Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора


Мнения: 816
Утре ще си правя изследване на хормоните ЛХ,Естрадиол и ФСХ и в лабораторията ми казаха,че няма значение кога ще отида-дали сутрин или следобед,на гладно или не.Много се учудих,мислех си че има значение това.Може ли да си кажете вашето мнение.
Цитирай


Мнения: 2 361
Не съм много сигурна, но мисля, че точно за тези хормони няма значение.
Хубаво е да пуснеш и Пролактин /ако не е пускан скоро/, но за него трябва да ти вземат кръв на гладно, да не си правила секс предната вечер, нито сутринта, да си седяла на стол /лежала/ поне 30 мин. преди вземането на кръв.
Успех! Peace
Цитирай

София

Мнения: 19 801
По добре сутрин, може да си яла и пила кафе.
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Няма значение кога ги правиш, нито дали си се хранила или не. Спокойно. Успех и пиши.
Цитирай


Мнения: 295
Здравейте!
Надявах се да не ми се налага скоро да пиша в този форум, по тези теми, но явно Одисеята ми продължава.
От 4-5 години, ако не и от повече правя ФСХ и ЛХ и доколкото аз знам е по- добре сутрин, а колкото до Пролактина е задължително. Тъй като дори търкането на дрехите в гърдите може да повлияе на изследването. Хормоните са супер гадна работа. Аз продължавам да подържам всоки стойности на ФСХ и ЛХ, но смених доктора и сега съм малко по- спокойна, макар че диагнозата не ми е много положителна. Но искам да искажа своите адмирации към д-р Владимиров, смятам, че той е моят човек и най- накрая някой да ми помогне, а не 7 години да бъда интересния случай на някой си, който преди 2 години е видял, че силите и знанията не му позволяват да направи повече, но за да каже, че е успял ме изпрати на донорска яйцеклетка. Не, че не може да се стигне и сега до това, но първо трябва да се оправят по- важни неща от забременяването, та дори и то да бъде с донорска яйцеклетка.
Желая ви успех момичета и ви стискам палци. Явно това е болестта на днешното време
Поздрави: Ива
Цитирай


Мнения: 10
Здравейте момичета, всеки ден Ви чета и научих много от вас. Искам да споделя с вас моите хормонални изследвания, защото има нещо което леко ме притесни .
LH 7.94 /2.4-12.6/
FSH 7.65 /3.5-12.5/
Estradiol 80.79 /24.5-195.0/
prolactin 211.3 /73.0-850.0/
Правени са на 4 ден от МЦ.От форума научих, че съотношението LH:FSH е 1:1, 1:1,2 в полза на FSH, при мен е обратното, док. казва че са в норма, но все пак... Сега чакам следващият цикъл да пуснем и inhibin B и АМХ, защото от няколко месеца цикъла ми е на 25 дни. Пропуснах Progesteron 66.19 /5.3-86/
Съжалявам, ако е малко объркано, но аз самата се чувствам така.
Поздравявам Ви и се прекланям пред Вас, за всичката сила и надежда която вдъхвате newsm20
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Нещо си се объркала. Laughing
Всичко ти е перфектно. Peace
Цитирай


Мнения: 10
Благодаря ти Lali , сега чакам за АМХ и inhibin B Praynig
Цитирай


Мнения: 816
Преди малко си взех реузлтатите от хормоналните изследвания на 3-ти ден от цикъла.На мен ми се вижда че са добре, но искам да помоля за вашето мнение. В лабораторията казаха да гледам референтни стойности фол, щом са на трети ден. Още не съм ги носила на лекаря.Ще ходим в края на този месец, ще правим инсеминация, затова сега пуснахме тези изследвания.

Prolactin – 391.80 mlU/I  (реф.ст-сти 90-523)
FSH – 5.94 IU/I (реф.ст-сти фол 2.4-9.3; овул 3.9-13.3; лут 06-)
Estradiol – 0.178 nmol/I (реф.ст-сти фол 0.08-0.79; овул 0.7-2.1; лут 0.00)
Цитирай

София

Мнения: 1 950
dion, къде е ЛХ?
Добре са резултатите иначе Peace
Цитирай


Мнения: 816
Само тези хормони ми иска лекарката да изследвам. И на мен ми се стори странно. Чудя се дали да го изледвам ли и ЛХ или не. Мога да отида утре сутринта.Ще ми е четвърти ден.Незнам какво да направя. Важно ли е за инсеминацията да има изследване и на ЛХ?
Цитирай

София

Мнения: 1 950
dion, или нещо не си разбрала, или докторката ти е пропуснала, или....... newsm78
ЛХ е важен хормон, а съотношението с ФСХ дава също важна иноформация.
Пусни утре отново и ЛХ и ФСХ.
Утре ще си правя изследване на хормоните ЛХ,Естрадиол и ФСХ

Това е твой цитат от първият ти пост в тази тема, в него ЛХ присъства.
Цитирай


Мнения: 816
Да,така е. Докато чаках днес в лабораторията видях, че са ми написали ФСХ, Естрадиол и Пролактин за изследване.Помислих че нещо са объркали,защото бях останала с впечатление,че няма Пролактин,а има ЛХ.И се върнах да проверя на бележката от лекарката.Но така беше написано: ФСХ,Естрадиол и Пролактин. Според мен също е важно да се знае ЛХ.А двата хормона (ФСХ и ЛХ) заедно ли се правят? В едно кръвно изследване?
Благодаря, cvetun4o!
Цитирай

София

Мнения: 1 950
Да, в едно изследване се правят Peace. Освен ако не си мазохист и не искаш да те дупчат за всеки поотделно Laughing /шегувам се/
Цитирай


Мнения: 816
Аз утре мога ли да пусна само ЛХ или трябва едновременно и ЛХ, и ФСХ? Защото от днес имам резултат на ФСХ,това ми беше мисълта.Дано да съм се изразила ясно Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора