Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сопот

Мнения: 236
В понеделник по Бон апети даваха страхотна рацепта с телешко.Аз съм се пробвала веднъж  с телешко варено,но не стана и от тогава телешкото все го прескачам,въпреки,че много го обичаме.Та реших да пробвам рецептата и наистина стана страхотна,само където месото не беше достатъчно крехко (да не кажа никак).Та вариантите са 2-или месото не е било прясно или нещо аз не съм направила правилно (уж спазвах всичко точно,даже и както обясни Звездев го нарязах напречно на мускулните влакна).
Не ми се рискува да пробвам пак следващият път пак-иска ми се поне в някаква марината да го сложа да съм сигурна,че ще стане добре месото.В готварската книга на форума не видях да има маринати за телешко,а тук съм забелязала,че има доста опитни готвачки.Помогнете....
Цитирай

София

Мнения: 5 000
В България май телешкото е говеждо и затова е жилаво.Аз затова като го готвя използвам тенджерата под налягане....
Цитирай


Мнения: 3 452
Има, има тема Smile

ето я

Тъкмо в момента готвя телешко (по-скоро кравешко  Mr. Green)
И понеже имам и аз проблем с крехкостта му, основният метод, по който го приготвям е: шол - нарязвам на малки хапки, запържвам набързо колкото да побелеят парченцата и после прехвърлям в гювеч и го забравям за доста време във фруната на не повече от 150 С. Понякога слагам и зеленчуци, понякога го оставям само на мазнина и лук с подправки, като във втория случай го сервирам с ориз.
В годината готвя 2-3 пъти телешко  Smile
Цитирай

Сопот

Мнения: 236
Следващия път ще пробвам така:чаша червено вино, соев сос, 1 изтискан лимон, черен пипер, малко нарязан лук, смачкан чесън, зехтин, пикантина. През час обръщам месото.
Много често преди да го сложа в маринатата го шпиковам с чесън, моркови, зърна черен пипер и дафинов лист.
Мерси за темичката Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.