Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 706
Привет мами!

Бих искала да ви питам дали имате идея  newsm78, когато се сключи трудов договор с БГ фирма, но местоработата е в чужбина - какво трябва да се гледа в договора? Дохода от този договор трябва ли да се декларира в данъчното и да се облага допълнително с някакъв данък? Преди време имаше някакви задгранични - сега съществуват ли?  Thinking и т.н. Изобщо просветлете ме ако имате опит  Praynig

# 1
  • Мнения: 2 033
Питай някой специлист по трудово право, ама:

- Кой е  работодателят? (Бг фирмата е посредникът, нали.)
- Какви са ти задълженията към посредника и неговите към теб? (Ако трябва да платиш някаква начална сума, какво става, ако си загубиш работата преждевременно? Защо трябва да плащаш съответната сума, т.е. какво получаваш?)
- Как ще бъдат уредени отношенията ти с реалния работодател? Къде можеш да видиш подробностите (заплата, дни отпуска, осигуряване, и всичко, което трябва да е в един трудов договор)? По кое право ще е договорът, ако работиш в чужбина? Кога ще се сключи доворът?
-Кой ти урежда правото на работа и ще ти покаже ли точно разрешението?
- Има ли бърза процедура за решаване на спорове с посредника? А с работодателя?
- Ако заплатата ти се облага в другата страна, дали има договор между тази страна и Бг за избягване на двойното облагане, ако да, какво се иска от теб?
-Ти наясно ли си точно какво ще правиш в тази страна (не отговаряй на мен, подсказам ти само)?

Нямам опит. Просто чувам как от време на време народ пропищява от измамници.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт