Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора


Мнения: 4 358
Тази рецепта си изфантазирах в неделя с наличните продукти.
Споделям я с вас - стана страшно вкусно  Peace
Снимка нямам - така ме е яд - фотото ми се прецака.

Пияни пилешки дробчета със зеленчуци.
И така продуктите са следните:
един пакет пилешки дробчета
2-3 стръка праз
250 гр гъби
4 моркова
1 кафяна чашка вино
черен пипер, сол - аз сложих и малко кимион при дробчетата.Може би и други подправки вървят.
Приготвя се като последователно се задушават морковите на лентички, нарязаните гъби, праза и той на лентички.
Прехвърля се в йенски съд.
В съда в който сме задушавали зеленчуците слагаме измитите и нарязани дробчета, поръсваме с черен пипер, прибавяме виното.Ври докато дробчетата си променят цвета - до полуготовност.
Прехвърляме и дробчетата в йената. Посоляваме на вкус. Печем с капака на йената на предварително загрята фурна около 30 - 40 мин.
Стана много ароматно и пикантно.
Дано ви хареса и ако някой го направи да пусни снимка,че да се види  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 901
Звучи много вкусно. Непременно ще го пробвам тия дни.
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Звучи много вкусно. Непременно ще го пробвам тия дни.

И аз  Peace
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Рецептата съм я опитвала и е страхотна!
Правила съм варианти и да е с бира,пак става.
Понякога съм разнообразявала да сложа вместо праз,лук на филийки.
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 734
Страхотна рецепта, благодаря  bouquet
Цитирай


Мнения: 502
Виното бяли или червено?
Цитирай

София

Мнения: 19 765
Ще пробвам и тази рецепта, мерси
Днес правих с бира и сметана Very Happy
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
И аз ще я пробвам!  Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 536
Много интерсена и вкусна идейка за довечера Smile
Цитирай


Мнения: 4 358
Виното бяли или червено?

Аз сложих червено, защото такова имах.Не знам с бяло дали ще се получи този аромат.
Така ме е яд че не можах да снимам - ммммммммм вкусно и на вид и на вкус Peace
Чакам някой да направи и да снима  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 358
Снощи пак ги правих Пияните дробчета.Срам не срам да покажа една грозна снимка от GSM - !!!! Хората със слаби нерви да не гледат hahaha 35 - дано само тя да не ви откаже от иначе вкусната рецепта. Sick #Crazy


Цитирай


Мнения: 1 323
и аз ще пробвам-мъжът ми и брат ми обожават пилешки дробчета!Имам въпрос-понеже потроших капака на йената,дали става да покрия с фолио за печене newsm78
Цитирай


Мнения: 4 358
Имам въпрос-понеже потроших капака на йената,дали става да покрия с фолио за печене newsm78

Мисля че ще стане  Peace.То всъшност нали всичко предварително се задушава знам ли може и без капак - да се запече дето се вика във фурната. С капака става задушенко и ароматите отиват в сосчето - мммммммммм bowuu.
Аз лично не бих се притеснявала да действам с фолио отгоре вместо капак. Принципа е един и същ.И сестра ми строши капака на нейната йена и тя с фолио дейста Peace
Цитирай


Мнения: 1 323
Имам въпрос-понеже потроших капака на йената,дали става да покрия с фолио за печене newsm78

Мисля че ще стане  Peace.То всъшност нали всичко предварително се задушава знам ли може и без капак - да се запече дето се вика във фурната. С капака става задушенко и ароматите отиват в сосчето - мммммммммм bowuu.
Аз лично не бих се притеснявала да действам с фолио отгоре вместо капак. Принципа е един и същ.И сестра ми строши капака на нейната йена и тя с фолио дейста Peace


Благодаря ти,ще действам смело  bouquet
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553

Аз запържвам дробчетата до полуготовност, слагам предварително сварени пилешки сърца, гъби, моркови и кис.краставички на кубчета, като се позапържат и те, доливам 1 к.ч. бяло вино. След като поизври виното, слагам 1 ч.ч. доматен сок, след като поизври и той, поръсвам с чер пипер, сол, пресован чесън и 1/2 кут. топено сирене, разбърквам да стане еднородно смес и свалям от котлона.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора