Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 ян. 2008, 13:45 ч.

Лекарство Менте - ФАЛШИВ ЦИТРОСЕПТ

 • 11 561
 • 27
 •   1
Отговори
 • Мнения: 176
От поне 4 години редовно го приемаме.  Днес обаче попаднах на МЕНТЕ.  Уви, усетих се, когато вече бях разпечатала капачката.  По-рядък и мътен.  На вкус нищо общо с читавия.  Ако е само разреден, а не менте изцяло, не зная в какво съотношение. Явно огромно съотношение.

Кутийката - с променена холограма.  Отидох в аптеката, откъде го купих.  Обадиха се на един от дистрибуторите по веригата.  Имаха готов отговор, че холограмата е сменена - да не се тревожим.  Обаче обещаха да направят проба на веществото.  Разбира се, не пропуснаха да се усъмнят в корекността на недоволния клиент, дето вместо да си чати на топло у нета, ходи да се разправя като идиот.

Разбрах, че първичните дистрибутори, или разфасовчици - са 2 бр.

Дистрибуторът на опаковката на въпросния проблематичен екземпляр е:

"Цинтамани" България
ЕТ "Цитросепт - Снежа Хростова", Ямбол, бул. "Ал. Стамболийски" 75, факс: 046 31 234, тел.:  0887 67 13 57.  Кръгла холограма, малко по-дървена на вид от другата.

"Другият" дистрибутор е:

"Цитросепт" ЕООД" , Ямбол,  бул. "Ал. Стамболийски" 75/1/1, факс:  046 631 234, тел.:  0887 67 13 57.  Четвъртита холограма.Надлежно уведомих "Господари на Ефира."  Там особена надежда обаче не храня.  Сега отивам да пиша на Норвежеца.  Ей тъй, от любов към спорта.

РЕДАКЦИЯ:  Изненада!!! Не мога да открия ел. адреси на производителя.  Продължавам обаче да търся.

Междувременно, който си купува, да гледа шишенцето на светлина - трябва да е бистро и да е леко гъсто.  Т.е. да не се клати като чиста водица.

Поздрави.BG-Mamma:
за по-голяма прегледност копираме тук отговора на официалния представител и вносител на продукта Цитросепт за България.
При възникването на каквито и да било въпроси и съмнения относно продукта, може да се свържете с д-р Христов на тел. 046631234; 0887671357 и e-mail: citrosept@abv.bg


Цитат
С този отговор, надявам се, ще се получи яснота по въпроса за производител, вносител и разпространител на Цитросепт. Както още в началото на темата за конкурса на Цитросепт съм споменал, Цитросепт е запазена марка на Норвежката "Цинтамани" за Европа. В началото производството е само в Норвегия, в последствие поради разрастналия се пазар фирмата отрива филиали в Швеция, Полша и прибалтийските републики. В момента на българския пазар Цитросепт идва от филиала в Полша и това е отбелязано на етикета и кутийката на продукта. Вносител е фирма "Цинтамани България ЕООД" със седалище в с. Св. Влас. Дистрибутор е "Цитросепт ЕООД" със седалище в гр. Ямбол и това също е отбелязано на етикета и кутийката.
В течение на последните години наистина бяха направени някои промени в етикета, но те са с цел да се отрази реалното наименование на фирмата дистрибутор (която от "ЕТ Цитросепт" се пререгистрира на "Цитросепт ЕООД") и за да спазят изискванията на "Наредбата за етикиране на храните и хранителните добавки", както и на реалния производител, в случая - от Цинтамани Норвегия, в  Цинтамани Полша.
Промени бяха направени и в холографския стикер, който от лятото на миналата година вече не е кръгъл, а е с квадратна форма, освен това вече не се залепя, т.е. вече не е стикер, а се поставя с топъл печат, така, както е при новите банкнтоти. Изображението обаче, остава същото - жена в лотос. От декември миналата година беше добавено и термосвиваемо фолио върху капачката на флакона - с тъмно-вишнав цвят и с надпис "ЦИТРОСЕПТ", присъства и жената в лотоса (тя е лого на Цинтамани). Цитросепт пристига в България в етикирани флакони (от съображения за намаляне на обема на товара при транспортиране) и тук се опакова и се поставя упътването. Абсолютно невъзможно е на практика да се допусне някакво отклонение от качеството на продукта.
Както всяка фирма и Цинтамани Бялгария и Цитросепт ЕООД имат право на промяна в имиджа на стоката. Действително в момента е възможно на пазара да има и Цитросепт с кръгъл стикер на опаковата и без защитно фолио на капачката, но неговия произход е същия, както на по-новите партиди и разлика в съдържанието няма. На практика в по-големите градове, продукта от предишни партиди - без защитно фолио и с кръгъл стикер се е изчерпал, тава ще стане съвсем скоро и в по-малките населени места, тъй като потреблението и много засилено.
Действително Цитросепт е вискозна, но бистра течност със силно горчив вкус и кисел характер, а изходната суровина е Цитрицидал - така, както съм написал в сайта на Цитросепт и в началото на темата за анкетата на Цитросепт в този форум.
На 25 януари проведох разговор с фармацевт относно съмнителен продукт, закупен от аптека в София и моята молба беше да ми се изпрати флакона, опаковката и касовия бон, за да направим анализ, тъй като нашата фирма е силно заинтересована от качеството на продукта, но до този момент не сме получили въпросния флакон. Аз като лекар и подуправител на фирма Цитросепт съм напълно наясно, че нашия продукт се използва и за лечение на здравни поблеми и при деца, а и това беше причината да направим рекламна кампания в сайта на bg-mamma - да дадем повече информация и да внесем яснота относно начините на приложението на този продукт. Ето защо, нашата фирма не може да си позволи никакви компромиси относно качеството на предлагания продукт. Годишното потребление на Цитросепт на пазара в България е от порядъка на 200000 опаковки и от 2003 година до този момент не сме имали подобно оплакване, а освен това служителите на фирмата са редовни потребители на Цитросепт и също не са забелязали отклонение в качествата на продукта. Като лекар консултант на фирма Цитросепт аз ежедневно разговарям с над 100 потребители относно възможността Цитросепт да повлияе на техните оплаквания, но не съм чул оплакване от качеството на продукта.
Ще използвам този форум, за да помоля още веднъж автора на статията за съмнителен продукт (Rookie), да ни изпрати въпросния флакон, опаковката и касовия бон от аптеката от която е закупен продукта, на адреса посочен на кутийката и етикета.
д-р Петър Христов, невролог, специалист по китайска медицина, хомеопатия, мануална терапия: тел. 046631234; 0887671357; citrosep@abv.bg

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 16:23 от BG-Mamma

# 1
 • Мнения: 55
Благодаря, че публикуваш тук тази информация!
Доста нагло при тези цени, да ни пробутват фалшив Цитросепт.
Сега погледнах моя - от Цинтамани е.
 Нямам база  за сравнение , понеже  не съм ползвала преди.
Все пак ми се струва, че не е менте,
толкова много горчи, че едва ли е  много разреден!
Като консистенция не  е  гъст, но е бистър.

Но вече ще внимавам - и няма да купувам Цинтамани.


# 2
 • София
 • Мнения: 406
Добре, де-ами в сайта на Цитросепт на него самия пише Цинтамани http://www.citroseptbg.com/index.php
...Аз не схванах кой Цитросепт е истинския и кой фалшивия? На Цинтамани или на дистрибутора Цитросепт?  Embarassed

# 3
 • Мнения: 176
Добре, де-ами в сайта на Цитросепт на него самия пише Цинтамани http://www.citroseptbg.com/index.php
...Аз не схванах кой Цитросепт е истинския и кой фалшивия? На Цинтамани или на дистрибутора Цитросепт?  Embarassed

Мили хора, ако знаех кой е истинският, а кой фалшивият...  На всичките пише Цинтамани - евентуално това е оригиналният производител, а в България има дистрибутори.  Засега продължавам търсенето.  Оказа се, че най-вероятно двете фирми в Ямбол не са две, а просто е имало пререгистрация.  Чух за някакъв дистрибутор на Цинтамани пак, с адрес в Св. Влас.  8256 Свети Влас ул."цар симеон"39 факс/тел. 0554/68838.

По принцип на БГ пазара има друг аналог - който е БГ производство.  Вносният е само на Цинтамани.  Поне така зная аз.  Все пак го ползваме от години.  За БГ продукта нищо не мога да кажа, освен че е доста по-евтин.

Така че има много въпроси до момента - може да съм попаднала просто на шише с дефект при пълненето.  Знам ли?  Обаче като се разтърсих, чух и други отзиви за промяна на гъстотата (консистенцията) и вкуса.  Не съм толкоз наивна, за да допусна че е случайност при мен. 

Грешка при разфасовката, трайно занижено качество, шмекерия на дистрибутора, дефектна партида/отделно шише, проблем при производителя, маркетингово решение да пуснеш продукт на същата цена при десетократно по-ниска концентрация, откровено менте?

Засега гледайте шишето на светлина да е с бистро съдържание и да не е много рядко.

# 4
 • Мнения: 176
Извинете ме, че пускам 2 поредни мнения.

Една моя близка много правилно отбелязва, че е меко казано странно да не може да се намери информация за фактическия производител...

А дали не съм твърде наивна всъщност?   Close

# 5
Извинете ме, че пускам 2 поредни мнения.

Една моя близка много правилно отбелязва, че е меко казано странно да не може да се намери информация за фактическия производител...

А дали не съм твърде наивна всъщност?   Close

Това е някакъв производител http://biochemresearch.com/

Но ето ти полаския адрес:

OFFICE

Cintamani Poland
ul. Młynarska 13 A lokal 90
05-500 Piaseczno
tel.: +48 22 750 52 02 lub 03
fax.: +48 22 735 01 69

WAREHOUSE

Bobrowiec ( near Piaseczno )
ul. Mazowiecka  49
tel. 0-22 498 42 35


email: biuro@cintamani.pl
www.cintamani.pl

# 6
 • Мнения: 176
Didokcho,

благодаря.  Дотук и ние стигнахме  Simple Smile  Днес по-рано писах на тия хамериканците, на едни англичани писах, сега ще подхвана и поляците.

 Simple Smile

# 7

Това е някакъв производител http://biochemresearch.com/

Но ето ти полаския адрес:

OFFICE

Cintamani Poland
ul. Młynarska 13 A lokal 90
05-500 Piaseczno
tel.: +48 22 750 52 02 lub 03
fax.: +48 22 735 01 69

WAREHOUSE

Bobrowiec ( near Piaseczno )
ul. Mazowiecka  49
tel. 0-22 498 42 35


email: biuro@cintamani.pl
www.cintamani.plТози производител никъде не посочва, че произвежда цитросепта, който се внася в България, не посочва дистрибутори за България. Посочва единствено, че произвежда екстракт от семена на грейпфрут, т.е. не личи да има нещо общо с Цитросепт, продаван в България.

А що се отнася до полския Цитросепт, там нещата стоят аналогично на тези в България. Пише Цинтамани Полша, и някакъв адрес. Но това е фирмата, която го разпространява. Кой го произвежда тук е въпроса.....! Shocked

Ако потърсиш в интернет някаква информация за CINTAMANI INTERNATIONAL SA, които са посочени като производител на опаковката на цитросепт, опасявам се, че няма да намериш никаква информация в интернет. Което вече е доста съмнително. Поне според мен.

# 8
 • Мнения: 176
Ами, Clover, какво да ти кажа.

Кой го произвежда и кой го разпространява за БГ. На каква основа.

Ужас.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 83
Този, който аз купих е "Цитросепт" ЕООД" , Ямбол,  бул. "Ал. Стамболийски" 75/1/1, факс:  046 631 234, тел.:  0887 67 13 57.  Четвъртита холограма. Това, което ми направи впечатление беше капачката. Бяла, пластмасова и лесно отваряема. Вътре течността е прозрачна и не много гъста. Какъв всъщност трябва да бъде smile3529 smile3547 smile3529

# 10
 • Мнения: 176
El-el,

Не зная вече каква трябва да бъде.  Засега се въздържам от каквито и да е съвети, както и от употребата на това у дома.  Щото нищо не знам и съм бесна.


Мога да ти кажа досега каква е била - леко мазна, леко гъста - по-гъста от вода да речем, много силно горчива.  Бистра.  Неразредена да не я пробваш в уста или друга лигавица! # 11
Леле тъкмо мислих да си взимам тези дни че не сме го ползвали а синът ми не може да се отърве от бронхити от градината и си  стоим в нас и кука  ме.Та и това ли ментанджосаха...?

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
Аз си купих ново шише цитросепт преди седмица. Този, който аз купих е "Цитросепт" ЕООД" , Ямбол,  бул. "Ал. Стамболийски" 75/1/1, факс:  046 631 234, тел.:  0887 67 13 57.  Четвъртита холограма, но ми направи впечатление, че върху капачката имаше бандерол пластмасов( обхващащ цялата капачка)  и на него пишеше цитросепт. Много се учудих. Ползвам цитросепт от една година не бях попадала на такова шише и се учудих. Като го гледам вътре си е бистро ама на гъстота дали е като предните не мога да преценя. Оф, аман от фалшификати.
Rookie, пиши какво е станало с пробата.

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
Rookie, на опаковката менте какъв адрес беше посочен на дистрибутора?

# 14
 • София
 • Мнения: 7 071
върху капачката имаше бандерол пластмасов( обхващащ цялата капачка)  и на него пишеше цитросепт.

И Цитросептът, който аз купих беше с такъв бандерол - нещо като бордо на цвят или тъмно кафяв - не помня точно. Също е от "Цитросепт" ЕООД" , Ямбол,  бул. "Ал. Стамболийски" 75/1/1, факс:  046 631 234, тел.:  0887 67 13 57
Бистър е и консистенцията стои малко като мазна - като го разклатя се образуват малки мехурчета. Според описа в листовката - такава трябва да е консистенцията. Там пише, че е по-тежък от водата и затова трябва хубаво да се разклати като се капне в сока или там, в каквото се дава.

Използвам темата, за да ви питам нещо - как го давате - в поддържаща или лечебна доза. Защото профилактичната е наполовина по-малка и се чудя като не е болна в такава доза ли да й го давам  newsm78

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт