Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 ян. 2008, 18:57 ч.

За да МОЖЕ 6-месечната НАТАЛИЯ да ВИЖДА!

 • 804
 • 9
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 908
"6-месечната Наталия Димитрова от София е родена с много рядък дефект – абулбия (липса на очна ябълка) на лявото оченце. Подобно заболяване се среща едва при едно на 100 000 новородени. В 2/3 от случаите на деца с такава аномалия съществуват и други съпътстващи болести.
За щастие, досега при Наталка не са открити допълнителни здравословни проблеми.

За да се избегне деформация на главата при растежа, е необходимо да й бъде поставена очна протеза или вид имплант. Подходът в лечението зависи от много фактори, един от които е дали детето вижда светлина с увреденото око или не.
В Англия и САЩ поставянето на имплантат започва още от шестата седмица след раждането и до 2-годишна възраст протезите периодично се подменят, докато засегнатото око достигне размера на здравото. Тогава вече може да се постави изкуствено око.

Наталка е на близо 26 седмици, но лечението й все още не е започнало...


На 11 октомври 2007 год., преди 3 месеца, Комисия за лечение в чужбина одобрява молбата на родителите за лечение в чужбина и насочва документите към Център „Фонд за лечение на деца” за финансиране.
Д-р Добрев, директор на ЦФЛД настоява операцията да бъде извършена от д-р Кръстинова – известен специалист по лицева, пластична и реконструктивна хирургия във Франция, но досега лекарката не е изпратила оферта.

Виждайки, че губят ценно време в бездействие, родителите се обръщат и към Moorfields Eye Hospital в Лондон, Англия. Лондонската клиника е специализирана по микрофталмия и анофталмия и е единствена в Европа със собствени патенти за протези.
Dr Nicola Ragge отговаря веднага и представя оферта за лечение на Наталия на 19 ноември 2007 год. (можете да я прочетете тук)
В офертата са включени и процедури (ултразвук на бъбреци и хромозомни тестове), които няма да бъдат извършвани, защото вече са правени тук.
Така цената за първата консултация, лечение и престой в Moorfields Eye Hospital намалява и ще е не повече от 5 000 британски паунда или 14 600 лв. До 2-годишната си възраст, Наталка трябва посети клиниката още 5 пъти.

Родителите предават единствената до момента оферта в Център „Фонд за лечение на деца”.
От 20 ноември до днес, почти два месеца, не са получили отговор от фонда.

А Наталка расте... Майка й и баща й не могат да чакат повече. Те бездруго са забавили сериозно лечението на момиченцето в чакане държавата да се погрижи за едно от децата си.

Затова се обръщат за помощ към всички нас, за които детският живот и здраве не са поредната досадна папка на бюрото, а истински смисъл на съществуването ни."


Дарителска сметка в лева:

Наталия Викторова Димитрова
ProCredit Bank
IBAN: BG10PRCB92301021293717
SWIFT BIC: PRCBBGSF


За повече информация: http://www.save-darina.org/content/view/314/1/

# 1
 • Варна
 • Мнения: 908
Набрани средства до момента:

2 200.00 BGN

# 2
 • Варна
 • Мнения: 908
Вече можете да помогнете и на Наталка, като изпратите SMS!

Изпратете SMS с текст DMS natalia на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL и Vivatel).

За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1.20 лв. с ДДС.

Важно! Абонатите на МТел не могат да използват този начин за даряване. Само абонатите на Глобул и Вивател имат тази възможност.

# 3
 • София, Западен парк
 • Мнения: 113
И аз ще се включа...всеки заслужава шанс  Cry

# 4
 • Мнения: 6 194
Ще изпращам редовно смс за детенцето!

# 5
 • Мнения: 292
Изпратих  Peace
Дано малкото слънце се оправи. Praynig

# 6
 • Мнения: 1 312
 Peace
За нея ли даваха снощи репортаж по НТВ?
Видях,че става дума за детенце,което не вижда,но нито името чух,нито нищо.
Малкото летеше край мен.

# 7
 • Мнения: 1 877
Добре е ,че може да се изпрати DMS , дано повече хора се включат!

# 8
# 9
 • Варна
 • Мнения: 908
 "Наталка заминава за Лондон     
Written by Деси Хурмузова   
сряда, 20 февруари 2008
На 26 февруари, 148 дни след подаването на молба за подпомагане на спешното й лечение, Наталка ще замине за Moorfields Eye Hospital в Лондон.
Общественият съвет към Център „Фонд за лечение на деца” взе решение за финансиране на първата от серия процедури по имплантиране на протеза на Наталия на заседанието си на 5 февруари 2008 год., но едва днес родителите ще подпишат декларация за отпускането на средствата.

ЦФЛД ще финансира само лечебните дейности и самолетните билети на бебето и майката, но не и престоя им в Лондон. Това наложи да се търси съдействието на българското посолство в Лондон, където семейството да отседне, докато текат изследванията на Наталия.
Благодарим на проф. Иван Черноземски за загрижеността и на министър Ивайло Калфин за бързата реакция и съдействие!

Благодарим от сърце на всички приятели на "Спаси, дари на...", които дариха Наталка с любов и безрезервна подкрепа!

Средствата, събрани до момента - 3 298 лв., според договора с ПроКредит Банк също не могат да се използват за престой, затова остават за следващия преглед в клиниката. Датата за второто посещение вече е фиксирана – 17 април.
До втората си годинка Наталия трябва да посети Moorfields Eye Hospital 8-9 пъти.

Пожелаваме успех на малката красавица и дано забавянето не се отрази на здравето й!

Благодарим!"

http://www.save-darina.org/content/view/359/1/

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт