Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 ян. 2008, 18:40 ч.

ФРАНЦИЯ ще ПОМОГНЕ за лечението на АЛЕКС, а НИЕ?!

 • 2 122
 • 20
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 908
"Знаем, че във вашите сърца има място за всички деца. Показали сте го много пъти.
Знаем, че вярвате в чудесата и ги случваме заедно.
Ще ви разкажем за още едно детенце, което вече зае място в нашите сърца и за което в особено голяма степен може да се каже, че чудеса се случват, дори когато всичко изглежда безнадеждно.

Шестгодишната Александра от Велико Търново.

Миналата година по това време Александра се разболява тежко. Лекарите подозират най-лошото – левкемия. Изпратена е за консултация в СБАЛДОХЗ София, където, след изследвания й е поставена диагноза "Ювенилна миеломоноцитарна левкемия" – изключително рядко заболяване (под 1% от всички заболели), с неблагоприятна прогноза.
Александра е подложена веднага на химиотерапия. В края на месец юли 2007 год. обаче, състоянието й рязко се влошава. Вътрешните органи започват да се увеличават. Лекарите предупреждават, че ще се наложи отстраняване на далака, поради силно увеличените му размери.

Обезпокоени от критичното състояние на дъщеря си, родителите започват спешно да търсят контакти с водещи европейски специалисти. Майката на Александра е лекар и с помощта на колегите си успява да се свърже с детските онкохематолози в Обществена болница „Сен Луи” в Париж. Те веднага откликват и изпращат покана за преглед и консултация.
Родителите заминават на свои разноски за Франция и на 10.09.2007 г. Александра е приета по спешност. След серия нови изследвания, френските лекари съобщават на родителите, че според тях, проведеното до момента лечение не е било правилно и е довело до силно увеличаване на размера на вътрешните органи - далак, черен дроб и бъбреци.
Поставят и нова диагноза - "Остра лимфобластна левкемия от поколение Т", която, за облекчение, е добре позната и лечима.
Детето ще трябва да бъде лекувано около 2 години и половина - 6-8 месеца интензивно в болницата, а следващите 24 месеца чрез отделни етапи химиотерапия-почивка, които ще се определят според състоянието на момиченцето.

Добрите новини не свършват дотук. Френската държава ще поеме лечението на Александра изцяло! Изключителен жест на хуманност и отзивчивост от страна на френските специалисти!

В момента Александра се чувства много по-добре и продължава да бъде интензивно лекувана в "Сен Луи".
След коригиране на терапията, здравословното й състояние е значително подобрено. Досега са й проведени успешно 3 химиотерапии и предстои четвърта. Вътрешните й органи почти напълно са възвърнали първоначалните си размери и вече функционират нормално!

Единствената тревога на родителите на Александра остава проблемът с престоя в Париж, който, всички знаем, е от най-скъпите в Европа. В началото Александра и майка й са делили един апартамент с още няколко семейства, но след като детето се разболяло сериозно от вирусна инфекция, френските лекари поставили категорично изискване да се преместят в отделно жилище, съобразено със специалните потребности на малката.
Месечната издръжка на Александра и майка й е 1800 евро. В тази сума влиза и ежедневната такса от 16 евро, която е нещо подобно на нашата потребителска такса за преглед и е задължителна за всички пациенти, но включва и посещения на медицинска сестра всеки ден в дома на детето.

Приблизителната обща сума за целия престой на Александра в Париж до оздравяването й е 54 000 евро.


Историята на малката Александра може да се нарече и история на щастливата грешка. От почти напълно обречено, заболяването й изведнъж се оказва сравнително лесно лечимо. В нейния случай дори не се налага костно-мозъчна трансплантация.
Получава и прекрасен подарък от френската държава – безплатно лечение, което иначе би коствало на семейството й огромна, непосилна сума.

Приятели, да продължим поредицата от чудеса за Александра! След всичко, което е преживяла и с което се е преборила досега, тя го заслужава!Дарителска банкова сметка на Александра Димитрова Георгиева:
Postbank /Пощенска банка/ - гр. Велико Търново

BG38BPBI79315025878401 в лева
BG82BPBI79315125878401 в щатски долари
BG20BPBI79315425878401 в евро


За повече информация: http://www.save-darina.org/content/view/279/1/

# 1
 • София
 • Мнения: 899
Аз мисля, че се прекалява.
Има деца, които не могат да си поемат лечението и на тях се помага и трябва да се помага по всеки възможен начин. При условие, че тези хора имат визи, легитимно се намират във Франция, нещо повече, ФРАНЦИЯ им поема лечението, единият от двамата може да работи за доста повече пари от 1800 на месец.
Не виждам причина за дарение в този случай. На мен ми звучи като "платете ми квартирата и храната" ей така, да видим дали ще стане.
Ако ли не - има банков кредит.

# 2
 • София
 • Мнения: 899
Повторих, без да искам.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 908
Представяме ви писмо от родителите на Александра, с което изразяват голямата си благодарност към всички хора, протегнали им ръка за помощ:

Уважаеми Дарители,
Благодарение на вашата подкрепа, вече четвърти месец Александра продължава своето лечение в болница "Сен Луи" в гр Париж.

Към 21.01.08 г по сметките й са приведени 11 218 лв, 240 евро и 90 щ.долара, които до момента покриват направените разходи.

До Коледа й бяха направени три курса химиотерапия, състоянието й е по-добро.

За Новогодишните празници на гости при нея бяха нейният батко и татко й. За радост на Александра, цялото семейство посрещна заедно Новата година в Париж.

В момента тя отново е в болница, където се провежда четвърти курс - продължителен и интензивен...
Все още се намираме на първия етап от лечението, не се изключва и вероятно ще се обсъжда вариант за лечение чрез трансплантация, тъй като в България е загубено доста време и болестта е напреднала.

Заради продължителния срок на лечение, френската страна има задължително изискване детето да е записано на училище. От няколко месеца, от както състоянието й позволява Александра се учи като френска ученичка. Има си всички необходими буквари и тетрадки, предоставени й безплатно. Занимават се с нея учители по няколко часа седмично в болницата или в квартирата. Вече се опитва да пише и чете на френски..

В болницата веднъж седмично пристигат представители на различни организации, които като проява на благотворителност раздават много подаръци – играчки, пъзели, книжки за оцветяване, моливи и много други занимавки. За децата в отделението работи колектив-клоуни артисти.
Освен учители има постоянно присъствие на т.нар. "розови престилки", които осигуряват на децата игри и занимания.
Вечерите отделението се посещава от доброволци, които отменят родителите и обгрижват дечицата.

Всичко това е почти като в………… България, където за съжаление сме длъжни да си плащаме здравните осигуровки.


Татко й ни изпрати и видео с изпълнението на една невероятно сладка танцьорка!
http://www.youtube.com/watch?v=-rQ-dsf1pN8

Източник: http://www.save-darina.org/component/option,com_joomlaboard/func … d,14600/catid,53/

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 11:04 от MMka

# 4
 • София
 • Мнения: 60
Я! Тази тема не съм я видяла...

Аз мисля, че се прекалява.
Има деца, които не могат да си поемат лечението и на тях се помага и трябва да се помага по всеки възможен начин. При условие, че тези хора имат визи, легитимно се намират във Франция, нещо повече, ФРАНЦИЯ им поема лечението, единият от двамата може да работи за доста повече пари от 1800 на месец.
Не виждам причина за дарение в този случай. На мен ми звучи като "платете ми квартирата и храната" ей така, да видим дали ще стане.
Ако ли не - има банков кредит.
Аз пък мисля, че не си наясно с възможностите за работа във Франция. Тези хора нямат визи, защото визи не се издават от доста време вече, но нямат право да работят! Те са там само за лечение на детето и за нищо друго.

По тази причина таткото е в България, а не при семейството си. За да работи. Но, ако ти можеш да отделяш от месечната си българска заплата по 3600 лв. месечно и ти остават за храна и за теб, честито. Много хора обаче не могат.
Цитат
Ако ли не - има банков кредит.
Опитай да вземеш банков кредит от 100 000 лв., без да имаш жилище, което да ипотекираш. Ще бъда любопитна да видя как става номерът.

Никой никого не принуждава да помага, но подобни коментари са крайно неприятни. Нали не мислиш, че за родителите е много леко да молят непознати за помощ? Даваш ли си сметка колко крайно наложително трябва да е положението, за да се решат? И не за друго да е наложително, а за да бъде лекувано дете!
Как да бъде лекувана Александра, ако бащата не успее да осигури престоя? Да си я прибере ли?

Ще повторя за стотен път. Сметките на децата на "Спаси, дари на..." са дарителски. Това ще рече, че са защитени от банката и е невъзможно изразходването им за друго, освен за лечение и престой във връзка с това лечение! Парите се отпускат само срещу фактура, която се проверява обстойно в банката. На всяко извлечение отгоре пише: "Авоар - блокиран".

# 5
 • София
 • Мнения: 899
Аман от всеразбиращи и назидателни бре...
Наясно съм с работата във Франция, Америка, Китай, Русия, Патагония. Който желае - работи и намира начини, който не желае - не намира. Стига с тези инсинуации, след като става въпрос за преживяване там при поето лечение.
Не ми излизай с номера, че бащата бил принуден да работи в България. Ако трябва, ще се хване строителен работник в Швейцария например. Възможности - бол.
За мен този случай не е в класация крайна нужда по никакъв начин.

# 6
 • Montreal
 • Мнения: 966
Аман от всеразбиращи и назидателни бре...
Наясно съм с работата във Франция, Америка, Китай, Русия, Патагония. Който желае - работи и намира начини, който не желае - не намира. Стига с тези инсинуации, след като става въпрос за преживяване там при поето лечение.
Не ми излизай с номера, че бащата бил принуден да работи в България. Ако трябва, ще се хване строителен работник в Швейцария например. Възможности - бол.
За мен този случай не е в класация крайна нужда по никакъв начин.

Надявам се да не изпаднеш в това положение. Явно не си си подала носа от България. Без работна виза или легална емиграсия НЯМА РАБОТА. Може да се намери работа на черно/нелегално/, но е доста трудно и несигурно. Така че ако обичаш не съди без да имаш идея за какво става дума.

п.п. възможности бол - майката да вземе една шапка и да проси пред метрото  Thinking Thinking Thinking. ама май и за това се иска разрешително та не знам дали е осъществимо

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 07:05 от mariane

# 7
 • София
 • Мнения: 60
За теб този случай може да е в каквато си искаш класация. Това не ме вълнува особено.

Но, че не си наясно с нищо, се вижда отдалеч.  Последен опит да ти обясня колко не си права: Ако хванат бащата, че работи нелегално (а легално НЯМА право да работи), изхвърлят и него, и семейството му от държавата, чиито закони е нарушил. Без значение заради лечение ли е престъпил закона или по други причини.

# 8
 • София
 • Мнения: 899
Както казах, има и други държави, в които би могъл да работи.
В Обединените арабски емирства винаги има нужда от обслужващ персонал с много прилични заплати и поето жилище.

# 9
 • по пътя на светлината
 • Мнения: 2 291
Разбира се,че НИЕ ,няма да помогнем.......ще ме извините за израза,но при НАС всичко се получава с клизма......Като допълнение към това да подчертая и отношението на Гайдарски към децата одобрени за лечение в чужбина и добре ,че го дадоха в ефир та да подпише за получаването на предназначените средства от държавата за трансплантацията на Божидара и лечението на другите деца.Докато повечето разсъждаваме по нетолерантен начин,ще ни мачкат както си знаят......правим голяма услуга на някои политически личности.

# 10
 • София
 • Мнения: 899
Глупости.

# 11
 • по пътя на светлината
 • Мнения: 2 291
Естествено....,за хора които са далече от тези проблеми и не са свидетели на агонията на боледуващите деца и премеждията,които трябва да преодолеят родителите,докато някой благоволи да си свърши работата......много жалко........

# 12
 • DE
 • Мнения: 969
Аз пък се чудя, ти какво правиш в тая тема?
Като не ти харесва и не смяташ да помагаш, не пиши, не чети.
Това е въпрос на избор и никой не те кара насила.
Както каза една съфорумка - "Дано не ти се случи такова нещо"!

# 13
 • Германия
 • Мнения: 7 606
Аз мисля, че се прекалява.
Има деца, които не могат да си поемат лечението и на тях се помага и трябва да се помага по всеки възможен начин. При условие, че тези хора имат визи, легитимно се намират във Франция, нещо повече, ФРАНЦИЯ им поема лечението, единият от двамата може да работи за доста повече пари от 1800 на месец.
Не виждам причина за дарение в този случай. На мен ми звучи като "платете ми квартирата и храната" ей така, да видим дали ще стане.
Ако ли не - има банков кредит.

WOW. По zлобен коментар не бях 4ела отдавна.
Моли се НИКОГА да не попаднеШ в такава ситуация, никога.

# 14
 • София
 • Мнения: 899
Хм, сигурно е злобен.
А вие всичките какво правите в тази тема? Мен ли одумвате? Дадохте ли някой лев вече?

И сега на въпроса. Защо тези хора сами не пишат във форума и не търсят лично помощ? Защо тук има някакви хипотетични защитници на хипотетична направо ситуация. Защо изведнъж се решава, че не, виждаш ли, никакъв шанс те да работят във Франция или където и да било, за да се изхранват просто.

Те какво, тук на помощи ли живеят? Защо изведнъж и откъде най-вече изскочи тезата, че не можели да теглят кредит, защото нямали били имущество? А защо го нямат, ако това е вярно? На практика 97% от населението на България имат жилища, а 3% обхващат в повечето случаи циганската прослойка.

Толкова неясно изложение не съм чела, затова пък с огромни червени букви и цифри е дадена сметка за дарения...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт