Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 230
Tazi sedmica smqtam da gotvq brokoli, no tui kato gi gotvq samo s gubi, a skoro qdohme takiva, ne mi se gotvqt taka.
Vie kak gotvite brokoli?
A asperji nqkoi gotvil li e, kak i struva li si truda Smile?
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Аз броколите ги панирам с яйце, галета и пак яйце.
Правила съм ги и с паста "Патафри".
Цитирай

София

Мнения: 11 065
Цитат на: lalka
Аз броколите ги панирам с яйце, галета и пак яйце.
Правила съм ги и с паста "Патафри".


Сурови ли ги панираш или преди това малко ги вариш?
Аз така правя паниран карфиол, но първо го кипвам в подсолена вода.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Броколито ми е много любим Зеленчук Laughing

Броколи огретен

500 гр. картофи наряЗани на шаиби и сварени 5 мин.
500 гр. броколи на отделни роЗички и сварени 3 мин
100 гр. кашкавал, на дребни парчета
200 гр. домати наряЗани на парчета
Заливка
100 мл. прясно мляко
2 яица
сол, индииско орехче, пипер

В една намаЗнена форма се подреждат картофите и броколито, надправят се със сол и пипер. Смесват се доматите и парченцата кашкавали се прибавят. Поливат се със Заливката. Пече се на предварително Загрята фурна 200° около 25 мин.

Салата с броколи
500 гр. сварено броколи, около 3 мин. За да не е прекалено меко
наряЗано на малки кубчета краве или овче сирене (тук се продават такива в бурканче: сирене, което е в саламура от Зехтин, подправки) - олиото се иЗполЗва също За Заливката
1 червен лук
сол, пипер,
Захар (това е според вкусовете тук)

Кремсупа от броколи
1 лук
500 гр. броколи
3/4 л.  бульон или основа За сосове от говеждо месо
75 гр. Crеme fraiche
сол, индииско орехче, пипер
200 гр. сьомга
Запръжва се наряЗания на ситно лук, прибавя се течността и броколито ( на парченца). След това се пюрира, прибавя се Crеme fraiche  и се кипва кратко, прибавят се подправките. Сервира се с наряЗаната на ленти сьомга.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Грешката е моя.   Embarassed Кипвам ги в подсолена вода (също както карфиола) и после ги панирам.
Виви, мерси че ми обърна внимание.
Цитирай

София

Мнения: 230
Blagodarq ti, Rosa! Nepremenno shte izprobvam receptata ti za ogretena (predpochitam da ne e purjeno - hem po-zdravoslovno, hem po-burzo se prigotvq... Ne che nqkoi put ne bih si hapnala i panirani   party016 )!
Kakto vinagi si nasreshta s interesni predlojeniq!
Blagodarq!
PS pod creme fraiche techna smetana li se ima predvid?
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Цитат на: M&M
PS pod creme fraiche techna smetana li se ima predvid?

АЗ пък се надявах, че го продават вече в Бг... Това е продукт от сметаната, 30% маЗнина, кремообраЗно. (неЗнам как по конкретно да го обясня?!)
Иначе опитаи със сметана.

Огретен с броколи и шунка
500 гр. броколи
500 гр. карфиол
200 гр. шунка на парченца

Бешамел сос от:
40 гр масло
40 гр. брашно
1/4 л. водата от сварените Зеленчуци
1/4 л.  прясно мляко
пипер, индииско орехче

4 жълтъка
100 гр. настърган кашкавал, напр. Еmmentaler
4 белтъка

Сваряват се Зеленчуците в посолена вода и се иЗцеждат. Приготвя се бешамел соса, прибавя се към него жълтъците и част от ка8кавала. В намаЗнена форма се иЗсипват Зеленчуците, шунката. Белтъкът се раЗбива на сняг и се прибавя към бешамела. След това се иЗсипва в формата. Отгоре останалият ка8кавал. Пече се на предварително Загрята фурна 200° около 30 мин.

Приятен апетит!  party016  Drunk
Цитирай

София

Мнения: 230
Da si kaja i az receptata, kowto nai-chesto gotvq, s brokoli:
Paket zamrazeni brokoli (ok 400 g) gi razmrazqvam (estestveno moje i da se svarqt presni). Cherven luk (ok 1-2 glavi) se narqzva na ivichki i se zapurjva v maznina, pribavqt se i ok. 200 g gubki - ako sa malki i se gotvqt celi stava mnogo po-gotno, no estestveno ne e ot osobeno znachenie. Sled kato se zapurjat se pribavq brokolito, sol. cheren piper, kuri, mlqn koriandur i 1 lujichka prepechen susam i nasturgano sinio sirene (edno triugulno parchence - ne se seshtam kolko mu e gramaja - neshto kato 75 mai beshe). Vsichko tova se izsipva v malka tavichka. V sud se smesva ok. 200 ml smetana, 2 chaeni lujichki susam, sol i cheren piper, zaliva se sus smestta qstieto i se peche ok 20 min. S cheren (ama ot tezi, koito sa tvurdi otvun i mekichki otvutre - na Billa ima malki takiva) hlqb e mnogo vkusno!
Probvaite i nqma da sujalqvate!
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Малко се забавих, но ето и моята рецепта за броколи.
За жалост знам само една Embarassed  Embarassed  Embarassed , но от Вас научих нови. Laughing  Laughing  Laughing

БРОКОЛИ, КАРФИОЛ И МОРКОВИ СЪС СОС БЕШАМЕЛ

Необходими продукти:

1.   1/2 кг. броколи;
2.   1/2 кг. карфиол;
3.   4-6 моркови;
4.   100 гр. масло;
5.   2-3 с. л. брашно;
6.   1/2 л. прясно мляко;
7.   200 гр. кашкавал;
8.   3 ч. л. сол;
9.   1/2. ч. л. черен пирер.

Начин на приготвяне:

Броколите и карфиола се накъсват на позички, а морковите се нарязват на по-едри кръгчета. Кипва се около 2 л. вода с 2 ч. л. сол и зеленчуците се слагат за 10 минути за да омекнат.
В предварително намазана тавичка с масло се нареждат като се разпределят еднакво.
В отделен съд маслото се запържва с брашното и като стане със златист цвят се долива бавно прясното мляко. Слага се сол и черен пипер на вкус и готовата сгъстена смес се добавя към зеленчуците в тавата.
Пече се в умерена фурна. След около 30 минути се слага настъргания кашкавал и се запича и с него.


Тук доста ги препоръчват за бременни.  Wink
Определено има ефект.  Wink
Ние ги обичаме с татко.  Wink
Тези дни ще пробвам Вашите рецепти и ще пиша какво е станало.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.