжете, включително и моя си, който уж ме познава от 13 години. Mr. Green

# 14
 • Мнения: 3 378
Сори за офф-а,ама сигурна ли си,че не се пише One hot mAmma?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт