Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 27 ян. 2008, 18:17 ч.
  • Преглеждания  2 411  Мнения  28  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 261
това е

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Кайма, лук, яйце, чубрица, обикновено слагам фикс на Маги за пържени кюфтета, черен пипер и сол, въргалям в брашно и пържа в повечко мазнина. Това е.  Simple Smile

# 2
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817
Кайма, лук, яйце, чубрица, обикновено слагам фикс на Маги за пържени кюфтета, черен пипер и сол, въргалям в брашно и пържа в повечко мазнина. Това е.  Simple Smile

Към горе изброеното и кимион Peace

# 3
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Лук,филия хляб накисната във вода,чер пипер,сол,яйце и чубрица.Омесвам добре и оставям поне половин час.Овалвам в брашно и пържа в силна  сгорещена мазнина.
Понякога ползвам и на Маги,но има един специфичен вкус,който моето семейство не обича.

# 4
  • София
  • Мнения: 580
 И аз като Блонди, но без чубрица, с кимион, слагам и малко бира.Овалвам ги в царевично брашно.

# 5
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Лук,филия хляб накисната във вода,чер пипер,сол,яйце и чубрица.Омесвам добре и оставям поне половин час.Овалвам в брашно и пържа в силна  сгорещена мазнина.

И аз ги приготвям като Деси  Peace

# 6
  • Варна
  • Мнения: 1 644
Правя ги с фикса на Маги, така най ги харесваме Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 1 035
е за какво го слагате тоя Маги фикс, като всъщност всичко необходимо също го слагате?
наистина не ми е ясно. ако беше да земени подправките, ОК, ама така? newsm78

# 8
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Повече лук (настърган),
чубрица,
кимион,
сол, чер. пипер,
яйце,
галета или накиснат хляб, понякога слагам настърган картоф
2 лъж. кисело мляко и малко сода

......ииииииииииии никога не ми се получават!
Меся, меся, премесвам, отлежават по една нощ, с голям мерак ги правя, но уви.
Последния път от половин кг. кайма излязоха 4-5 дърдонки Blush, аз бях до лактите в мас, жалка картинка. От тогава се зарекох, че аз кюфтета повече няма да правя!

# 9
  • Мнения: 1 818


Омесвам 700 гр. кайма с 2 яйца,ситно нарязана голяма глава лук,филия хляб,накисната в прясно мляко,кимион,чубрица,сух магданоз ,1 л. кисело мляко,2 листенца джоджен и сол/чер пипер не слагам заради малкия .

# 10
  • София
  • Мнения: 503
Слагам повечко лук, нарязан на много ситно, яйце, галета, кимион, пикантина барбекю, малко магданоз ако имам и малко вода. Винаги ми стават страхотни  Flutter

# 11
  • София
  • Мнения: 5 001
Най-хубавите кюфтета стават от кайма,която ви е смляна пред очите(т.е. не е купешка).Та,към смляното месо се добавят намокрени и изстискани хлебни филии,но само средината.Това се прави,за да не станат сбити кюфтета.Подправките....у нас лично се слага:черен пипер,чубрица,повечко лук наситнен(не настърган обаче),яйце,магданоз.Понякога за сочност слагам освен водичка и 1-2 с.л. кисело мляко.Обърквам добре и оставям да престои,за да се овкуси.После овалвам в брашно и пържа...

П.П. у нас не са на почит готовите фиксове....

# 12
  • под ореха
  • Мнения: 533
И аз като Блонди, но без чубрица, с кимион, слагам и малко бира.Овалвам ги в царевично брашно.


И аз така , винаги стават и са много вкусни.

# 13
  • под звездите
  • Мнения: 3 454
Кайма, лук, яйце, чубрица, кимион, галета. Пържа в повече мазнина.

# 14
  • софия
  • Мнения: 2 139
Не купувам готова кайма,а си меля месо телешко и свинско смес.Към смляното месо прибавям стар хляб предварително накиснат във вода и изцеден.Слагам още яйце,лук,чубрица,малко черен пипер.Като приготвя сместа я оставям да престои 1-2 часа преди да изпържа кюфтетата.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт