Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 278
Здравейте! Wink
Имам един въпрос и ще се радвам да ми отговорите Exclamation
Знаете ли как се приготвя паста "Орли" за паниране на разни неща - например кашкавалче, риба...
В менюто на един ресторант наизменно присъстваше подобна панировка и е мноооого вкусна Cool
По някое време прочетох, но за съжаление не запазих изрезка, че май в тази паста се включва бира и още нещо освен брашно.
Благодаря предварително Wink
Цитирай


Мнения: 6 142
Това, което са ми сервирали като хапки (сирене, кашкавал) "Орли", си е панирано в най-обикновена паста "Патафри" - която също е с бира. Ако се интересуваш от нея, прави се така: (аз поне я правя на око)
разбива се жълтък с брашно и се добавя топла вода + бира. Трябва да има консистенцзията на гъста боза. Накрая - разбития на пяна белтък на яйцето. Сол и черен пипер. Ако я направиш с цяла бира, става огромна доза, а е с малка трайност, затова сложи колкото за ястието - около 100 - 200 г. (според колко сте гладни), а останалото - за готвача.
Цитирай
Много благодаря!  Smile
Мисля че е точно това!
Ще опитам да направя с кашкавал.
 Cool
Цитирай

София

Мнения: 278
Гостът бях аз.
Цитирай


Мнения: 7 809
точно така се прави пастата и се каzва патафри а орли секzва на самите малки хапки както жулиен  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.