Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • На края на вселената!
 • Мнения: 2 542
Преди да зададете въпрос, моля прочетете този пост, и ако не си отговорите, попитайте!


1) системата започва да работи на 4-ти февруари , системата ще може да се разглежда през януари, но ще се отвори за регистрация на 4-ти февруари в 09:00 часа

2) подавате си заявление за колкото градини искате и ги подреждате в желания ред

3) с предимство са :

-   деца на родители с увреждания
-   деца, които имат брат/сестра в същото заведение
-   близнаци и деца от семейства , в които има 3 деца на възраст под 10 г (тоест многодетни семейства с малка разлика във възрастта)
Предимствата се ползват в този ред.

4) деца, които преминават от яслена в градинска група на ОДЗ няма да подават заявление през онлайн системата, а декларация в градината

5)Има първо класиране, след него ще има второ класиране и след него ще има така нареченото свободно класиране, тоест, ако има все пак някое останало място, отивате в градината и си говорите вече на място.

6) старата система отпада - молбите се подават само по електронен път.Ако нямате начин да си осигурите достъп до интернет можете да идете в градината, но това не ви дава никакво предимство, защото там също ще ви вкарат молбата по интернет в системата

7) молби от предходната година не важат, това беше казано още в началото на 2007г.

системата ще се намира на сайта на Столична община.
Линкът е http://kg.sofia.bg - Вече има секция с Въпроси и отговори!

9)Регистрацията ще се извършва с ЕГН-то на детето и парола, тоест ако имате 2 деца правите 2 профила с 2 ЕГН-та

10) Предимството , ако брат или сестра посещават същото детско заведение важи към момента на постъпване на детето , а не към момента на подаване на документите

11)При първо класиране системата изпраща мейл на родителя , за да го уведоми , че детето е прието или остава за второ класиране . Изобщо има статус , който може да се следи
Записването става само лично , с копие от акта за раждане и тогава системата отчета статус -записан

12)няма никакво райониране

13) ако за дадена група има обявени 0 свободни места пак можете да кандидатствате и да чакате да се освободи някое

14)можете да подреждате по желание неограничен брой заведения


При проблеми или въпроси можете да ползвате и:
admin@kg.sofia.bg
Ул Оборище 44 тел.943 31 83 и формата за запитване в сайтаНяколко често срещани въпроси в тази тема!


Системата е тествана с повече от очакваното натоварване. Подсигурена е двойно. Излишно е да мислим как системата ще се срути и да всяваме смут.

При регистрацията ще се наложи да разчетете някои от тези цифри. Прегледайте ги и не ги бъркайте на 4 февруари.

В момента на регистрация е невъзможно технически системата да върнат информация за номер на записване. Има опасност от претоварване на системата, ако информационния поток стане двупосочен! Ако е псочен мейл, на по-късен етап това може да стане! Директорките разпечатват списък с кандидатите за тяхната градина, който се съхранява в регистър. Този регистър е достъпен за родителите, ако искат да проверят на кое място са за съответната градина (разбира се това ще стане по-късно, а не на втория ден от старта на системата).

ЕГН и дублирането
Системата не дупуска повече от една регистрация на ЕГН.
Ако сте възложили задачата по регистрация на 5 човека с цел подсигуряване на бързина в този ден, то всеки от тях преди да започне регистрацията трябва да провери дали тя вече не е направена! Предполага се че всички ще въведат едно ЕГН и една парола. Ако успее да влезе с тази парола, значи регистрацията е направена, може да види и кандидатурите, ако са направени. Ако не е направена регистрацията, я прави. Ако системата изпише, че такова ЕГН вече е регистрирано, но паролата, в която сте сигурни не ви пуска, значи някой друг умишлено или случайно е регистрирал вашето дете. Тогава системата ще ви генерира ново ЕГН, с което да си направите регистрацията и да кандидатствате. Следва разходка до общината, разговор с администратора и потвърждаване с акта за раждане на детето вашите кандидатури, като датата и часът на регистрация се запазват.

Кандидатстването става по следния ред:
от секцията Въпроси и отговори:
"След успешна регистрация в системата потребителят прави избор на детска градина, като натисне върху името и. Отваря се екран, който съдържа информация за избраната градина и възможност за кандидатстване в нея. След като натисне бутона “Кандидатстване”, избраната детска градина се появява в списъка с желания на потребителя. При всяко следващо кандидатстване се връща към “Детски градини” и прави следващ избор, като отново натисне върху името на следващата, избрана от него, след което се отваря екран с информация за градината и след натискане на бутон “Кандидатстване”, посочената детска градина се появява в списъка с желания на потребителя.
Системата предоставя възможност за кандидатстване в неограничен брой детски градини."

Класирането се прави от системата, а не от директорките или общината.
Системата по ЕГН класира за съответната група или ясла. Не може дете родено началото на 2006год да кандидатства за градина. Ако го приемат в ясла на ОДЗ и се договорите с директорката за прехвърляне в градина при свободни места е друго.

За второ класиране:
Ако сте приет някъде на първо класиране,  никой не ви гарантира, че на второто класиране в най-лошия случай ще ви класират в градината от първото класиране. Възможно е да си разместят желанията и някой да заеме мястото ви от първото класиране - от два стола на земята.

Логично е да имате повече шанс в градина с повече свободни места.

Свободните места качени в сайта са въведени от директорките и са реалните. Предишната информация за свободни места беше от приема 2007 год и беше само за пример, даващ възможност за разглеждане на сайта. Общината проверява свободните места, които се обявяват от директорката - тя не може своеволно да си заяви 5 свободни места и да скрие 20 за вътрешни хора и спонсори.

Съобразно капацитетните възможности на детските заведения /ОДЗ и ЦДГ/ децата в яслена група са 20, а в градинска група – 25, макар норматива по наредби да е доста надолу. Това е така, защото няма достатъчно градини и ако се спазва норматива, няма да има прием вероятно.

При наличие на свободни места в детските градини, освободени преди началото на следващата учебна година, децата могат да бъдат приемани на база подадени в системата заявления при спазване на общите условия.

Обърнете внимание на няколко неща:
1. Ако поради някаква причина системата се претовари или блокира, това поставя всички кандидатстващи при РАВНИ условия, просто трябва да продължат с усилията, докато проработи.
2. Ако блокира компютърът на някой от кандидатстващите, това по никакъв начин не е отговорност на системата.
3. Още веднъж ви напомня, че всеки може да си подаде молбата в ДГ - а там директорката да я въведе в системата.


И ще съм благодарна, ако вместо "Запис" в поста, за абониране за темата използвате бутона "Извести"!

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 23:23 от Ellypr

# 1
 • София
 • Мнения: 731
Изчела съм всичко от предишните теми. Все още очаквам подробна и конкретна информация за проектите за нови ДГ. Благодаря!

# 2
 • Мнения: 418
Не съм чела изцяло предните теми,та да питам-Къде мога да видя свободните места за избраното от мен ОДЗ?
Избрала съм четири и искам първо желание да ми е това с най-малко места.

# 3
 • София
 • Мнения: 2 708
Не съм чела изцяло предните теми,та да питам-Къде мога да видя свободните места за избраното от мен ОДЗ?
Избрала съм четири и искам първо желание да ми е това с най-малко места.


Ето тук избираш желаното от теб детско заведение и ти се отваря информацията

# 4
 • Живея- на пук на всичко:)
 • Мнения: 632
Знам,че навярно ще ме биете вече, но  главният експерт по просвета и култура на нашата община ми обясни,че формата за регистрация като отворят сайта ще се намира пак в "Общи условия", както е в момента (така им казали на обучението). Какво знаете по въпроса? Praynig
Извинявам се ако е обсъждано,но не го намирам..

# 5
 • Мнения: 418
Куки мерси за отговора .
Ама това след 4-ти ли?Сега не ми отваря нищо  Sad

# 6
 • гр. София
 • Мнения: 153
Цитат на: Томасе в четвъртък, 24 януари 2008, 20:50
Цитат на: militza в четвъртък, 24 януари 2008, 16:29
Здравейте,
подкрепям напълно майките с породени деца. Аз не съм такъв случай, но голямото ми дете е 4-та група в ОДЗ и все още не мога да разбера дали мога да използвам предимството за същата градина за дъщеря ми.
Някъде в предишните теми видях този въпрос, но не намерих отговор, ако вече е обсъждано моля да ме извините.

За съжаление ти нямаш предимството, че имаш по-голямо дете в ОДЗ-то. Предимството на по-голямо дете важи за септември 2008 - тоест към тази дата трябва да имаш по-голямо дете в това ОДЗ. Не в момента на подаване на документите

Благодаря ви за мнението, имах мъничка надежда да не е така,амааа  Embarassed

# 7
 • София
 • Мнения: 1 531
и аз да се включа с кратко въпросче  Rolling Eyes

значи:
1.регистрация
2.избор на една или повече ОДЗ
3.наместването им по желания ред чрез 'подреждане на желанията'
и... нещо като краен бутон за потвърждаване?!

правилен ли ми е редът, пропускам ли нещо и има ли стъпка финална?

мерси  Hug

# 8
 • софия
 • Мнения: 7 282
[qoute]Ако сте приет някъде на първо класиране,  никой не ви гарантира, че на второто класиране в най-лошия случай ще ви класират в градината от първото класиране. Възможно е да си разместят желанията и някой да заеме мястото ви от първото класиране - от два стола на земята.
[/qoute]

това не го разбирам.
Докога ще може да се разместват желанията- не е ли до 30.05., какво класиране ще има после, ако ежедневно народа си мени подреждането на градините Shocked

# 9
 • На края на вселената!
 • Мнения: 2 542
cvetomir@, в този линк - http://kg.sofia.bg/kg/home.nsf/0/10CA73DED9DF0DA7C22573B20045CFAE трябва да виждаш и сега това нещо:
 
Детски градини по район
Райони: Всички, Банкя, Витоша, Връбница, Възраждане, Изгрев, Илинден, Искър, Красна Поляна, Красно Село, Кремиковци, Лозенец, Люлин, Младост, Надежда, Нови Искър, Оборище, Овча Купел, Панчарево, Подуяне, Сердика, Слатина, Средец, Студентски, Триадица

1  ОДЗ
Възраждане             ул. "Брегалница" № 48                Тел: 8317017
1  ЦДГ 
Нови Искър              гр. Нови Искър, ул. "Варна" № 1     Тел: 9917269
2  ОДЗ  "Звънче"
Триадица               ул. "Златишки проход" № 57        Тел: 9581271 8580019сч.
.
.
.
.
И надолу да са изброени всичките градини до 187 ЦДГ
Като в този линк вътрешната картинка - http://kg.sofia.bg/kg/home.nsf/0/7C07E578349300A2C22573C5004DAAAD?OpenDocument

Всяка от градините е линк. Райните също са линкове. Когато кликнеш на нея виждаш свободните места. Можеш да видиш градините и по тип, или само в твоя район. Ако в полето за търсене напишеш номера на градината също можеш да видиш после местата в нея.
Ако не ги виждаш тези неща, провери дали са ти разрешени кукитата.

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 09:11 от Томасе

# 10
 • София
 • Мнения: 3 784
и аз да се включа с кратко въпросче  Rolling Eyes

значи:
1.регистрация
2.избор на една или повече ОДЗ
3.наместването им по желания ред чрез 'подреждане на желанията'
и... нещо като краен бутон за потвърждаване?!

правилен ли ми е редът, пропускам ли нещо и има ли стъпка финална?

мерси  Hug


Регистрация
Вход
Избор на градина - Кандидатстване за нея
Избор на градина - Кандидатстване за нея
и т.н. докато  се кандидатства за всички избрани градини

При крайното класиране се гледа часа на кандидатстване във всяка отделна градина.

# 11
 • София
 • Мнения: 4 230
и аз да се включа с кратко въпросче  Rolling Eyes

значи:
1.регистрация
2.избор на една или повече ОДЗ
3.наместването им по желания ред чрез 'подреждане на желанията'
и... нещо като краен бутон за потвърждаване?!

правилен ли ми е редът, пропускам ли нещо и има ли стъпка финална?

мерси  Hug

Да, и аз това се питам. На формата за регистрация има бутон-Изпращане, а като се подредят желанията как ще се потвърди края и изпращането им в системата

# 12
 • София
 • Мнения: 525
В момента, в който натиснеш бутона кандидатстване за съответната градина и тя се появи в списъка ти означава, че се е появила като желание в системата  Peace

# 13
 • 3 метра над небето
 • Мнения: 3 886
Класирането се прави от системата, а не от директорките или общината.
Системата по ЕГН класира за съответната група или ясла. Не може дете родено началото на 2006год да кандидатства за градина. Ако го приемат в ясла на ОДЗ и се договорите с директорката за прехвърляне в градина при свободни места е друго.Това не ми харесва никак МОЕТО ДЕТЕ Е РОДЕНО НА 28.01.2006 НЯМА ДА ТРЪГНЕ  НА УЧИЛИЩЕ С НАБОРА СИ А С 2005 ЗАЩО ДА НЕ МИ Я ПРИЕМАТ Е ЦДГ -КАТО  В МОМЕНТА БРАТ И Е ПОСЛЕДНА ГОДИНА ТАМ.Без памперс е и се оправя сама а на 3ги8 месеца ще ми е голяма. НЕ мога да си позволя лукса да си стоя в къщи още 1 година.Не искам да я бутам в ОДЗ и после да я местя. Това си е чисто травмиране  НЕ ВИЖДАМ ЗАРАДИ НЯКАКВИ СИ 28 ДЕНА КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА ОТ 2 СЕДМИЦИ ТОВА МЕ ИЗМЪЧВА И НЕЗНАМ КАКВО ДА НАПРАВЯ ЗАДА БУДЕ ПРИЕТА В ГРАДИНАТА КОЯТО АЗ ЕДИНСТВЕНО ИСКАМ А ТЯ Е САМО 1

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 11:08 от DIVA_ORHIDEQ

# 14
 • София
 • Мнения: 3 784
Хайде стига с това крещене, стрелби и пр.
Трябва да има някакви правила и критерии. Съжалявам, че теб не те устройва, но каквито и да бъдат винаги ще има недоволни. И на мен много неща не ми харесват, но няма как да се угоди на всички. 

Темата е за разясняване на условията по прием, а не за оплаквания.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт