КАКВО Е WELLNESS?
Състоянието на добро физическо и психическо здраве, особено когато се поддържа чрез подходящо хранене, упражнения и хранителни навици. Състои се в това да се чувстваш и да изглеждаш добре. В това да се събуждаш всяка сутрин рано и да имаш достатъчно време, енергия и свобода да живееш по начина, по който искаш.
ФАКТОРИ, ЗАСЯГАЩИ ЗДРАВЕТО
- Храна, богата на мазнини и бедна на полезни вещества
- Храна богата на полуфабрикати
- Заседнал начин на живот
- Замърсяване
- Стрес
- Лекарства
- Недостиг на фибри от плодове и зеленчуци
- Недостатъчно здравословни източници на протеини в нашата храна, които спомагат за здрава мускулатура и кости
- Преумора и недостатъчна почивка.
ЖИВЕЙ ПО-ЗДРАВОСЛОВНО, ЖИВЕЙ ПО-ДОБРЕ
ДОБРИТЕ НОВИНИ!
Въпреки че тази информация е обезпокоителна, има и добри новини. Докато вие контролирате вашето хранене и вашата физическа активност, имате силата да подобрите вашето настоящо и бъдещо здраве.
СТЪПКИ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ОПТИМАЛНО ЗДРАВЕ
- Определяне на целите, засягащи вашето здраве
- Да се интересувате от вашето лично здраве
- Определете ключовите места, на които трябва да въздействате
- Да получите насоки от вашия личен здравен консултант
- Да направите план и да се придържате към него
1. Балансирайте вашето хранене – нуждаете се от достатъчно здравословни храни, включващи разнообразие от плодове и зеленчуци, протеини, добри въглехидрати и мазнини, отговарящи на вашия вкус. Нуждаете се още от витамини, минерали и фибри.
2. Редовни физически упражнения – редовните физически упражнения най-добре могат да ви помогнат да се чувствате и изглеждате добре. Те могат да подобрят състоянието на вашето сърце и да ви освободят от стрес, да ви помогнат по-лесно да постигнете и поддържате здравословно телесно тегло.
3. Пийте много вода 2/3х от вашето тегло е съставено от вода. Средно на ден вие губите най-малко по ½ л вода дори без интензивно потене. За да се чувствате отлично, трябва да пиете от 6 до 8 чаши вода на ден.
Опасностите от неправилното хранене – съществуват много здравни рискове, свързани с неправилното хранене:
- отслабване на имунната система, което води до по-чести инфеции
- остеопороза или меки кости
- отслабване на мускулатурата и нездрав вид на кожата, водещи до преждевременно остаряване
Независимо от теглото ви и настоящото състояние на вашето здраве, вие може да не получавате нужното от приетата от вас храна, ако тя е беднана хранителни съставки. Балансираното хранене ще ви помогне да се чувствате добре отвътре и да изглеждате добре отвън.
==============================
Искате ли да отслабнете с програмата за клетъчно хранене (SHAPEWORKS), програма за контрол на теглото. За информация Посетете сайта: http://free.hit.bg/dieti/