«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ѕроблемно забремен€ване
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-171 от 171 отговора
“а искам да попитам: полипите на какво се дьлжат и по какаьв на4ин се третират(лекуват),могат ли да бьдат опасни по какаьв на4ин и ако нарастват накакво се дьлжи.Ќе знам от колко време го имам този полип но генеколожката го вид€  на ултра звук и ми го показа но не ми направи снимка а само ме пита дали друг лекар ми е казвал нещо подобно.
 “€ ми каза 4е полипа е близко до десни€ €и4ник, като каза 4е н€ма опасност за плода ако забремене€.ƒа но аз си се притесн€вам и не знам какво да прав€,защото т€ не ми предписа никакво ле4ение само ме успоко€ваше 4е при една бременност н€ма да е опасно за плода тьи като полипа е бил мек и еласти4ен и при притискане от плода н€мало опасност от нещо,да ама аз си се сьмн€вам и притесн€вам.
јко н€кои от ¬ас са имали или зна€т нещи4ко за това умол€вам ¬и споделете как е било или е все още при ¬ас.
÷итирай


ћнени€: 91
—ега аз ще ти сподел€ мо€ опит.јз имах полип около 2 см.ѕолипа може да бъде опасен за плода,каза мо€ лекар затова ми препоръча да го махна,но от друга страна може да бъде опасен за теб ,защото в много малък % може да бъде злокачесвен,но много р€дко. огато го занесох в цистологичнага лабаратори€,лекарите там б€ха очудени как до сега никои лекар не го е вид€л,за да го махнем.“ака ,че отърви се от него.
÷итирай

в јвстрийско...

ћнени€: 1 951
Ќе знам как точно стои въпроса с полипите, но при миомите има гол€мо значение къде точно се намират и какъв им е размерът. ѕри всички положени€ е най-добре да се консултираш с още един лекар. ”спех!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 718
ѕолипите по принцип е добре да се махат, консултирай се с още едни лекар.
÷итирай


ћнени€: 740
ѕотърси второ лекарско мнение. Ќа мен ми отстраниха полип миналата година.  оментара на лекар€ беше: "с този полип бременност н€ма да се получи"
 
÷итирай

Ѕългари€ - —офи€

ћнени€: 945
» на мен ми казаха,че първо тр€бва да махна полипа, после да прав€ опити за забремен€ване. “ой промен€ средата в матката, расте, секретира н€каква слуз и изобщо е ужасно. ћного лесно се маха с хистероскопи€, нищо не те боли после. Ќе е операци€, отдолу ти го изстъргват. Ќе си губи времето. ѕотърси добра клиника.
÷итирай


ћнени€: 91
ќ,да за болка не говорим изобщо.» е доста бърза процедура не повече от 10мин.”спех.
÷итирай

Ѕлизо до —офи€

ћнени€: 896
Jacque, аз също имах полип, беше гол€м около 7 мм. лекарката ми каза, че тр€бва да го махнем преди да правим опити за забремен€ване. ћахнахме го чрез хистероскопи€. ћисл€, че тр€бва да потърсиш мнение на още един лекар поне.
”спех  bouquet
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 950
ƒа се включа и аз в групата на мацките с полипи Mr. Green
»мах полип и още преди първата процудера » —» го махнахме с хистероскопи€.
÷итирай
¬4ера ходих на лакар пак и лекарката ко€то ми прави из€сн€ване в мо€ слу4аи(защото аз ве4е имам 5 спонтанни аборта, a преди 2 месеца сe оттьрвах и от  4cm-ва киста)ми каза 4е полипа е гол€м 8 мм и  каза 4е ще ми запази 4ас за операционната и ще ми изпрати писмо в кьщи (над€вам се да не 4акам прекалено дьлго)за кюртаж, защото единственната медецинска интервенци€ ко€то може да бьде в слу4а€ е тази, но се извьршвало под наркоза.ј опасността от неле4ение на полипи или по то4но т€хното навременно отстран€ване можело да доведе до нарастването им и кьрвене от т€х което водело до преканцероза.» с нарастването на полипа се увели4ава и веро€тността в % -но сьотношение от canser. “€ каза 4е полип сьс диаметър 1 см е ве4е кансерогенен и веро€тността от раково израждане е 10%, така 4е е желателно да се вземат превантивни мерки навреме.

ћоми4ета искам да ви попитам какво е това: хистероскопи€ - за което описвате.
(»звин€вам се  за запитването-но просто не сьм запозната.)
÷итирай


ћнени€: 118
«дравейте. » аз имам този проблем с полипите. ¬ четвъртък ми ги махнаха. —лед процедурата имаше слабо кървене, в петък никакво, но днес събота отново кърв€. Ќормално ли е това? »ма ли от какво да се притесн€вам?  олко дни е нормалното течение или е напълно индивидуално, все пак това си е рана.ƒокторката каза да ида чак след 10 дни на проверка. Ќе чувствам болка, но съм уплашена.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 718
’истероскопи€та е оглед на вътрешността на матката с помощта на оптичен телескоп, наречен хистероскоп. “ой може да бъде гъвкав инструмент с дебелината на молив или по-твърд, но доста по-тънък (3 мм в диаметър).

«а какво е нужна хистероскопи€та?

’истероскопи€та позвол€ва на докторът да разгледа вътрешността на матката. ’истероскопът се въвежда внимателно през вагината и шийката в матката. ѕо време на процедурата операторът може да вземе биопси€ -малко парченце от тъканта за изследване.

’истероскопи€та се използва за откриване на причината за симптоми като: необичайно кръвотечение, проблеми със забремен€ването и износване на плода и други гинекологични забол€вани€. ’истероскопи€та също може да бъде използвана за да лекуване на определени състо€ни€. »зползувайки тесни инструменти , които преминават през хистероскопа, прави възможно отстран€ването на полипи, стари сраствани€, а също и премахването на вътрематочна спирала, ко€то не може да бъде отстранена по стандартни€ начин или е счупена.


—hipolita,  нормално е, не се притесн€вай.
÷итирай


ћнени€: 118
Ѕлагодар€, Lali. Ѕ€х се шашнала тази сутрин.
÷итирай


ћнени€: 118
ќтново съм аз. ¬чера ходих на контролен преглед. Ѕеше изл€зъл и резултата от изследването на материала - доброкачествен полип. ƒокторката беше учудена как може от млада жена да се извади толкова полип. »зписа ми да пи€ 6 дни метергин и след него 10 дни оргаметрил и да отида на 3 -4 ден от редовни€ цикъл.  ажете ми нещо за оргаметрила - прочетох,че се напълн€ва от него.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 718
≈ееее, хайде сега, радвай се за резултата, за добри€т изход от ситуаци€та!!!
÷итирай


ћнени€: 1 109
chipolita добре си направила, че си ги махнала. Както ще видиш от линийката ми чакам 2-ро бебче и моя полип го откриха когато бях 11-12 седмица. След консултации с 3-4 лекари окончателно ме бяха объркали. Преди да ме прегледат казваха, че махането може да предизвика аборт, но след като видеха казваха категорично - трябва да се махне. По-малките казаха, че не ги пипат, но моя беше около 5см. При изследването се оказа, че е доброкачествен, но ако остане има голяма вероятност да предизвика инфекция и пукане на околоплодния мехух и съответно загуба на бебето. В края на краищата го махнаха и ми направиха серклаж. Надявам се това да ми помогне да износя бебчето и да нямам други проблеми до края  Praynig
Така че - според мен консултация с повече специалисти никога не е излишна, освен това по-добре преди да забременееш - след това риска е много и несъизмеримо по-голям.
« ѕоследна редакци€: сб, 02 фев 2008, 17:00 от InaD »
÷итирай

в јвстрийско...

ћнени€: 1 951
„иполита най-важното е че всичко е наред. ѕий си лекарствата и не се тревожи повече.

»на успех и на теб  Very Happy
÷итирай


ћнени€: 118
Ѕлагодар€ на всички, които ми отговориха. –адвам се, че резултата е добър.bouquet
÷итирай


ћнени€: 1 248
» от мен един глупав въпрос,ако може-слага ли се упойка при хистероскопи€та и кюртажа?ћерси bouquet
÷итирай

в јвстрийско...

ћнени€: 1 951
Ќе е глупав въпроса. ƒа, с упойка се иzвърЎва процедурата  Very Happy
÷итирай


ћнени€: 118
Ќа мен ми казаха, че здравната каса поема само местна упойка. Ќо ако искам пълна ще тр€бва да си плат€. » лекуващата ми лекарка ми препоръча пълна, защото било болезнено, а и като се имало предвид,че не съм раждала. » така си избрах пълна. Ќаправиха ми почистването с пълна упойка и нищо не усетих, а и после не ме е бол€ло.
÷итирай


ћнени€: 1 109
ћарински  благодар€, лека и на теб  bouquet

»мам чувството, че и лекарите не зна€т какво точно минава през «дравната каса. јз за пълна упойка нищо не съм плащала, но б€х постъпила в болница. »наче анестизиолога ми каза, че от лични€ лекар тр€бва да имам н€какъв формул€р, за да мине по касата.
÷итирай


ћнени€: 118
јз също б€х постъпила в болница. » именно с направлението от лични€, но това не им попречи да ми вземат 90 лв., а мо€ близка - анестезиолог - ме предупреди, че не се плаща. Ќо както и да е вече съм дала парите. ƒано всичко друго да е наред, за да не се налага да ход€ пак там.
÷итирай


ћнени€: 118
ѕак съм аз. »скам да попитам нещо, но докторката не спомена нищо за това, а и аз не се сетих да попитам. —лед като преди 13-14 дни ми махнаха полипите и вече съм добре, не кърв€ и н€мам болка, кога може да се почне със секса или тр€бва да се изчака до първи€ редовен цикъл? Ќе говорим за бебеправене, а за секс. ≈ до като го напиша ц€лата се изчервих. ooooh!
÷итирай


ћнени€: 1 109
chipolita нищо срамно не питаш. ѕо-добре лекар да ти каже, но според мен изчакай следващи€ цикъл.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 950
ѕак съм аз. »скам да попитам нещо, но докторката не спомена нищо за това, а и аз не се сетих да попитам. —лед като преди 13-14 дни ми махнаха полипите и вече съм добре, не кърв€ и н€мам болка, кога може да се почне със секса или тр€бва да се изчака до първи€ редовен цикъл? Ќе говорим за бебеправене, а за секс. ≈ до като го напиша ц€лата се изчервих. ooooh!

јко ти се чувстваш добре н€ма никакъв проблем да правиш секс Peace.
» н€ма нищо срамно да питаш Hug
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 42
ћомичета, и аз имам полип 1см. и е от 1 година. ¬ понеделник съм на преглед при друг лекар...не ми се иска да го махам оперативно, та нали след това рецидивират. Ќе тр€бва ли да се започне с отстран€ване на причината за полипа, а не със следствието.....Ќе може ли с лекарства, билки....четох, че в чужбина се пробва първо с лекарства и то хомеопати€ - Silicea (—илиций), който "изстъргва" лигавицата на матката...
÷итирай


ћнени€: 118
«дравей, tegea. ѕри мен първо се започна с лечение, но полипите се изчистиха наполовина и понеже от 3 години се опитваме да имаме бебе, а не се получава предприехме махането на полипите. Ќе знам дали съм сбъркала, но се над€вам да е правилно решението ми. ќпитай с лекарства и виж как върв€т нещата и тогава ще решиш.
÷итирай

varna

ћнени€: 181
мол€ ви за сьвет.преди 20 дена ми направиха секцио.на 15 ден получих крьвоизлив и сега лекарката ко€то ме оперира каза че имам нещо останало в матката.можело да е част от плацентата,а можело и да е сьсирек.иска да ми прави куртаж но мен много ме е страх.мол€ ви кажете н€ма ли и друг начин.много ми се сьбра-тежка операци€ с много разкъсвани€,после тежко вьзстанов€ване,а най-лошото беше,че бебенцето ми почина и дори не го вид€х.н€ма ли начин да се разбере какво е останало вьтре и да се изхвьрли,чрез лекарства.
÷итирай

в јвстрийско...

ћнени€: 1 951
—лънчице много съжал€вам за това което си прежив€ла  Hug ћога само да те посъветвам да потърсиш още едно лекарско мнение. ƒано всичко се размине без операци€  Praynig
÷итирай

—офи€

ћнени€: 9 671
мол€ ви за сьвет.преди 20 дена ми направиха секцио.на 15 ден получих крьвоизлив и сега лекарката ко€то ме оперира каза че имам нещо останало в матката.можело да е част от плацентата,а можело и да е сьсирек.иска да ми прави куртаж но мен много ме е страх.мол€ ви кажете н€ма ли и друг начин.много ми се сьбра-тежка операци€ с много разкъсвани€,после тежко вьзстанов€ване,а най-лошото беше,че бебенцето ми почина и дори не го вид€х.н€ма ли начин да се разбере какво е останало вьтре и да се изхвьрли,чрез лекарства.

 Sad ћного съжал€вам за загубата ти!
ћисл€, че щом има проблеми и се налага кюртаж потърси още едно мнение на гинеколог. ћожеш да пуснеш отделна тема, за да ти пишат повече хора. ”спех!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 718
—лънчице, съжал€вам за всичко. Crying or Very sad
 онсултирай се и с друг лекар, но най-добри€т начин за изчистване е кюртаж.
÷итирай

Orange County

ћнени€: 600
ще се включа с въпрос - и на мен ми откриха полип, док каза, че препоръчва спирала, защото спирала растежа му. чували ли сте такова нещо?
÷итирай
momicheta niakoi zabremeniaval li e sled kato sa mu otstranili polip ,mnogo me pretisniavat chyjdi interventsii Rolling Eyes
÷итирай

ћежду двата св€та.

ћнени€: 1 554
аз имах полип на шийката на матката, като ми го махнаха след 1 месец забремен€х.
÷итирай

ћежду двата св€та.

ћнени€: 1 554
при мен проблема беше че не можех да забремене€ ,като ми откриха полипа който беше доста гол€м ,лекар€ ми каза че той е проблема и че докато не се махне н€ма да зачена,така и направих махнах го и веднага след това забремен€х ,родих си едно здраво и красиво бебче ,което вече е на 3 години.
÷итирай

ѕерник

ћнени€: 149
ћомичета, какви са симптомите при полип на матката. ќт известно време имам продължително кървене извън ћ÷. ƒоктора ми изписа оргаметрил и противозачатъчни, но каза също че имам н€какво натрупване на лигавица в матката, което се нуждае от прослед€ване. ¬ъзможно ли е това да е полип.  акво всъщност представл€ват тези полипи?
÷итирай

в јвстрийско...

ћнени€: 1 951
ѕри мен н€маше симптоми (имах миома). ѕолипите са доброкачествени тумори, натрупване на лигавица.  онсултирай се с още н€кой лекар ако се притесн€ваш. ”спех!
÷итирай


ћнени€: 179
ѕреди доста години имах полип - н€маше н€какви признаци, откри го гинеколожката при профилактичен преглед. ¬еднага ми даде направление за оперативно отстран€ване, беше амбулаторно - пълна упойка, но към об€д те пускат да си отидеш. —лед около седмица тр€бваше да провер€ за резултата - дали е доброкачествен. Ѕеше. ƒоколкото разбирам, обикновено са доброкачествени. —лед това родих и н€мах проблеми със забремен€ването или раждането.
ќстанах с впечатлението, че не е н€какъв кой знае колко сериозен проблем, но пък и никой от лекарите не ми остави да реша дали да ми го премахнат оперативно или не. ѕросто казаха, че тр€бва да се махне.
÷итирай

пловдив

ћнени€: 86
здравеите момичета  Stopнека се включа и аз правих н€колко опит а инсиминаци€ но неуспешно после стигнах до икси но преди да ми извад€т фуликулите незнаино защо но прокарвих newsm78 доки се съмн€ваше че имам полип но след това каза че н€мало нищо
върнахи ми €ицеклетките и за мо€ радост забремен€х но всичко това беше кратко до 3ти€ месец newsm45
необ€снимо защо плода спр€ растежа  (съмн€вам се че това седължеше на полипа но никои не каза че го имам )след това пак инсета и без успех   сего си смених доки и се оказа че съм била права всичко се дължи на полипа дано след кото го махнат да си имаме бебенце ylinfant 
извинете че се отнесох но тр€бваше да сподел€ сн€кого bouquet
÷итирай

Somewhere

ћнени€: 133
«дравейте момичета,

и на мен ми бе открит полип, искам да ви попитам тр€бва ли да се влиза в болница за отстран€ване или ц€лата процедура се извършва в рамките на един ден
÷итирай


ћнени€: 908
здравейте,
јз имах доброкачествен полип с размер 6 мм.ƒок каза,че ако не го махна ще действа като спирала и не можем да почнем ј–“ процедурата.«атова се подложих на хистероскопи€ и за 1 месец забравих,че съм го имала.
÷итирай


ћнени€: 2 253
ѕрисъедин€вам се и аз. ѕреди месец ми откриха полип или по-скоро ми об€сниха, че това е парче от лигавицата на матката, но лекуващи€ ми отказва да го махнем /поне за сега , докато трае медикаминтозното лечение/. Ќе мога за забремене€ вече 8 месеца и см€там, че това е проблема. ј като чета вашите истории се замисл€м  още повече, че може и да съм права newsm78.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 148
«дравейте момичета,

Ќа 19.01.2010 б€х на доктор в клиниката на ўерев и забел€заха полип около 1см., но казаха че това не пречи на забремен€ване. —ъщо така казаха че е много малък, но ако не успе€ до 6 месеца ще го махнат за да са сигурни че това не е проблем... ѕреди малко се зачетох в една друга тема и се зачудих дали това не е по-сериозно от това което ми каза докторката.  ато вс€ка жена искам да забремене€ веднага, а това е 3-ти месец с опити и се чуд€ какво да прав€ сега.

ƒали пак да ход€ на друг доктор или да чакам?

»скам да ви помол€ да споделите с мен колко време се пазихте след отсран€ването на полипа и в кой ден от цикъла го направихте?

Ѕлагодар€ ви  bouquet!
÷итирай


ћнени€: 740
ѕосети друг лекар, защото полипите пречат на забремен€ването. ѕремахват се с кюртаж, който се прави на 7-10 ден от цикъла, но все пак лекар си прецен€ва според индивидуалното ти състо€ние. ѕазене н€ма.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 148
ћерси Simma  Hug,

¬ече си запазих час при друг доктор за петък, но съм 17-ти ден (от около 26-29 дневен цикъл) и се чуд€ дали ще се види от нарасналата лигавица на матката  newsm78.

ѕри ўерев ми казаха че го премахват с хистероскопи€, напълно безболезнено било (и доста скъпо като гледам сега), а този кюртаж ми звучи доста по-сложна процедура.

"ѕазене н€ма" значи ли че н€ма нужда да спирам с опитите за бебенце?
÷итирай


ћнени€: 740
ƒа, може и хистероскопи€ и много ще ти кажат, че е по-добре. Ќа мен ми предложиха кюртаж, аз се съгласих, платих си само пълната упойка, свършихме за 20 мин и след час си б€х у дома. ¬ следващи€ цикъл направихме поредната инсеминаци€.
ћъката е да чакаш 10-те дни резултатите от хистологи€та.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 148
Ѕлагодар€ ти за бързите отговори Simma  bouquet!

ўе видим какво ще каже д-р.√унев в петък по въпросът. Ќа мен ми се иска да мина без кюртаж. „етох че при хистероскопи€та не се прави пълна упойка, което май е по-добре.
÷итирай


ћнени€: 1
«дравей дами, за първи път се вклювам във форум и изобщо за първи път пиша. “ърсих много информаци€ за проблема ми полип на матката, защото от откриването до направената преди две седмици хистероскопи€ смених трима доктори и три различни начина на лечени€. ƒо колкото се информирах най-добри€ начин за отстран€ването е хистероскопи€та, а не кюретажа. ѕо безболезнено и по щад€що е, а най-вече при тази процудера се прави и оглед на вътрешността. ¬сички искаме едно - да имаме бебе, но както ми казаха и тримата специалисти - полипа, който при мен беше 1 см може да попречи за това. «атова се подложих на оперативната хостероскопи€ преди 2 седмици. ѕроцедурата беше много бърза, с пълна упойка и след н€колко часа дори можех да се прибера сама с кола.
»скам да попитам тези, които са минали тази процедура с какви медикаменти са продължили лечението си след това? »мали ли са н€каква хормонална терапи€ за предотврат€ване на рецидив на полипа?
÷итирай

в јвстрийско...

ћнени€: 1 951
Ќа мен не са ми предписвали никакви лекарства след операци€та. ”спех!
÷итирай


ћнени€: 17
» на мен ми откриха полип на матката.—имптомите ми б€ха силно кървене по време на цикъл,н€колко пъти изобщо липсваше такъв,н€какво междинно кървене и т.н.’одих при доц.—тойков в ѕлевен и той каза,че ще го махне с хистероскопи€,успокои ме,но аз пак се притесн€вам.—ъщо така ми каза,че полипа пречи на забремен€ването,а аз искам второ детенце.»нтересното е,че каза да отида през 1-и€ или 2-и€ ден от менструаци€та,а прочетох по нагоре ,че на една Ѕ√ мама са и казали след цикъл.“ова ме учуди малко.“ова е ,дано мине по бързо,че съм силно притеснена.
÷итирай


ћнени€: 184
«дравей дами, за първи път се вклювам във форум и изобщо за първи път пиша. “ърсих много информаци€ за проблема ми полип на матката, защото от откриването до направената преди две седмици хистероскопи€ смених трима доктори и три различни начина на лечени€. ƒо колкото се информирах най-добри€ начин за отстран€ването е хистероскопи€та, а не кюретажа. ѕо безболезнено и по щад€що е, а най-вече при тази процудера се прави и оглед на вътрешността. ¬сички искаме едно - да имаме бебе, но както ми казаха и тримата специалисти - полипа, който при мен беше 1 см може да попречи за това. «атова се подложих на оперативната хостероскопи€ преди 2 седмици. ѕроцедурата беше много бърза, с пълна упойка и след н€колко часа дори можех да се прибера сама с кола.
»скам да попитам тези, които са минали тази процедура с какви медикаменти са продължили лечението си след това? »мали ли са н€каква хормонална терапи€ за предотврат€ване на рецидив на полипа?

mila, при мен премахнаха полип с хистероскопи€ на 29.01.2009, без никакво последващо ечение през май 2009 вече б€х бременна. ѕреди това почти една година търсихме причината за незабремен€ването. Ќаистина хистероскопи€та е най-щад€щи€ начин за премахване на полип.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 148
«дравейте момичета  Hug!

ѕисах ви преди време за това, че ми откриха полип минали€т месец и ми казаха че н€ма проблем да забремене€ и след това да се премехне. » се оказаха прави  Very Happy, вид€хме плодно сакче  Love и сега съм най-щастливата жена на света   Very Happy. Ѕ€х решила този месец и аз да ход€ да го махна този полип, но Ѕог реши друго и съм му бекрайно благодарна  Praynig!

”спех на всички  bouquet!
÷итирай


ћнени€: 11
«дравейте момичета, има ли н€кой от ¬арна на който са му махали полипи? —поделете кой ви ги откри и при кого правихте тази манипулаци€, защото при мен двама казват различни мнени€ - че имам и тр€бва веднага да се махнат и че н€мам, та се чуд€ при кого да отида за да съм сигурна!  #Crazy ≈дини€т гинеколог ми каза дори, че след като ми ги махнат тр€бва да прав€ опити за забремен€ване, защото ако се наложи втори кюретаж (а то най-веро€тно щ€ло, защото рецидивирали) ставало опасно след това да се забременее. ј аз не съм раждала още.
Sad Ќаправо се чуд€ какво да прав€ и на кого да се довер€, мол€ споделете ваши€ опит.
÷итирай

–усе

ћнени€: 850
здравейте момичета и от мен нека и аз кажа за мо€ полип
ѕрез октомврищ€хме да почнем процедура по инвитро но ми откриха кистичка и се наложи да пи€ един месец противозачатачни,тъкмо се отървах от не€ и хоп полип на матката и тогава доктора ми предложи хистероскопи€ като ми об€сни че това е по добри€ вариант от кюртажа тъй като може да се огледа хубаво матката а при кюртажа се действа на тъмно и така декември направихме хистероскопи€та и от €нуари ми започна стимулаци€та по инвитрото което приключи с положителен резултат.“огава доктора ми беше казал че по принцип не пречи полипа за забремен€ване но в н€кой случай може да притисне ембриона.—лед хистероскопи€та пих една седмица един лек антибиотик за по сигурно и това е.ƒано съм помогнала bouquet
÷итирай

—офи€

ћнени€: 184
Ќа мен ми откриха полип в кра€ на октомври миналата година, точно преди инсеменаци€, който докторът отмени именно заради полипа. Ѕеше категоричен, че това образувание пречи на имплантаци€та и поради тази причина не мога да забремене€ вече толкова време, други прични н€ма досега открити... сега обаче разбирам, че има момичета, които са забременели с полип. —транна работа...

ѕрез ноември ми отстраниха полипа, но след това имахме 4 месеца въздържание от секс заради медицински проблем при мъжа ми. —ега де факто ще ни е първи€т месец опити след хистероскопи€та. ƒа видим...
÷итирай


ћнени€: 38
ћомичета, вижте какво чудно излекуване е станало при  kokonut и то без операци€!

   http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=471715.msg14152672#msg14152672
÷итирай


ћнени€: 11
ћомичета, вижте какво чудно излекуване е станало при  kokonut и то без операци€!

   http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=471715.msg14152672#msg14152672

ћда, това наистина е едно чудесно решение!  Hug ўе поразтърс€ за добри хомеопати във ¬арна...  Thinking
÷итирай

–усе

ћнени€: 850
ѕо добре не се довер€вайте толкова на хомеопати€ а се консултирайте с лекар ако наистина искате да имате бебе и то скоро
÷итирай


ћнени€: 8
«дравейте момичета.ѕостарах се да изчета ц€лата тема, но неможах да си отговор€ на въпроса-ѕри обикновен преглед от гинеколог-ще се види ли дали имам полип или не?
»мам 2 инсеминации и едно ин-витро-все неуспешни-но предполагам, че ако е имало полип и лични€т ми гиеколог и специалистите от клиниката за репродуктивни проблеми-биха вид€ли полип-ако има такъв?
јко сега отида на гинеколог-той може ли да ми каже-имам ли полип-или не?
Ѕлагодар€ ви предварително-жела€ ви лек ден.
÷итирай

–усе

ћнени€: 850
разбира се че се вижда
÷итирай


ћнени€: 3
«дравейте,
мол€ да ми кажете нормално ли е да ми махнат полип на около 20 ден от началото на цикъла, тъй като днес тр€бваше да стане (15 ден от цикъла или 8 дни след каот ми е свършил), но ме отложиха за другата седмица. ƒоколкото прочетох тр€бва да се маха след цикъла най-много до две седмици-поне така ми каза док., а днес ми каза, че може и преди цикъл 1 седмица, предни€ път ме убеждаваше, че не може,тъй като се уголем€вала матката и не се вижда или е трудно да се работи.ћного съм страхлива по отношение на ј√ - дайте съвет, за да не се наложи втори пътда ме режат.Ѕлагодар€ предварително!
÷итирай


ћнени€: 41
«дравейте! ќткриха ми три полипа при последни€ преглед през тази седмица, като преди това имах проблеми с цикъла от една година насам и аз не пих хормоните.  азаха, че не са големи под 1 см са, едини€т дори се вижда при обикновен преглед, но аз искам да попитам, тъй като първо ще пробваме медикаментозно, дали има н€кои жени, които да са се излекували така без да се стига до абразиото? » бих искала да ви попитам, дали упойката е само пълна или може и с н€каква местна да се извърши процедурата? ћного ме е страх !  Crying or Very sad
÷итирай

–усе

ћнени€: 850
lasi123   на мен ми казаха че може и местна упойка но в крайна сметка ми правиха операци€та с пълна но не се притесн€вай не е страшно
÷итирай


ћнени€: 41
ћного ти благодар€ за отговора!  bouquet
ћного съм притеснена, н€ма как !
÷итирай


ћнени€: 41
«дравейте отново !
»скам да ви питам - има ли н€кой, който да си е излекувал полипите с дуфастон ?   »ли по н€какъв друг начин - само да не е операционно ? 
÷итирай

–усе

ћнени€: 850
lasi123  това не е точно операци€ и немисл€ че ако имаше друг начин доктора н€маше да ти каже.» аз б€х много уплашена но в крайна сметка всичко мина за часове така че не се страхувай Hug
÷итирай


ћнени€: 371
«дравейте,
ѕреди около месец ми откриха полип на лигавицата на матката. Ѕихте ли ми препоръчали добър гинеколог за да го премахне, от —офи€ или ѕловдив. ѕредварително ¬и благодар€ bouquet
÷итирай


ћнени€: 3
ќтносно полипа - почти на кра€ на лечението с хомеопати€ съм. ўе пиша след време какъв е резултата от хомеопати€та. ѕи€ хом. капки, но не всеки ден-по схема.
÷итирай


ћнени€: 41
ј махнаха ли ти го ? ѕравиха ли ти кюретаж ?
÷итирай


ћнени€: 3
«дравейте, за съжаление с хомеопати€та нищо не стана Mad д-р јлександър - хомеопат ми беше дал хом. капки по схема, но при мен нещата не се получиха. “олкова се над€вах да се размина от оперативни€ път.
¬чера ми махнаха полипа по хирургичен път - често казано мен ме е страх от ј√ преглед.
«а мен е най-големи€ кошмар да отида на такъв лекар-много ме е страх. —амата процедура за махане на полипа - абразио става с пълна упойка и въобще не се усеща болка,както и след това, малко некомфортно ми е днес и имам леки болки като при цикъл.ћоже да се каже, че все едно нищо не се е случило.
ѕри мен полипа беше гол€м, беше 1 см. преди 2 месеца, а сега беше около 3 (може би) Ќ€мах избор да не го махна-само дето отлагах. “ака че по-добре го махайте- важното е всичко след това да е нормално и да не се по€ви отново.ўе си чакам резултатите от изследването на сами€ полип - много се над€вам всичко да е наред!!!
ѕќ∆≈Ћј¬јћ ¬» ”—ѕ≈’ Ќј ¬—»„ » ¬ ћќ…“ќ ѕќЋќ∆≈Ќ»≈-Ќј…-»— –≈Ќќ!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6
«дравейте момичета,
мо€та майка имаше полип, който и отстраниха преди година. —ега иска да отиде на контролен преглед по здравната каса, за да види дали н€ма нов. Ѕихте ли ми препоръчали добър лекар, за да € запиша при него.
÷итирай


ћнени€: 118
ƒоц “юфекчиева - преглежда понеделник и ср€да в частни€т и кабинет на бул. ¬итоша 51
÷итирай

малък град

ћнени€: 2
«дравейте мили момичета.
Ќова съм но на 14 юни ми махнаха полип доста гол€м /оперативно/ т.е пълна упойка с лек кюртаж.»мам 7 дни болничен,но ще си остана в къщи още 1 седмица неплатена.така съм решила.
Ќе се плашете от нищо.по време на операцийката нищо не усетих приспаха ме и се събудих на леглото.Ѕ€х зашеметена за 10 минути и след това се оправих.«начи ц€лата процедура продължила 4 мин.от 9.20 до 10.20 часа аз вече си говорих нормално.докато другите ,които правиха аборти по 2 ч не можаха да се възстанов€т.
—ега чакам резултатите от изследвани€та.
”пойката всъщност е била местна т.е пак във вената като пълната но си зашеметен 10 20 минути.
н
Ќе се плашете от нищо!≈ после боли малко ,като се порежите не ви ли боли?
јз правих манипулаци€та в “ърговище ,защото съм от ѕопово.
 ойто има нека отиде и го премахне!“ова е мо€т съвет! олкото по -навреме,толкова по-добре!!
ѕожелавам ви успех и н€ма нищо страшно по време на операцийката!
÷итирай


ћнени€: 23
Kое е най-добре да се направи лапароскопи€ или хистероскопи€ Sad
÷итирай

от село

ћнени€: 12 241
Kое е най-добре да се направи лапароскопи€ или хистероскопи€ Sad
“е се прав€т за различни работи, зависи на теб какъв ти е проблема.
÷итирай


ћнени€: 1 248
Kое е най-добре да се направи лапароскопи€ или хистероскопи€ Sad
јко говорим за полипи, аз бих казаха хистероскопи€, има диагностична и оперативна такава  Peace
÷итирай


ћнени€: 23
«а съмнение за полипи,eндометриоза и миома?Ќезнам хистероскопи€та дали ще помогне и за др-те.јко направ€ лапаро н€ма ли да ми навреди тъй ката несъм раждала немога да се усмел€
÷итирай


ћнени€: 1 248
ƒеси, този въпрос така както си го формулирала го задай на гинеколога ти Peace
÷итирай


ћнени€: 23
ƒа то друг начин н€ма.¬се пак тр€бва изследвани€ за тумарни маркери,хормони.ћс за съвета
÷итирай


ћнени€: 41
ѕи€ пети месец дуфастон, заради кафеникави прокърв€вани€ извън цикъла и полипи - два в матката и един на канала. ѕри предпоследни€ преглед лекар€т ми каза, че всичко се е изчистило, а и н€мах течени€! Ќо сега пети€ месец имах кафеникаво течение петнадесети ден - шестнадесети ден от менструаци€та и ходих пак на лекар. —ъщи€т лекар рече, че вижда отново полип на канала??? »мам да си допи€ дуфастона до 19 август и го спирам. ѕи€ го от 5-25 ден в месеца. —ега незнам какво да прав€. ƒоверих се на колежките, които ми казаха, че за да ми спре течението да си прав€ дамски душ със смрадлика и сода. “ака и направих. “ечението спр€ на втори€ ден, откакто почнах промивките, като втори€ път имах един гол€м съсирек, който може да е бил и полипа, защото лекар€ каза, че ако течението не спре до шестнадесети€ ден от цикъла ще тр€бва да се прави абразио. Ѕ€х изплашена и сега вече незнам дали съм болна или здрава??? »мам ли полипи в матката или са се излекували ? ƒа прав€ ли абразиото или не е нужно, тъй като не съм раждала? ћинали€т месец хвърлих 80 лева по доктори и нищо смислен от 5 минутен преглед и думите, щом н€маш течение не прави абразио. ’одих при трима за мнение. ¬ече н€мам пари и нерви. —трахувам се как ли ще съм този месец !!!  акво да очаквам - н€мам вече пари за хвърл€не на в€търа. ѕоследни€ лекар не пожела да ме види на вагинални€ ехограф, защото било опасно - имало облъчване  ooooh! —амо преглед със спекула и опипване на корема на кошетката !  ≈дна лекарка каза, че нанераждали жени било опасно да се прави абразио, защото можело после да н€мам деца, а аз съм на 29 години и никога не съм правила опит! Ќ»кой не се заема да ме лекува !  ! ”морих се !

ох, да допълн€, че колежките ми казаха да вземам и витамин це 15 дни от 500 мг и аз го прав€ ! ўе се лекувам по бабешките методи вече !
÷итирай

гр. ѕловдив

ћнени€: 543
ѕолип на матката може да е причина да не забременееш, така че не си прави шеги с разни промивки. ћахала съм един и същ полип н€колко пъти,полипът не беше вътре в матката, първи€т път беше амбулаторно, защото не беше гол€мо столчето, след това с абразио но това не е пълно остъргване на матката та да се притесн€ваш толкова , под упойка си и се премахва само полипа, след това се дава материала за изследване хистологично което излиза за 10 дни.
’истеро скопи€ (оглед на матката )  правих октомври миналата година, имах и там едно полип че което беше премахнато. ѕотърси мнение от доктор който се занимава с стерилитет, те ще зна€т как да под ход€т в тво€т случай.

пп. никога не съм имала кървене, даже цикъла ми ставаше по оскъден, така че това не е оправдание от страна на лекар€ че не прави абразио.
« ѕоследна редакци€: пн, 16 авг 2010, 17:28 от velka. »
÷итирай


ћнени€: 41
Ќасочете ме към лекар по здравна каса, че вече ще се побъркам и незнам къде да отида, само ми вземат парите и ей така ме остав€т !  newsm78
÷итирай

–усе

ћнени€: 850
 lasi123  аз съм правила хистероскопи€ преди инвитрото и сега съм бременна,и аз имах същите притеснени€ отосно престъргването но доктора ми разсе€ всички съмнени€ след като ми об€сни подробно метода по който се маха полипа ,така че не отлагай а направи хистероскопи€та и недей се лекува по бабешки наистина пон€кога помага но не винаги
÷итирай


ћнени€: 23
Ќа мен ми ги предписаха за спиране кръвотечението ама ефекта  беше времеменен.Ќј напълн€ването майната му има по лоши неща като тези angry
÷итирай


ћнени€: 91
преди 2 години при преглед доктора ми се усъмни за наличие на полип на матката - но аз като н€кои от вас се уплаших малко и още не съм отишла. не съм раждала и и се двоум€. може би бъркам.
÷итирай


ћнени€: 41
Ќа колко години си аморекс ?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 056
¬ъзможно ли е от полип да се слабее? «абел€зали ли сте?
ѕредстои ми махане на полип чрез хистероскопи€ и €вно съм си го носила месеци  Rolling Eyes ѕо принцип съм слаба, но се хран€ редовно и по много, обаче в последните месеци слабе€ въпреки редовното хранене и се питам дали това не е била причината  Thinking «ащото други здравословни проблеми н€мам.
ƒруго, което ме интересува - поема ли се от «дравната каса тази интервенци€ или се заплаща и колко? Ќай-веро€тно за ћайчин дом ще става въпрос.
÷итирай


ћнени€: 579
—ъс сигурност не се слабее от полипа. —ъщо имах полип, пък не съм слаба Smile
ћахнаха ми го с хистероскопи€.
Ќе съм имала никакви симптоми за полипа, като изключим незабремен€ване...
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 056
Ѕолнични полагат ли се след хистероскопи€та?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 184
—ъс сигурност се полагат болнични, но не си спомн€ма колко дни б€ха. » на 90% съм сигурна, че се поема от касата.
÷итирай


ћнени€: 579
ѕолагат се болнични. ѕравих лапаро с хистеро и се полагат 30 дни. ћисл€, че и само хистеро да правиш пак са 30 дни.
÷итирай


ћнени€: 27
ѕривет и от мен. Ѕ€х на годишен профилактичен преглед от службата и гинеколожката се усъмни за полип. »скам да се заема сериозно с това нещо /да го махам с хистероскопи€/ и за това търс€ съвет - ко€ клиника бихте ми препоръчали и кой доктор да търс€?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 184
ѕривет и от мен. Ѕ€х на годишен профилактичен преглед от службата и гинеколожката се усъмни за полип. »скам да се заема сериозно с това нещо /да го махам с хистероскопи€/ и за това търс€ съвет - ко€ клиника бихте ми препоръчали и кой доктор да търс€?

јз го махах в Ўейново. ƒ-р ѕламен ƒимов. Ќќ предполагам и на други места се справ€т, не е толкова сложна манипулаци€ Smile

”пех.
÷итирай

Ќа 8ми€ етаж

ћнени€: 233
«дравейте,
ѕрисъедин€вам се и аз. ћного съм притеснена. ¬ ср€да ми правиха цветна снимка за установ€ване на състо€нието на тръбите и ............... ново 20- тръбите наред, но има гол€м овален полип в матката. ¬чера- петък ми правиха пробно абразио. Ћекарката каза, че съм имала разрастване на маточната лигавица и, че го е отстранила, но са пратили материал за хистологи€. ћного ме е страх да не е злокачествен.....  аза ми, че е бел гол€м и с много правилна форма. ћол€, споделете опит, притеснена съм и ме е страх. Crying or Very sad Crying or Very sad Ќай- важното е, че н€мах никакви симптоми- нито кръвотечени€, нито болка, нито б€ло течение, а последната цитонамазка от минали€ месец е пап 1.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 056
«дравейте,
ѕрисъедин€вам се и аз. ћного съм притеснена. ¬ ср€да ми правиха цветна снимка за установ€ване на състо€нието на тръбите и ............... ново 20- тръбите наред, но има гол€м овален полип в матката. ¬чера- петък ми правиха пробно абразио. Ћекарката каза, че съм имала разрастване на маточната лигавица и, че го е отстранила, но са пратили материал за хистологи€. ћного ме е страх да не е злокачествен.....  аза ми, че е бел гол€м и с много правилна форма. ћол€, споделете опит, притеснена съм и ме е страх. Crying or Very sad Crying or Very sad Ќай- важното е, че н€мах никакви симптоми- нито кръвотечени€, нито болка, нито б€ло течение, а последната цитонамазка от минали€ месец е пап 1.

ѕолипите обикновено са доброкачествени, тъй че спокойно изчакай резултата  Peace ќще повече щом си н€мала симптоми, значи сигурно не е отдавна полипът.
„етох, че цитонамазката не дава €снота по отношение на ендометриума на матката, т.е. това, че е ѕјѕ 1 си е за шийката на матката само резултат. ѕиша го не за да те тревожа, просто доста прочетох, защото мен ме оставиха на изчакване 1-2 цикъла, въпреки съмение за полипи. » аз имам н€какви удебел€вани€, които тр€бва да се прослед€т и ми е много непри€тно това изчакване, ама какво да се прави...
÷итирай


ћнени€: 91
днес ми махнаха два полипа - казвам ви нищо особено като манипулация - единственото е упойката, от която се излиза лесно за около 2 часа напълно. не страхувайте, а отивайте навреме. самия полип е доброкачествен, но не се знае успоредно с него какво може да се случи.
÷итирай

Ќа 8ми€ етаж

ћнени€: 233
Ѕлагодар€ за отговорите, днес говорих с гинеколожката, ко€то ми махна полипа. “€ не е никак притеснена. » аз вече съм по- спокойна.  Hug Hug
÷итирай

Ќа 8ми€ етаж

ћнени€: 233
ћомичета, днес си взех резултата от хистологи€та- пише "аденоматозен полип от ендометриалната лигавица". ћисл€, че съм на €сно какво значи, но вес пак мол€ за консулт от вас.  Hug Hug
÷итирай


ћнени€: 10
«дравейте момичета,

»скам да ви благодар€, че сте коментирали и обсъждали тази тема във форума, тъй като от вас научих много повече неща за полипите на матката отколкото от УразговорливитеФ доктори и сестри. ƒа си доктор е хуманно, но не знам къде по път€ на професи€та се губи професионалното. ¬€рно, че напрежението им е огромно, че е трудно, че пациентите са хил€ди, но въпреки всичко, щом си поел клетва не тр€бва да губиш човешкото отношение. Ќе одобр€вам дезинформираността, относно състо€нието на човек, всеки пациент е отделен сам за себе си и заслужава да се запознае с всички аспекти на своето забол€ване, независимо дали е обикновена настинка или сериозно забол€ване.
 акто и да е, отплеснах се много. ¬инаги съм се възмущавала от нелюбезното отношение на служителите, в каквато и да е област.
¬ъпросът ми беше за полипите. ѕреди една седмица при вторичен гинекологичен преглед ми казаха, че имам полипи на матката. “олкова се уплаших. ƒокторът ми обесни, че не е нищо особено. ќт какво се образувало? ћи, образува си се без причина.  ак се премахва, опасно ли е?ћи, в болница, не е опасно, маха се с абразио.  акво е абразио? ћи, като аборт...( до тук с об€снени€та).
 ато човек, който не е на€сно с това и не му беше об€снено като хората стресът и страхът са неизменно с теб денонощно. ќт вас научих много неща и най-важното е, че се успокоих (поне малко). Ќа всички, които им предстои премахване на полипите искам да сподел€ малко неща от сво€т опит- след всичко, което прочетох, вид€х и прежив€х- съветът ми е Ц да се ходи редовно на гинеколог, по възможност в клиника с добро оборудване, където ще могат да ви прегледат обстойно (каквото и да е- здравето е най-важно и заслужаваме най-добри€ преглед). ƒобре е да се премахват, защото полипите пречат на нормално протичащите процеси в организма, нарушават цикъла и могат да доведат до трудности при забремен€ването. ¬ъзможно е да рецидивират. ѕроцедурата по премахването им е абразио ( кюретаж), извършва се в болнични услови€ под пълна упойка ( поне при мен беше така). ѕоема се от здравната каса, като лични€т лекар тр€бва да ви издаде Ќаправление номер 7 (направление за хоспитализаци€- в 2 екземл€ра), както и кръвни изледвани€ (добре е да имате и за определ€не на кръвната група, ако не си € знаете). Ќа мен ми направиха абразиото в ћайчин ƒом, —офи€. ћалко преди да вл€за в болницата ми направиха и кардиограма. јко не сте си избрали предварително екип ( който се заплаща допълнително, нещо от пор€дъка на 700 лева) ще ви оперира дежурни€ доктор. јз лично платих само потребителска такса за постъпването в болница и потребителска такса за кръвните изледвани€ (които може да направите, в ко€то искате лаборатори€). ѕроцедурата е кратка, не повече от 10-15 мин. —лед което тр€бват около 2 часа, за да се освестите напълно от упойката. ƒобре е н€кой да има покрай вас, тъй като сте леко зашеметени. “ъй като говор€ единствено за ћайчин дом, ще сподел€ още, че е необходимо, ако желаете да си носите сво€ нощница (не че не дават, ама си е друго да си е тво€, аз не си носих....), чехли и дамски превръзки. ѕреди манипулаци€та не тр€бва да се €ли и пили каквото и да е поне 6-8 часа. ( за да не повръщате от упойката после) Ќе се пие и €де нищо минимум 2 часа след операци€та. Ќищо н€ма да помните, н€ма болка, само лека тежест ниско долу, ко€то до кра€ на ден€ отшум€ва.  ърв€х до вечерта. Ќе са ми предписвали никакви лекарства, никакъв по -специален режим, може да си ходите на работа още на други€ ден. ѕолагат ви се болнични. „ака се около 10 дни за резултати от хистологи€та, да се види този полип дали е доброкачествен или не. —ега ми предстои това- да чакам. «нам, че преобладаваща част от резултатите са положителни, но въпреки всичко притеснението си остава. “ака, че след 10 дни ще ви пиша отново.
÷итирай


ћнени€: 908
ћо€ полип го махаха с хистероскопи€,не с абразио
÷итирай


ћнени€: 118
» мо€ с хистероскопи€.
÷итирай


ћнени€: 10
ќк, аз просто разказвам за сво€т опит ако случайно на н€кой му предстои премахване на полип с абразио.
÷итирай


ћнени€: 91
 
ћо€ полип го махаха с хистероскопи€,не с абразио
а има ли разлика в двата случа€ на махане на полип - с абразио и схистероскопи€?
÷итирай

ћежду двата св€та.

ћнени€: 1 554
Aз имах 2 полипа ,едини€т е махнат 2005 година ,с месна упойка ,но след 5 години ми се по€ви отново и го махнаха с абразио ,беше с пълна упойка ,тогава ги питах ,защо едини€т път е с пълна упойка махнат а други€т път не е ,те ми отговориха ,че с абразиото се изкорен€ва коренчето на полипа и не може да се направи без упойка защото си боли много повече от други€т начин .Ќо всичко мина бързо и се над€вам да не ми се по€в€ват повече .ѕърви€т път докато си чаках резултатът се б€х побол€ла ,но после лекар€т ми каза ,че са доброкачествени тумори и да не се тревожа .
÷итирай

ћежду двата св€та.

ћнени€: 1 554
ѕърви€т ми полип беше много гол€м и наистина не можах да забремене€ ,даже заради това отидох на лекар ,доктора като го вид€ ,каза че това е причината беше 1 см и 2 мм.
Ќо 2010 забремен€х и на прегледа ми го откриха беше колкото грахово зърно ,не съм имала и с двата н€какви неразположени€ .јприл месец родих и след 3 месеца го махнах .
÷итирай


ћнени€: 17
Ќа мен също ми махнаха два полипа на матката(втори€ беше 2см) в разсто€ние на една година.» двата б€ха отстранени с хистероскопи€,н€мах никакви проблеми после.«а съжаление знам,че не е гаранци€,че н€ма пак да се по€в€т.ƒоктора ми каза,че трудно се забремен€ва,ако имаш полип,затова е добре да се махне.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6
јз също имах проблем с полипи!

¬сичко започна, когато б€х в чужбина. —илни кръвоизливи, болки в корема ниско долу! ¬ месеца имаше може би само ден два, в който н€мах кървене! » така три месеца докато се прибера в Ѕългари€ ( там н€мах възможност да посет€ лекар ). “ака се започна моето ходене по мъките. ¬ продължение на една година имах такова кървене и никой доктор в —офи€ не можа ма ми каже от какво е, а н€кои даже не искаха да ме прегледат, защото съм била в цикъл. ƒруги ми предписваха лекарства за спиране на кървенето, които изобщо не ми повли€ха.
¬ един хубав ден една при€телка ми препоръча нейни€ лекар и аз със малко съмнение ( но вече н€маше къде да отида и не знаех какво да прав€ ) се обадих и си записах час. — първи€ преглед той ми каза, че имам полипи и тр€бва да ми прав€т кюретаж. Ќаправиха го и јлелу€! Ќай- накра€ кървенето спр€! ƒо тук добре, след това изследвахме хормони, даде ми антибиотици и н€маше проблеми. ≈динствоното лошо при този доктор беше, че не можех да му разбера какво точно ми казва, защото е чужденец, а и той не об€сн€ваше много. » така вече спокойна започнах бебеправенето. Ќо уви безуспешно и вече с три спонтанни, за които отново никой нищо не ми казва и отново в търсене на лекари. ¬сички казват всичко ти е наред, н€маш проблеми, но нищо не става. ћол€ ако н€кой има контакти на добър ендокринолог да ми ги прати на лично съобщение или друг лекар за който се сетите, който може да ми помогне!

Ѕлагодар€ на всички!

 Hug
÷итирай

ћежду двата св€та.

ћнени€: 1 554
»нес влез в форума рискова бременност там ще намериш отговор на въпроса си ,много е важно правилното лечение и точната диагноза , до колкото знам в —офи€ има добри специалисти в тази област ,дано час по скоро се открие проблема и да се проведе правилното лечение ,след това всичко ще се нареди и ще можеш да износиш бебчето си до кра€ ,не се оставай на едно мнение ,потърси н€колко.
 олкото до полипа той не е причина за спонтанни€т аборт .јз съм майка ,ко€то е загубила бебе и много добре те разбирам .”спех мила  Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6
Ѕлагодар€ kroelahai!  Hug
÷итирай


ћнени€: 10
ћомичета, искам да ви попитам колко дни след отстран€ването на полипа ви дойде цикъла? Ќа мен кървенето след операци€та беше само до вечерта. Ѕез болки, без нищо.
÷итирай


ћнени€: 17
Ќа мен ми дойде нормално,когато тр€бваше.
÷итирай

ћежду двата св€та.

ћнени€: 1 554
Ќа мен ми дойде нормално,когато тр€бваше.
 
 newsm10 »  при мен беше така.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 288
ћоето хистеро го правих ¬ ўерев,останах доволна.Ќикакви проблеми и болки не съм има след това.÷икълът си ми дойде нормално.
÷итирай


ћнени€: 10
«дравейте! Ќа мен ми дойде точно на ден€, в който тр€бва, само че ме притесн€ва, че е доста обилно кръвотечението. Ќормално ли е цикълът след премахване на полип да е по-силен от обикновеното? Ќаправо се плаша
÷итирай


ћнени€: 10
«дравейте отново- понеже кръвотечението беше твърде силно направо отидох при доктора (отделно ми прилоша), каза ми, че било нормално, да не се притесн€вам. ≈дновременно с това ми излезна хистологични€ резултат: жлезист цервикален полип, жлезист ендометриален полип? Ќ€ко€ от вас имала ли е подобен резултат. ƒокторът каза, че всичко си било наред....
÷итирай


ћнени€: 118
«дравейте отново- понеже кръвотечението беше твърде силно направо отидох при доктора (отделно ми прилоша), каза ми, че било нормално, да не се притесн€вам. ≈дновременно с това ми излезна хистологични€ резултат: жлезист цервикален полип, жлезист ендометриален полип? Ќ€ко€ от вас имала ли е подобен резултат. ƒокторът каза, че всичко си било наред....
ѕри мен беше такъв. ѕърви€т път ме кюртираха след което цикъла ми беше слаб. ƒокторката твърдеше, че всичко е наред -това в Ѕлагоевград.Ќо полипа се по€ви пак и ми го махнаха с хистероскопи€ вече при доц. “юфекчиева, ко€то само ми каза: - “а€ жена сл€па ли е била.  и сега да чукам на дърво всичко е наред вече втора година.
Ќо всичко е индивидуално, не се ръководи от другите тук, а само от себе си.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 288
puholina81 ,на мен доки ми каза ,че след хистерото може да ми е по обилен цикъла.“ака ,че не се безпокой.ј и ти е казал ,че всичко е ок.”спех!
÷итирай


ћнени€: 10
ћного благодар€ за отговорите. јз се притесн€вам, защото доктора нищо не обесн€ва, колкото и да го гон€. ѕитам го какво означава това, той- ми всичко е наред.  ога да отида на преглед отново- ми за сега н€ма нужда. — ченгел да му вад€ думите.
ј и сутринта наистина ми прилоша, станах б€ла като призрак и веднага хукнах към него.
Ѕлагодар€ отново!!!!!
÷итирай

¬арна

ћнени€: 208
«дравейте! ќткриха ми полип на шийката на матката и ми издадоха направление за болница за абразио. ѕроблема е, че не знам към ко€ болница и кой лекар да се насоча! Ћекарката ми каза където искам да отида, без да ме насочи конкретно. ћного съм притеснена! јко н€кой може да ми препоръча болница и лекар във ¬арна ще му бъда много благодарна! ƒругата седмица тр€бва да направ€т операци€та, а пък аз не знам къде да отида! ћол€ помогнете!
÷итирай


ћнени€: 168
ћо€т съвет е да отидеш в специализирана ј√ клиника- напр.по стерилитет , но по-добре хистероскопи€ отколкото абразио. “ака мисл€ аз, защото при абразиото стържат на посоки и може да остане нещо , а при хистерото огледат отвътре с микроскоп и махат всичко. —ъжал€вам за ¬арна не мога да те ориентирам.јз правих мо€та хистероскопи€ в клиника ўерев в —офи€. ”спех ти жела€! bouquet
÷итирай


ћнени€: 3
«дравейте,мо€т проблем се състои в това,че при профилактичен гинекологичен преглед без оплаквани€ от мо€ страна се установи полип в матката 9мм./70мм.¬ъпросът ми е дали е възможно да се отстрани с хапчета при този размер ?ћного съм притеснена.......
÷итирай


ћнени€: 13
«дравейте!
јз също искам да попитам,само с интервенци€ ли може да се премахне полип?
 ак се премахва такъв,т.е. има ли болки,как протича една такава интервенци€?
 ъде бихте ми препоръчали специалист?
Ѕлагодар€!
÷итирай


ћнени€: 3

chipolita
≈нтусиаст


 Offline

ѕол:
ѕубликации: 84
   
Re: ѕолипи на матката
Ђ #13 —ъб., 02 ‘евр. 2008, 12:04 ї

"ќтново съм аз. ¬чера ходих на контролен преглед. Ѕеше изл€зъл и резултата от изследването на материала - доброкачествен полип. ƒокторката беше учудена как може от млада жена да се извади толкова полип. »зписа ми да пи€ 6 дни метергин и след него 10 дни оргаметрил и да отида на 3 -4 ден от редовни€ цикъл.  ажете ми нещо за оргаметрила - прочетох,че се напълн€ва от него."                      «дравейте chipolita интересувам се как протече при ¬ас лечението  с "Orgametril" имаше ли странични нежелани реакции? ѕри мен полипа все още не е отстранен с надеждата да се премахне с това лекарство,но притеснението ми ¬и е известно....
÷итирай


ћнени€: 91

chipolita
≈нтусиаст


 Offline

ѕол:
ѕубликации: 84
   
Re: ѕолипи на матката
Ђ #13 —ъб., 02 ‘евр. 2008, 12:04 ї

"ќтново съм аз. ¬чера ходих на контролен преглед. Ѕеше изл€зъл и резултата от изследването на материала - доброкачествен полип. ƒокторката беше учудена как може от млада жена да се извади толкова полип. »зписа ми да пи€ 6 дни метергин и след него 10 дни оргаметрил и да отида на 3 -4 ден от редовни€ цикъл.  ажете ми нещо за оргаметрила - прочетох,че се напълн€ва от него."                      «дравейте chipolita интересувам се как протече при ¬ас лечението  с "Orgametril" имаше ли странични нежелани реакции? ѕри мен полипа все още не е отстранен с надеждата да се премахне с това лекарство,но притеснението ми ¬и е известно....

не чакайте оргаметрил-а и други хапове да ви подействат, за такъв гол€м полип най-добре отидете да ви го махнат - полипектоми€, а не с абразио. още като се събудите от упойката ще сте забравили за полипа. с хаповете нищо н€ма да стане, освен да понарастне още малко.
÷итирай


ћнени€: 118

chipolita
≈нтусиаст


 Offline

ѕол:
ѕубликации: 84
   
Re: ѕолипи на матката
Ђ #13 —ъб., 02 ‘евр. 2008, 12:04 ї

"ќтново съм аз. ¬чера ходих на контролен преглед. Ѕеше изл€зъл и резултата от изследването на материала - доброкачествен полип. ƒокторката беше учудена как може от млада жена да се извади толкова полип. »зписа ми да пи€ 6 дни метергин и след него 10 дни оргаметрил и да отида на 3 -4 ден от редовни€ цикъл.  ажете ми нещо за оргаметрила - прочетох,че се напълн€ва от него."                      «дравейте chipolita интересувам се как протече при ¬ас лечението  с "Orgametril" имаше ли странични нежелани реакции? ѕри мен полипа все още не е отстранен с надеждата да се премахне с това лекарство,но притеснението ми ¬и е известно....
Ќито оргаметрила, нито дуфастона, с които ме трови лекарката ми помогнаха щом се стигна до хистероскопи€. Ќо вече втора година след хистероскопи€та съм екстра. ѕрепоръчвам ти да идеш при доц. “юфекчиева, но това си е мое мнение, ти си решаваш.
÷итирай


ћнени€: 3
ћного ¬и благодар€ "amorex" и " chipolita" ,наистина ме зарадвахте,че все пак има решение на този проблем  bouquet јз съм позитивно настроена и за мен е много важно една добре поставена диагноза отколкото да се кри€ зад проблема.¬ този красив празничен ден "—вети ¬алентин" жела€ на всички много здраве от мен и щастливи усмихнати дни  Hug
÷итирай


ћнени€: 245
ћомичета и аз мога да сподел€ мо€ опит по темата. Ќа мен също ми беше поставена такава диагноза и то от 2-ма водещи гинеколози. ѕолип 17 мм. ѕри направената хистероскопи€ се оказа, че не е полип, а вдлъбнатина в матката. ѕросто на монитора и вдлъбнатината и полипа се визуализират като тъмно петънце. јз съм за хистероскопи€та, защото при не€ всичко се оглежда много добре. Ќа мен беше направена корекци€ на маточната кухина. ѕравилната форма на матката също е много важна за забремен€ването Peace”спех на всички Hug
÷итирай


ћнени€: 10
«дравейте,

ѕисала съм и друг път по тази тема, сподел€йки опит при премахването на полипите на матката. ћислех, че с махането им приключват проблемите, но не. ¬ече 5 месеца, от както ми направиха абразио и махнаха 2 полипа, цикълът ми се нормализира, както винаги точен, толкова дни, колкото тр€бва, но нещото, което ме притесн€ва е, че се по€в€ва извънменструално кръвотечение.  ато леко зацапване, после малко червено, розово и накра€ изчезва. ѕродължава 3-4, до 5 макс. дни. ѕосле си идва цикълът нормално и продължава, колкото си тр€бва дни.
’одих веднъж на гинеколог, гледа ме обстойно и каза, че всичко си е нормално, н€мало нищо обезпокоително ( а ходих при добър лекар).  ървенето се по€в€ва около овулаци€та, което ме нав€ва на мисълта, че може да е от това, но никога преди това не съм имала такова кървене. всичко започна след махането на полипите. ѕреди това ми б€ха правили и изследвани€= всичко нормално, но мен това междинно кървене си ме притесн€ва.
Ќа н€ко€ от вас случвало ли се е ?
÷итирай


ћнени€: 250
 ървенето се по€в€ва около овулаци€та, което ме нав€ва на мисълта, че може да е от това, но никога преди това не съм имала такова кървене. всичко започна след махането на полипите. ѕреди това ми б€ха правили и изследвани€= всичко нормално, но мен това междинно кървене си ме притесн€ва. Ќа н€ко€ от вас случвало ли се е ?
ƒа, на мен, около овулаци€та съм имала леко кървене пон€кога. ѕила съм прогестеронови препарати по-скоро за презастраховане и малко противозачатъчни за известна почивка на €йчниците.
÷итирай


ћнени€: 2
Zdraveite i ot men! Peace
I az imam podoben problem - polip 27mm, koito prichini tolkova kryvoizlivi, che napravih anemiq. Shocked
Hodih na hilqda konsultacii i izchetoh vsichkite forumi i e qsno, che shte se podloja na histeroskopiq i az. Problema e, che sym ot Burgas i tuk ima samo edna bolnica, koqto raboti s tozi aparat i to ot dosta skoro.. Chesno kazano im nqmam doverie. Thinking
Nqmam nishto protiv da otida vyv Varna a daje i do Sofiq shte imam pyt skoro. Taka che iskam da popitam samo, koito se e podlagal na tazi manipulaciq, kyde q e izvyrshil? Molq vi, preporychaite mi nqkoit dobyr lekar ili pone nqkoq bolnica, kydeto da rabotqt i po zdravnata kasa! Praynig
÷итирай


ћнени€: 168
ѕо здравна каса не мога да ти препоръчам. јз правих мота хистероскопи€ в клиника ўерев  —офи€ при д-р —авова. ѕовече от доволна съм.
ѕѕ ћол€ пиши на кирилица!
÷итирай

London, UK

ћнени€: 24
«дравейте,н€кой махал ли е полип на матката в "јкта ћедика" в —евлиево? ѕитам защото на мен ми предстои такава интервенци€ а не знам да ли е с абразио или хистероскопи€? “ова последното го научих от вашите мнени€,не знаех ,че има такъв метод.
÷итирай

Ѕлагоевград

ћнени€: 2
«дравейте, дами! Smile
–езултатите от направените ми абразио и биопси€ са:
÷ервикална лигавица и части от аденоматозен цервикален полип с участъци на плоскоклетъчна метаплази€ на покривни€ епител.
ѕроцедурата се извърши в онкологи€та в гр. Ѕлагоевград от д-р Ѕойко “ерзийски.
—лед като получих резултатите, отидох при него, за да му ги покажа. ѕредписа ми Solcogyn и каза да отида два дни, след като ми е свършил цикълът, за да ме намаже с него, а ако и след това намазване не се махнат полипите, ще тр€бва да ги гори.
¬ нета чета, че полипи се махат чрез абразио. ¬ такъв случай за какво тр€бва да ме маже и със Solcogyn? ƒали не ме мотае поради н€каква причина?
—поделете ваши€ опит с полипите, а и с лекарите, които са ви лекували.
Ѕлагодар€ предварително! Smile Smile Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 9 671
≈, зависи какъв и къде е полипа. ћо€т го махнаха с биопси€та.  Cool ѕросто с щипката за биопси€ го махна и после го изследваха. јбразио не са ми правили. ¬еро€тно при теб ако е имало полипи вътре те са отстранени с абразиото. »наче аз лично като неспециалист, но като пациент с такива проблеми см€там "горенето" за по-надежден метод за премахване на полипи, ранички и пр...
÷итирай


ћнени€: 23
јко би могло да ви помогне като информаци€ имам правена хистероскопи€ за премахване на полипи на матката. –езулатата е евакуирани 5 полипа - със жлезиста структура. ѕреди операци€та имах страхотно тъмно зацапване или кървене преди, след цикъл и по време на овулаци€. —лед манипулаци€та всичко това изчезна. ÷икъла ми вече не е болезнен. ƒори микробиологи€та остана стерилна.
Ќо...ѕолипите можело да рецидивират. ƒано да не стане така.
ћогат да препоръчам “юфекчиева в ћƒ за хистероскопи€. ”слови€та не са добри, но съм доволна от резултата засега.
»нтересно ми беше, когато след това направих цветна снимка за пропускливост на тръбите - пропусна тръбата пред ко€то имаше полип, който е отстранен, а другата изобщо. явно и т€ е блокирана още в началото, но май не е от полип.
÷итирай

Ѕлагоевград

ћнени€: 2
„етох за хистероскопи€та, че е по-добра като резултатност от абразиото, но знам ли... ƒали съм за такава интервенци€ или не?
ƒоволна съм от д-р “ерзийски, но тъй като вече хората са толкова комерсиализирани, се притесн€вам да не би да ме забави с лечението, поради евентуално желание да изкара пари.
≈дна позната ми вкара снощи тези филми в главата. ѕреди това се б€х настроила, че днес купувам Solcogyn-а и отивам да ме маже, а сега съм много разколебана. »ска ми се да отида и при друг специалист, но е кра€ на месеца - н€ма направлени€, а ако чакам до следващата седмица, за да взема направление, изпускам момента за намазването и всичко ще се обърка още повече...
јбе, каквото има да става, да става! ќтивам и това е!
¬ажното е, че съществува този форум и че има отзивчиви хора като ¬ас, които об€сн€ват и подкреп€т безкористно! Ѕлагодар€ ¬и!  Hug bouquet
÷итирай

Bansko

ћнени€: 5
«дравейте ,момичета.ћоже  ли  н€кой  да  ми  каже  , до  колко  дни  от  началото  на  менструаци€та  могат  да  се  премахнат  полепите?  Ѕлагодар€ ¬и  предварително !
÷итирай


ћнени€: 23
ѕървите чисти дни преди овулаци€. ќт 8 до 12 ден н€къде. јз пих противозачатъчни и н€маше значение. ѕравиха ми € на 16ти ден.
÷итирай

Bansko

ћнени€: 5
ѕървите чисти дни преди овулаци€. ќт 8 до 12 ден н€къде. јз пих противозачатъчни и н€маше значение. ѕравиха ми € на 16ти ден.

Ѕлагодар€  много  за  отговора,но  аз  не  знам  какво  да  прав€,защото  тези  дни  ми  се  падат  ,когато  са  почивни.12-€т  ден  ми  е  на  7  май тогава  ще  се  чуем с  лекарката  ми.Ќе  пи€  противозачатъчни.ѕроблем  ли  е  ,ако  се  направи  след  12-€т  ден?
÷итирай


ћнени€: 23
«ависи колко е дълъг цикъла ти и кога е овулаци€та. ќпераци€та се прави преди овулаци€.  огато лигавицата нарастне пречи на манипулаци€та. јз пих противозачатъчни само в месеца на операци€та.  јко ще правиш операци€ в този цикъл можеш да ги почнеш от първи ден. »ли когато се чуете с лекарката ще уточните кое и как..
÷итирай


ћнени€: 1
«дравейте,
искам да попитам колко струва премахването на полип?
÷итирай

London, UK

ћнени€: 24
«дравейте,
искам да попитам колко струва премахването на полип?
— направление от личен лекар за преглед при гинеколог.
÷итирай

Bansko

ћнени€: 5
«дравейте,
искам да попитам колко струва премахването на полип?
— направление от личен лекар за преглед при гинеколог.аз платих  днес  само  престо€  в  болницата - 2 дни  11,60 лв
÷итирай

London, UK

ћнени€: 24
«дравейте,
искам да попитам колко струва премахването на полип?
— направление от личен лекар за преглед при гинеколог.аз платих  днес  само  престо€  в  болницата - 2 дни  11,60 лв

«ащо 2 дни? “олкова ли сто€?
јз отидох в 8 сутринта в 10 вл€зох, след 10-15 мин съм изл€зла и след около 2 часа си тръгнах.
÷итирай

Bansko

ћнени€: 5
«дравейте,
искам да попитам колко струва премахването на полип?
— направление от личен лекар за преглед при гинеколог.аз платих  днес  само  престо€  в  болницата - 2 дни  11,60 лв

«ащо 2 дни? “олкова ли сто€?
јз отидох в 8 сутринта в 10 вл€зох, след 10-15 мин съм изл€зла и след около 2 часа си тръгнах.


на  мен ми  правиха хистероскопли€  и вече  го  изискват  престо€.когато  е абразио  не  се  преспива
÷итирай

London, UK

ћнени€: 24
«дравейте,
искам да попитам колко струва премахването на полип?
— направление от личен лекар за преглед при гинеколог.аз платих  днес  само  престо€  в  болницата - 2 дни  11,60 лв

«ащо 2 дни? “олкова ли сто€?
јз отидох в 8 сутринта в 10 вл€зох, след 10-15 мин съм изл€зла и след около 2 часа си тръгнах.


на  мен ми  правиха хистероскопли€  и вече  го  изискват  престо€.когато  е абразио  не  се  преспива

јха, €сно. Ќе знаех, над€вам се да е минало всичко  успешно при теб.  Peace
÷итирай

Bansko

ћнени€: 5
«дравейте,
искам да попитам колко струва премахването на полип?
— направление от личен лекар за преглед при гинеколог.аз платих  днес  само  престо€  в  болницата - 2 дни  11,60 лв

«ащо 2 дни? “олкова ли сто€?
јз отидох в 8 сутринта в 10 вл€зох, след 10-15 мин съм изл€зла и след около 2 часа си тръгнах.


на  мен ми  правиха хистероскопли€  и вече  го  изискват  престо€.когато  е абразио  не  се  преспива

јха, €сно. Ќе знаех, над€вам се да е минало всичко  успешно при теб.  Peaceћомичета, вие  след  това  имахте  ли  чувство  за  тежест  в  стомаха,посто€нно  ли  кървехте  и  колко  дни?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 45
» аз тук с скорошна интервенци€ на 4 дни!
Ќа мен ми правиха  ќЌ»«ј÷»я » јЅ–ј«»ќ имала съм един полип и всичко е било без гол€ма кръвозагуба и не е било придружено с проблеми.
ќт тогава до сега, вече четири дена минаха , имам воднисто течение на моменти леко розовеещо.
Ќе съм на €сно дали е нормално и колко време ще продължи , от което съм притеснена.
»нтервенци€та ми € направи доц. ƒ€нкова  и мина без никакви проблеми и болки , нищо не съм усетила , освен това течение.
јко сте имали такова течение , бихте ли споделили повече как протичат нещата?
Ѕлагодар€! bouquet bouquet bouquet
÷итирай

London, UK

ћнени€: 24
» аз тук с скорошна интервенци€ на 4 дни!
Ќа мен ми правиха  ќЌ»«ј÷»я » јЅ–ј«»ќ имала съм един полип и всичко е било без гол€ма кръвозагуба и не е било придружено с проблеми.
ќт тогава до сега, вече четири дена минаха , имам воднисто течение на моменти леко розовеещо.
Ќе съм на €сно дали е нормално и колко време ще продължи , от което съм притеснена.
»нтервенци€та ми € направи доц. ƒ€нкова  и мина без никакви проблеми и болки , нищо не съм усетила , освен това течение.
јко сте имали такова течение , бихте ли споделили повече как протичат нещата?
Ѕлагодар€! bouquet bouquet bouquet
јз имах такова течение което описваш, моето продължи 3 дни и след това ми дойде цикъла. ћо€т гинеколог държеше да направи интервенци€та по време на цикъл или н€колко дни преди или н€колко дни след. —лед това цикъла ми се нормализира и съм много доволна от това, защото вече ги н€ма кръвоизливите и съсиреците който б€ха с големината на шепата ми.
÷итирай


ћнени€: 398
здравейте от мен
цикъла ми дойде преди три дни ,но днес имам големи съциреци  много се уплаших като ги вид€х ,дали може да са сигнал за полип  newsm78 ще ход€ на лекар другата седмица  и затова питам ,четох ,че тр€бва да се иде на преглед на 4,5 ден от цикъла ама така ли е или да изчакам да ми свърши и тогава да ход€.
много съм притеснена благодар€ на тези дето ще ми отговор€т.
÷итирай

London, UK

ћнени€: 24
здравейте от мен
цикъла ми дойде преди три дни ,но днес имам големи съциреци  много се уплаших като ги вид€х ,дали може да са сигнал за полип  newsm78 ще ход€ на лекар другата седмица  и затова питам ,четох ,че тр€бва да се иде на преглед на 4,5 ден от цикъла ама така ли е или да изчакам да ми свърши и тогава да ход€.
много съм притеснена благодар€ на тези дето ще ми отговор€т.
отиди на лекар когато ти свърши, не всеки съсирек е сигнал за полип. ”спех  Peace
÷итирай

¬арна

ћнени€: 181
» аз се присъедин€вам към вас... Ќе знам колко е гол€м, полип е ... »мах н€какво течение  и като отидох да вид€ се оказа и течение и полип. “ечение не съм имала от сто години! „етох, че има връзка, но се притесн€вам. «а ¬арна да ми предложите лекар?
÷итирай


ћнени€: 4
Ѕ»’“≈ Ћ» ћ»  ј«јЋ» —Ћ≈ƒ ћј’јЌ≈ Ќј ѕќЋ»ѕ » Ѕ»ќѕ—»я — ’»—“≈–ќ— ќѕ»я Ќќ–ћјЋЌќ Ћ» ≈ ƒј »ћјћ   ј–¬≈Ќ≈ 5 ƒЌ» »  ј‘я¬ќ “≈4≈Ќ»≈
÷итирай

“ам н€къде

ћнени€: 26
iv76  според мен н€ма за какво да се притесн€ваш, стига да не е  5 дни обилно кървене. ѕри мен след хистероскопи€ на полип имах слабо течение около 9 дни и цикълът ми позакъсн€. —ледващите цикли си б€ха  нормални.
÷итирай


ћнени€: 4
iv76  според мен н€ма за какво да се притесн€ваш, стига да не е  5 дни обилно кървене. ѕри мен след хистероскопи€ на полип имах слабо течение около 9 дни и цикълът ми позакъсн€. —ледващите цикли си б€ха  нормални.
÷итирай


ћнени€: 4
iv76  според мен н€ма за какво да се притесн€ваш, стига да не е  5 дни обилно кървене. ѕри мен след хистероскопи€ на полип имах слабо течение около 9 дни и цикълът ми позакъсн€. —ледващите цикли си б€ха  нормални.
[/quo н te]

благодар€
÷итирай


ћнени€: 2 465
«дравейте, момичета!
»скам да попитам, след премахване на полип с хистероскопи€, на н€ко€ от вас назначавали ли са хормонална терапи€ с цел предпазване от рецидив? ƒокторът ми е категоричен, че тр€бва да приемам орален контрацептив или да сложа хормонална спирала, защото в 99 % от случаите има рецидиви. » сега тр€бва да избирам, но ще ми е интересно да споделите предлагана ли ¬и е такава терапи€?
÷итирай

“ам н€къде

ћнени€: 26
Ќа мен не са ми споменавали за такава терапи€.
÷итирай


ћнени€: 91
и на мен не сами казвали, и доктора изобщо не спомена.
÷итирай


ћнени€: 4
«дравейте Smile Ќова съм във форума и за първи път пиша. ѕоводът е, че при последни€ ми гинекологичен преглед, лекар€т ми каза, че имам полип на ендометриума и ми изписа ќргаметрил, за да опита медикаментозно лечение, но тъй като полипът €вно не се е повли€л се налага да ми го премахне чрез кюретаж, което много ме притесн€ва. »скам да ви попитам, дали има н€какъв друг начин, например чрез други лекарства или народна медицина. —ъщо и дали премахването тр€бва да бъде непосредствено преди или след цикъл, понеже чух различни мнени€.

Ѕлагодар€ предварително!
÷итирай


ћнени€: 1 154
«дравей, не се съглас€вай на кюретаж, с това се остъргва матката. Ќа мен ми правиха хистероскопи€, много лека процедура, изр€зва се само полипа и максимално се щади организма. ѕрави се с упойка, не е болезнена и после най-много да имаш леко кървене. »зписват те още същи€ ден.

»ма значение кога се прави процедурата, но не помн€ подробности. »де€та е, че лигавицата не тр€бва да е нараснала много защото така не се вижда полипа.
÷итирай


ћнени€: 168
 amini ти е отговорила точно. ’истероскопи€та е много по ефективен метод, защото с помощта на микроскоп се оглежда ц€лата маточна кухина и се изр€зва полипа /или полипите/, докато при кюртажа се стърже на сл€по , € го уцел€т, € не. ѕрави се в първите чисти дни след цикъл , максимум до 10€ ден.
÷итирай


ћнени€: 4
Ѕлагодар€ ви за бързи€ отговор! јз също четох за този метод в интернет, но като попитах гинеколога си за друг метод, той отвърна, че това бил единствени€т и не посм€х да му кажа за хистероскопи€та. ћоже би н€ма подход€щото оборудване и затова така ми е отговорил. явно тр€бва да се консултирам и с друг лекар.
÷итирай


ћнени€: 1 154
ѕравих хистероскопи€та в специализирана клиника по репродуктивно здраве, тогава още не знаех, че ще имам след време и такива проблеми. “ам лекарите са специалисти и имат необходимата апаратура. ≈дна година след манипулаци€та н€мам рецидиви.

јко имаш възможност си избери н€ко€ от тези клиники, част от т€х работ€т и със здравна каса, но се доплаща.
÷итирай


ћнени€: 168
√олемите държавни болници също имат необходимата техника, но квартални€ гинеколог - не . “ой може да прави само кюретаж. јз също правих мо€та хистероскопи€ в клиника за репродуктивно здраве след дългогодишна борба за бебче. ћесец след хистероскопи€та б€х бременна.
÷итирай


ћнени€: 4
ѕодкреп€м мнението ви за клиниките, но и мо€т преглед беше в такава клиника -  на ƒ-р ўерев в –усе и доколкото знам имат добро оборудване, именно затова много се учудих като ми казаха за кюретаж и реших да пиша във форума. Ќа сайта им прочетох за хистероскопи€, но ставаше въпрос за —офи€, €вно не € прав€т в –усе.
јко н€ко€ от вас си € е правила в –усе би ли ми препоръчала ј√
« ѕоследна редакци€: чт, 12 дек 2013, 02:03 от sweettemptation »
÷итирай


ћнени€: 1 154
¬ тутракан има такава клиника, чувала съм добри отзиви.
÷итирай


ћнени€: 4
» аз б€х чула за не€, също и че записването за там тр€бва да е н€колко месеца по-рано. ј относно лечението на полипи без оперативна намеса, на н€колко места прочетох за рецепта от 150-200 гр. сурови €дки, без фъстъци и 1,5 литра мин. вода, но н€маше никакви коментари дали действа. „ували ли сте за нещо такова? Smile
÷итирай


ћнени€: 168
ћо€та хистероскопи€ е правена в клиниката на ўерев, но в —офи€. Peace
÷итирай


ћнени€: 1 154
» аз б€х чула за не€, също и че записването за там тр€бва да е н€колко месеца по-рано. ј относно лечението на полипи без оперативна намеса, на н€колко места прочетох за рецепта от 150-200 гр. сурови €дки, без фъстъци и 1,5 литра мин. вода, но н€маше никакви коментари дали действа. „ували ли сте за нещо такова? Smile

»мат сайт в клиниката, нищо не пречи да се обадиш по телефона. ј иначе това, което си постнала за €дките ми звучи несериозно, ако имаше ефект хората н€маше да си прав€т кюретажи, хистероскопии и други подобни интервенции...
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 11
«дравейте!
ќт две години правим неуспешни опити за дете. ќказа се, че имам полип в матката. Ќаправиха ми хистероскопи€ преди 5 дни в “оракс ѕловдив, но на диска с процедурата вид€х, че не го отстраниха цели€. ƒоктора ми дръпна точно 3 парченца и вид€х, че има още за изчистване. ¬реметраенето на процедурата беше точно 4 минути(според записа). Ќормално ли е да не го махат цели€, а само да разрушат целостта му и организма да го изхвърли сам? –ешила да съм ход€ при друг доктор за второ мнение и да му покажа диска, но ще съм благодарна ако н€кой сподели опит.
« ѕоследна редакци€: сб, 14 дек 2013, 09:33 от desitka_001 »
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-171 от 171 отговора