Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте, Д-р Слънчева!
Днес изписаха бебчето ми от Детското отделение на МБАЛ - Русе след 9 днежен престой. Постъпихме с висок билирубин и доста жълт цвят. Изследването на венозна кръв показа билирубин 230,8, а след това от пръстчето - 290 по микрометод, както ми обясниха. Направиха още изследвания на: ПКК, ДКК, Биохимия, КАС, урина, урокултура, МБ фецес и АБ от гърлен секрет - казаха ни, че всичко в изследванията е наред. Проведено беше лечение със солу-медрол, фортум, венозно системи от 5% декстроза, и от 10% глюкоза, карзил, преляха му и 50 мл. плазма, трябваше и да изцеждам кармата си и да я обработвам на парна баня от 70 градуса за около 10 мин.
За първите 6 дни билирубина падна до 210, а днес след още 3 дни - 215.
Сега ни изпращат във Варна, в детската клиника по гастроентерология за уточняване на причината за поддържане на това високо ниво.
Иначе бебчо на вид изглежда добре, дори поизбеля видимо, има още разтройство, но иначе наддава добре (сега е на месец и половина и е наддал до момента с 1кг и 750гр). Не повръща, не е вдигал температура, изпива сладка вода по около 200 мл. на денонощие, чде по около 80 мл кърма на хранене, до преди 2 дни го хранех 7-кратно.
Той се роди с 3 седмици по рано и го лекуваха с антибиотик Стандацилин в родилния с диагноза "транзиторна тахидиспнея". Антибиотика беше назначен за 7 дни, но на 4 сутринта след визитация му го спряха.
Нямам думи да опиша колко много съм притеснена в момента! Как мислите, защо се задържа това високо ниво, на какво може да се дължи, и защо не иска да спада?
Благодатя Ви предварително!

# 1
  • Мнения: 5 760
Стойностите са високи и най-добре е да се уточни причината- Ако това са стойности на индиректния билирубин причините могат да са : кърмата, и два ензимни причинителя- алфа 1 фетопротеин и болест на Жилбер. И двете състояния не са тревожни и се лекуват.
Ако е висока директната част на билирубина тогава нещата са по-сериозни, но пък децата не се чувстват добре и има лоша тегловна крива. Явно Вие попадате в горната схема-така, че изчакайте спокойно допълнителните изследвания. Stop Laughing

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт