Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 ян. 2008, 14:46 ч.

Изчезна и якето в училище!

 • 2 010
 • 21
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 1 901
Това е! Дъщеря ми е пети клас и вчера след часовете тръгва да си търси якето и от всички якета на закачалката само нейното липсва. Те са втора смяна на училище, говорих с чистачките, казаха, че нищо не са намерили след като са изчистили всички стаи.
Днес говорих с класната и със зам. директорката, щели да разпитват!
Питам се обаче, дали училището носи някаква отговорност за изчезването на якето, като се има предвид, че не са осигурили гардеробчета с ключ? Или поне някой учител да циркулира в междучасието, знам ли.... newsm78
Какво мислите? Може ли да се направи нещо повече? И ако не си признае виновника, тогава какво, да пия една студена вода и да се бръкна за ново яке?

# 1
 • Мнения: 2 359
... И ако не си признае виновника, тогава какво, да пия една студена вода и да се бръкна за ново яке?

Няма да си признае никой, добре си се насочила към студената вода.
Свиквай с изчезването на вещи в училище и се моли да са с по-малка стойност.

# 2
 • Мнения: 1 320
Или поне някой учител да циркулира в междучасието, знам ли.... newsm78
 Може ли да се направи нещо повече?
Учителите са дежурни ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! По 1 на етаж /преди и след голямото , за всяка смяна , т.е. 4 на ден / и 1 главен дежурен за деня!
А по въпроса може ли да се направи нещо .... май не ...

# 3
 • Мнения: 272
при нас има една стая със загубени вещи,а и те много често си вземат по погрешка разни неща.но ние сме първи клас Laughing
по-добре да разпита съучениците,може някой да се "срамува"да го върне Embarassed

# 4
 • Мнения: 9 006
Ама те не си ли държат дрехите в класните стаи? В училището на дъщеря ми също няма гардеробчета, но якетата и екипите за физическо са вътре в тяхната стая.

По принцип училището не носи отговорност за изчезнали вещи. Нито пък дежурните учители могат да следят кое дете с какво яке е дошло и с какво си е тръгнало. Те съблюдават за дисциплината в междучасието.

# 5
 • София
 • Мнения: 36 893
В училище е като в казармата - вещите само сменят притежателя си. Съмнявам се някой да носи отговорност за вещите на децата.

# 6
 • Мнения: 4 669
Като си спомня на мен колко неща са ми крали от училище  Confused
Най - редовно несесерите с химикали и моливи , тогава бяха скъпи - по 10лв. за онова време .
Якета - поне 5-6 , веднъж анцуга за физическо .
В повечето случаи са деца , според мен ...
И ... нищо не може да се направи  Sick

# 7
 • Варна
 • Мнения: 1 901
Ама те не си ли държат дрехите в класните стаи?
Там е било, на закачалка в класната стая. Обаче за някои предмети се налага да ходят в други кабинети и стаята остава отворена. На етажа има още една паралелка 5 клас и 3 шести, все бесни тийнейджъри. Можело е да помислят за някаква обезопасеност, напр. да се заключва стаята от предс. на класа. Знам ли и аз.... Не ми се струва нормално това, да изчезне нещо, а учителите просто да поразпитат и толкова. Набирам се, защото предчувствам какво ще ми кажат: "Ами госпожо, ние ги питахме но никой не си призна, какво повече да направим?"
И така излиза, че за ставащото в училище отговорност не носи никой!

# 8
 • Мнения: 7 263
Дано се намери. В нашето училище, когато намерят нещо децата го оставят при портиера / особено по-малките/. Синът ми си губи шапката и шала и ги намери там, а аз ги бях отписала. Иначе и според мен не би трябвало да има такива гардеробчета или закачалки, които са извън стаите защото това малко или много дава поле за изява на недробонамерени екземпляри и им дава чувството за безнаказаност и безотговорност.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 1 901
Снощи както си бях побесняла, ми хрумна, че мога да ги сплаша, нали са деца все пак, с полиция. Simple Smile Имаме един близък приятел полицай, та си мислех да го помоля в почивния си ден да дойде с мен униформен и да им направи някакъв импровизиран разпит. Обаче се стреснах да не ме нападнат някои родители, че им тормозя децата.  
И аз мисля, че е някое дете и, че е по- скоро номер, отколкото кражба, ама какво ме грее това?!

# 10
 • Мнения: 7 263
Северина наистина не го прави!
Точно защото и аз бих възнегодувала, че някой сплашва детето ми и го третира като престъпник.
Дано е номер наистина  Sad макар че е гадничък. Дъщеря ти не се ли сеща, някой който да и е заглеждал якенцето и да го коментира.
Гадното е друго за което сега се сещам. Да речем че го е взело някое дете - е къде го е занесло?
У дома си най-вероятно!
А защо родителите не са реагирали?! Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 11
 • Мнения: 1 172
Едно време правихме такива номера, да. И аз първо за това си помислих.

Но има и други възможности: ако дъщеря ти е излизала навън и го е забравила на някоя пейка, например.
Сигурна ли си, че точно така е изчезнало якето? Едно време знаех, че ще ми се карат за изгубени вещи и все измислях непоклатими обяснения, според които вината е у някой неизвестен, не и у мен.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 1 901
Едно време правихме такива номера, да. И аз първо за това си помислих.

Но има и други възможности: ако дъщеря ти е излизала навън и го е забравила на някоя пейка, например.
Сигурна ли си, че точно така е изчезнало якето? Едно време знаех, че ще ми се карат за изгубени вещи и все измислях непоклатими обяснения, според които вината е у някой неизвестен, не и у мен.


И аз първо за навън я питах, щото си знам зрънцето и че е блейка, но беше категорична, че не го е изнасяла.
Сети се за някакво, момче което не я пускало да влезе в стаята си и тя го изпяла на минаваща учителка. Ще говорят с него. За други конфликти също я питах, отрича да е имало тези дни.
Lennyh и аз се питам, защо няма реакция? Изобщо как го е изнесло от училище? Обемно си все пак, не химикал, все някое друго дете ще го забележи. А ако не е извън сградата, значи не е търсено достатъчно от чистачките ?
Хипотези много.... А и беше подарък за Коледа, "мадамско" яке... от мизерната пенсия на бабчето и...  Sad

# 13
 • София
 • Мнения: 36 893
Да не мислиш, че някой гледа кое дете какво носи?

# 14
 • Мнения: 7 263
Да не мислиш, че някой гледа кое дете какво носи?
Именно!
И в чанта може да го пъхне, и да го облече под своето... и знам ли още какво може да измисли  newsm78. Дотук как да е, но тук вече идва родителската функция.
Защото синът ми и картинка от дъвка да донесе го питам от къде е. Дори веднъж беше донесъл една играчка, която ми се видя скъпичка. Няколко пъти го питах дали е сигурен, че детето му го е дало. И накрая тактично успях да подпитам майката на въпросното дете. Слава богу се оказа, че наистина е подарило на Боби играчката и майката знае за това.
Та мисълта ми беше, че никой родител не трябва да допуска из дома да се въртят чужди вещи. Още повече надали някой ще подари яке  Crossing Arms

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт