Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 ян. 2008, 19:30 ч.

Съвет за готвене на пушена риба

  • 2 063
  • 11
  •   1
Отговори
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Имам питане, ако някой може да ми даде съвет. Намерих на промоция сурова сьомга, обаче е пушена. Но не като онази сьомга, която е на тънки парченца и се хапва директно върху печена филийка с масло, ами си е огромно парче от 3кг сурова сьомга, с все кожата, но без кости. Една цял риба, резната наполовина по дължината. Но - пушена.  Crazy Скоро готвих сурово пушено месо и вкусът никак, ама никак не ми допадна. Имате ли някакви идеи и знания как се готви пушена риба, с какво е подходяща, да убие вкуса ли, да го неутрализира ли, не знам и аз. Или рибата не е като месото?  Thinking Разделих я на приемливи порции и я замразих, утре ще имаме гости и ми се иска да приготвя част от нея. В нета рецепти за сьомги има, но ме притеснява пушения дъх... Мерси предварително  Hug

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 3 155
На мен ми бяха донесли такава сьомга преди година от Украйна. И аз я замразих на порции, а след размразяването месото приличаше на пастет и така и я изядохме - на пастет, намазан върху препечена филийка черен хляб. Май не помогнах много, съжалявам Embarassed

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
На мен ми бяха донесли такава сьомга преди година от Украйна. И аз я замразих на порции, а след размразяването месото приличаше на пастет и така и я изядохме - на пастет, намазан върху препечена филийка черен хляб. Май не помогнах много, съжалявам Embarassed

Въх, и таз хубава.  Crazy Не знаех... мерси, ако срещна спънки, ще те питам пак  Heart Eyes

# 3
  • София
  • Мнения: 4 262
Хубава работа !
Като не ти харесва вкуса на пушено, защо купуваш  newsm78
Нищо, че е на промоция, пак ще го изхвърлиш и каква е файдата от промоцията ???

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
След като се продава, явно има начин да се направи добре. Писах, че не харесах готвено пушено месо (свинско). То не е равнозначно на риба и на пушено неготвено. Питам за опит и съвет; ако не знаеш, не пиши  Simple Smile Това, че е пушено, не означава, че е за изхвърляне  Grinning

# 5
  • NY
  • Мнения: 209
ето тази рецепта може и да ти хареса Simple Smile

100гр пушена сьомга нарязана на дребно
200гр крема сирене, размекнато
100гр сирене
1 яйце
1с.л. кейпърси /каперси/
2-3 с.л. накълцан магданоз
2-3 зелени лука,нарязани
1с.л. маково семе, сусам също става
един пакет замразено многолистно тесто

печката загрята предварително на около 200 градуса
в купа се разбъркват сьомгата,кейпърсите,сирената ,яйцето, лука и магданоза
многолистното тесто се разточва докъто стане два пъти по голямо
плънката се размазва върху тестото
навива се руло/не стегнато/ ,краищата се прищипват
отгоре се намазва малко с разтопено масло ,поръсва се с маковото семе или сусама, правят се няколко разрезчета на диагонал по-дължината на рулото
пече се около половин час
сервира се топло

# 6
  • София
  • Мнения: 86
Няма идея в това да убиваш вкуса на пушеното месо или риба. Напротив - опитай да го подчертаеш. Подходящо е да го използваш за предястия или салати или пък някакви по-интересни неща от категория "мезета" или "студен бюфет". Ако държиш да е готвено сготви някакви зеленчуци, подходящи към рибата, добави много подправки и накрая прибави самата риба, колкото да се затопли. Идейно е и да я полееш с някакъв екзотичен коктейлен сос. Това е в случай, че наистина не можеш да понасяш аромата на пушена риба. Но все пак - най-добре е да подчертаеш именно този вкус - това е по-интересно, пък току виж може и да ти хареса.  Peace

# 7
  • Мнения: 1 147
Блонди, тук сьомга много се готви, популярна риба е. Потърсих рецепти за пушена сьомга в любимия си сайт  Simple Smile и ето резултатите:

http://www.williams-sonoma.com/recipe/recipedetail.cfm?objectid= … D8354F623A3E71EF6

http://www.williams-sonoma.com/recipe/recipedetail.cfm?objectid= … D9DFF75C0593DA630

http://www.williams-sonoma.com/recipe/recipedetail.cfm?objectid= … DB5B3259E4FBC38E9

http://www.williams-sonoma.com/recipe/recipedetail.cfm?objectid= … D8A4B4CF45D3C65BC

Дано са ти от полза.

# 8
  • USA
  • Мнения: 559
Яла съм в ресторант спагети с бял сос (не помня дали беше сметанов или маскарпоне) и пушена сьомга (сготвена в соса)- страхотно е.
Много си върви и със сирене крема.

# 9
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Мерси, момичета, спрях се на нещо средно със сирене крема, зелен лук, каперсите (аз ги харесвам) и завито в тесто, ето тази рецепта харесах, но ще ползвам и вашите, пък каквото стане  Simple Smile

# 10
  • София
  • Мнения: 1 039
ами Блонди, лесен вариант е със спагети или друга паста със сметана и зелени подправки по вкус;
друг вариант - зелена салата със синьо сирене и парченца сьомга, вариации безброй - авокадо, каперси, ...;
мус от риба с подправки пак както се сетиш...;
рибен пай - това е анлийска някаква рецепта, не я помня точно, защото ми я разказваха, но можеш да импровизираш нещо - от долу тесто, от горе рибата, и заливаш с кремообразно сиренено-сметанена заливка нещо си....
твориш си просто  Laughing

# 11
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Уф, 3кг риба като за предястие... ще ядем цяла година  Crazy
Пай някакъв правя, да, с маслено тесто, но се отказах от сирене и сметана, нещо не ме грабва комбинацията. Ще видим какво ще стане, ще пека довечера  Flutter

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт