Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 387
В събота направих една импровизация на палачинкова торта. Споделям рецептата с вас, защото резултата беше много добър, а и не е сложна за изпълнение.
Продукти:
10 палачинки
пудинг крем-2 пак./аз използвах на Jotis ягода, просто това имах в наличност/
пр.мляко за кремчето около 1 литър
захар на вкус
масло около 100-150 гр.
сладко/аз имах от круши/
желатин
бисквити обикновени и  корнфлейкс  шоколадов-около 3-4 ч.ч.

Сварих кремчето по описанието на опаковката, прибавих му захар. Докато седеше настрани от котлона да изстива, разбих в робота бисквитите и  корнфлейкс  и половината размекнато масло. Другата половина на маслото сложих в кремчето при непрекъснато бъркане.
В тава с подвижно дъно изсипах бисквитената смес, изравних с лъжици и сложих в гореща фурна за 10-15 минути. След като извадих тавата, почнах да слагам ред крем, сладко, палачинка, ред крем,сладко палачинка. Накрая завърших с крем поставих тавата в хладилника, а остатъка от сладкото разтворих с желатин и след като се охлади малко, залях тортичката. Хубаво е тортата да преседи една нощ и след това да се консумира.
Дано сте ме разбрали, ето и снимка на последното парче от тортата:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=105
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=107

Да ви е сладко!  bouquet
 
Цитирай

В града на хумора...

Мнения: 598
оооо изглежда превъзходно   bouquet ще я правим...няма как Hug
Цитирай
Мммммммм.... И тъкмо имам палачинки от вчера!   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 3 387
И на мен ми бяха останали палачинки от закуската и да не съхнат/че после никой не ги яде/ направих тази тортичка с налични продукти. Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.