Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 220
Стана така, че ни се събраха доста и съответно почти нищо не се изяде. Как мога да ги оползотворя? Предварително благодаря за отговорите!
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 210
пшанираш го като филии. става жесток
Цитирай

Пловдив

Мнения: 397
Аз ги използвах вместо блат за торта - в една тава наредих филийки козунак, залях ги с прясно мляко, след това наредих върху тях нарязани на парченца банани и намазах отгоре с разбита сметана Хоп-ла, сложих в сметаната малко желатин. И оставих тортата да престои една нощ в хладилника, стана много хубава.
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Тук се писа скоро за крем карамел с кроасанчета. Може вместо кроасани да се използват изсъхналите козунаци.
По спомен - прави се сместта за крем-карамела. Нарязания козунак се слага на дъното на тава в която предварително е карамелизирана захар, залива се с разбитите яйца,захар и мляко и се пече на водна баня.
На мен не ми останаха козунаци обаче, нямаха време даже да изсъхнат:)
Цитирай

София

Мнения: 2 220
Мерси за идеите, ще пробвам.  Laughing
Цитирай

Варна

Мнения: 1 002
Цитат на: Svetla1
Тук се писа скоро за крем карамел с кроасанчета. Може вместо кроасани да се използват изсъхналите козунаци.
По спомен - прави се сместта за крем-карамела. Нарязания козунак се слага на дъното на тава в която предварително е карамелизирана захар, залива се с разбитите яйца,захар и мляко и се пече на водна баня.

ей това вече го направих и дори половината е изядено Smile
Цитирай

Varna

Мнения: 1 399
Аз нареждам парчетата козунак в тава. Заливам с кисело мляко, разбито със захар /вземам от сматаненото на Данон, със синята капачка/. На 500 г козунак слагам едно мляко с 3-4 с.л. захар. Отгоре нареждам настъргани ябълки със захар, а понякога и настъргана кора от лимон. Заливам с разтопено краве масло. Преди да замръзне маслото поръсвам с едро настъргани орехи и настърган шоколад. Оставям да се охлади в хладилника и да поеме млякото.
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Можеш да направиш и "бред пудинг" (по рецепта се прави с хляб, но предполагам с козунак ще е дори по-вкусно). Хлябът се нарязва на кубчета и се смесва със сушени плодове (смесица от стафиди, манго, смокини и др. ако имаш). Слага се в намаслена тавичка и се залива със смес от мляко, яйца и захар (можеш да сложиш по-малко захар, защото козунаците са сладки).  Пече се на силна фурна. Много е вкусно!
Цитирай


Мнения: 6 026
Аз просто го нарязвам на филии и пека в тостера.....ммммм, много вкусно става.....препечени сладки филийки
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.