Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Torino,IT

Мнения: 1 812
Днес реших да направя следната рецепта,

Настъргват се тиквички, прибавя се зелен лук, чесън, сирене и като подправки копър и сминдух ,сол. Оформят се кюфтенца с длани.
Пекат се върху хартия за печене.

Само че понеже фурната ми беше заета, реших да изпържа кюфтетата вместо да ги опека.Веднага след като направих сместа оформих едно кюфте за да преценя дали ще има нужда да добавя и малко брашно , ако евентуално сместа се получи рядка. Беше добре.
Само че после отидох да си изсуша косата за около 10 минути и като се върнах вече сместа се беше малко повтечнила. Поизцедих малко водата и сложих да се пържат няколко кюфтета , предварително оваляни в брашно, но после изобщо не можах да ги обърна, станаха на каша. Следователно сложих цялата смес да се пържи в тигана, стана блудкаво на вид, но все пак вкусно.
Та..къде сгреших, трябваше да ги опека май, нали? newsm78
И в рецептите за кюфтета от тиквички , но пържени, какво се слага?
Мерси за вниманието    bouquet





Цитирай

София

Мнения: 3 790
Моята рецепта:
Настърганите тиквички ги кипвам в малко вода и сол. Като изстинат ги изстисквам и добавям :
сирене
галета
яйце
чер пипер
копър или магданоз
Оставям да престои 2-3 часа.
Овалвам ги в брашно и пържа в повечко олио.
 Не звучи много професионално, но е много вкусно.
 Всичко това правя на око, в зависимост от количеството тиквички, нали все пак няма да правим кюфтета от галета  newsm78
Цитирай


Мнения: 2 055
Аз настъргвам тиквичките и ги оставям са си пуснат водата за 2-3 часа цедя , после яйце сирене, брашно - винаги стават
Цитирай

Popovo, Bulgaria

Мнения: 493
Аз първо настъргвам тиквичките, осолявам ги и ги оставям да се отцедят, след това ги доизцеждам с ръце за да нямат течност. Прибавям едно пакетче галета, 1 филия хляб - изкисната и изцедена, 2 яйца, настъргана главичка лук, чубрица, чер пипер и копър може да добавиш. Оформям кюфтета, овалвам в галета и пържа. Моите печени във фурна не ги харесват.
Заливам порцията с кисело мляко с пресована главичка чесън и копър
Цитирай

София

Мнения: 7 135
Яйцето ти липсва, а то държи сместа да не се разпада.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ето и моите кюфтета от тиквички:

Тиквичките се настъргват,посоляват и се оставят за 1/2 час да си пуснат водата.Изтискват се много хубаво.Добавят се 2 яйца,1 връзка копър,черен пипер млян ,сирене(по желание),брашно колкото да не е водно и 1 равна ч.л. сода бикарбонат(никакви други подправки,за да се запази свеж вкуса на кюфтетата от тиквички).Сместа се обърква хубаво.С лъжица се гребва от сместта и се пържи в добре загрято олио.Ако се разводни сместта се добавя още брашно(гледайте да не бухвате наведнъж много брашно,защото стават глетави кюфтета)
  Същата смес може и да се изпече в подмазана тавичка.....Ние у дома обаче предпочитаме да са пържени кюфтетата...Гаф досега не съм имала.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз настъргвам тиквичките и ги оставям са си пуснат водата за 2-3 часа цедя , после яйце сирене, брашно - винаги стават
И аз така ги правя!  Peace
Цитирай

В ЛуДнИцАтА

Мнения: 492
Според мен проблема е във водата. Може да ги изцедиш в тензух като киселото мляко. Успех следващия път.Дано се получат по-добре. Wink  bouquet
Цитирай


Мнения: 506
лятото като правих си спомням,че моите също се втечниха като постояха,но по рецепта бяха с яйца,брашно и кашкавал и се слагаха с лъжица в тигана и станаха супер,нито се чупеха ,нито разпадаха
Цитирай


Мнения: 119
Яйцето ти липсва, а то държи сместа да не се разпада.
Съгласен! Тиквичките трябва да са мноого добре изцедени също, аз ги цедя в тензух, бавно и мъчително  Very Happy
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Както по-горе са писали,аз също изцеждам,но с ръце тиквичките.Прибавям 1-2 яйца,копър,сиренце и брашно.
Цитирай

в страната на чудесата

Мнения: 117
като ги настържиш им слагаш малко сол и веднага  си пускат сока иэцеждаш го с ръце слагаш едно яйце подправки каквито харесвате и брашно да стане гъста каша и ги сипваш в горещо олио да се пържат стават много вкусни
Цитирай

Journeys end in lovers meeting.

Мнения: 3 036
и аз мисля, че проблемът е в недостатъчно изцеждане. аз също съм ги правила и със сирене без яйце, няма проблем, но както са ти писали и по-горе: обелваш, настъргваш, посоляваш добре (с бъркане) и оставяш да се цедят. аз го правя сутринта и ги зарязвам поне за 2 часа, страшно много вода изтича  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.